Framsteg

Sitter i soffan och tuggar på frukostens andra smörgås. Intalar mig själv att "Jupp jupp, jag väger fortfarande så lite som en fjäder!!" och tackar Gud för att jag slängde ut vågen!

Mary, du frågade mig kring framsteg jag gjort sedan jag bestämde mig för att bli frisk. Här kommer några av dem och det främsta jag gjort för att åstadkomma dem är att jag gjort mitt bästa att "stänga av" felprogrammerade tankar, greppa tag i mitt förnuft och tänka på mina målsättningar.

1. Jag äter potatis, bröd, müsli, Janssons frestelse etc.



Dvs jag vågar äta kolhydrater! Det är en enorm befrielse.. Har tyvärr fortfarande svårt för ris, pasta, potatisgratäng. Men jag lovar att jobba på detta! Mitt sätt har varit att införa de olika livsmedeln sakta men säkert samt att jag försöker mitt bästa att TUGGA ordentligt. Tuggandet ÄR verkligen viktigt..! Det blir ingen klump i magen utan man blir mer behagligt mätt.

2. Vi kan ha mat hemma.



Alltså innan var det så "mäckigt", för jag var livrädd för att hetsäta. Vi kunde i princip inte ha någonting i kylskåpet! Sambon var tvungen att ta med sig bröd och annat till jobbet varje dag. För annars hetsade jag upp allt, alternativt slängde ut det i ren panik och rädsla.

3. Jag äter med andra.



Jag kan knappt ens beskriva hur stor fobi för att äta med andra som jag har haft. Riktigt, riktigt sjukligt. Har inte ens kunnat käka framför vår hund (det är sant!!). Nu kan jag äta med alla; kollegor, sambon, mina föräldrar, svärföräldrar och syskon, vänner. Jag kan stoppa tuggor i munnen när någon tittar på (även om det är otroligt jobbigt fortfarande), samt ta mat från exempelvis buffé eller när någon serverar mig vid bordet och folk tittar på.

Här har jag "bara" försökt mitt bästa att skjuta undan äs-monstrets tankar i mig. Exempelvis intala mig själv att alla är inte så himla intresserade av vad/hur mycket just JAG äter (även om de nu råkar vara det!).

4. Min ångest har minskat och jag sover bättre.



Dalarna är inte lika djupa längre (tror jag har både maten och antideppen att tacka för detta). Allt är inte längre enbart svart eller vitt, det börjar dyka upp en gråskala. Sover utan medicin och går upp och äter en macka om jag vaknar hungrig mitt i natten, istället för att bara försöka somna om och/eller vrida mig i ångest.

5. Kompenserandet (motion, svält etc) har avtagit.



Jag har lyckats dra ner på tvången väldigt mycket faktiskt. När det gäller promenader osv försöker jag tänka på hur jag vill leva resten mitt liv: "ska jag alltid behöva ta de här timslånga promenaderna?" Och försökt tänka att det är viktigt att ha energi till andra saker i livet också; som lust/kärlek, jobb, intressen, familjen, hus/hem osv.

Äter regelbundet och om jag ätit för lite någon måltid tar jag igen det framåt kvällen istället. Jag har inget val, annars sover jag dåligt igen. Det enda som händer efter en extra smörgås är att jag får gå på toa en extra gång..haha..och då menar jag inte för att spy!! Utan pga det som kommer ut den naturliga vägen.

Skickar ut massa kärlek till er<3 Jag ska iväg på revy och middag ikväll med sambon och mina föräldrar, men jag återkommer snart och tar en titt in till er. Nu kör vi tjejer!! Kramar<3


Kommentarer
Postat av: Ida

Du har gjort SÅ STORA framsteg vännen! Hoppas du ser det själv och är stolt över det :)

Ha en bra dag och god middag med sambo m fam :) Stor kram

2012-01-07 @ 10:23:25 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: Anni

Hej vännen!

Det är så oerhört roligt (och motiverande) att läsa det här. Hoppas du haft ett bra nyår!

Kram

2012-01-07 @ 12:41:33 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Alltså ärligt talat, jag vet inte vad jag hade gjort utan din blogg. Det är som att varje gång jag börjar ramla ner i träsket så skriver du världens bästa inlägg och jag inser att du har helt rätt. Du är så bra och vi kommer fan klara det här!



All lycka till dig fina.

2012-01-08 @ 04:32:30
Postat av: Anna

Vad duktig du är som verkligen har gått framåt! :D

2012-01-11 @ 01:31:46 / URL: http://annap.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus