Sicken natt..

Inatt har jag skrikit mer än jag sovit. "SLUTA!!" "NEEEEEEEJ!" osv. Orkar inte tänka mer på dessa drömmar just nu. Kan bara konstatera att äs-monstret försöker göra det svårt för mig att jobba för det friska, inte minst genom att orsaka trötthet som ju minskar motståndskraften.



MEN!

Jag är lika jävlig tillbaka! Frukost (som vanligt), trots en extra macka till kvällsmålet efter festen vi var på igår. Hade KORTÄRMAT på festen förresten. För första gången på flera år faktiskt... och det var jättejobbigt, men jag gjorde det bara för att ställa till det för äs riktigt ordentligt. Det gör ju han för mig. Så nu är det MIN tur att ge igen för all skit han åsamkat mig. 



Och jag lever än. Jag sitter här i soffan, i kläder vars passform ändras lite hela tiden. Och ja, det smärtar, det gör ont.. men det är INGENTING om man jämför med hur de senaste åren smärtat mig!! Det måste vara värt det här för att en gång för alla få ett friskt och fritt liv igen.

 

Idag är det nyårsafton.

Mina tankar går till alla er därute som, liksom jag, kämpar med en ätstörning. Jag vet hur ni har det, jag vet vilket helvete det är. Tänker på er så himla mycket och önskar jag kunde få ge var och varannan av er en stor, varm kram. Ni är mina hjältar och lova att inte ge upp, lova att inte låta sjukdomen vinna och krossa er!

Varje dag är NY, det finns inget som säger att året som kommer inte kan vara året som några av oss blir friska, några kanske tar sitt första steg mot tillfrisknande, någon annan vågar erkänna vidden av sin sjukdom osv.

Gott nytt år önskar jag oss alla, samt sänder ut oändligt med kramar i etern. NI ÄR VÄRDEFULLA!!!<3 


Friskförebilder och annat

Idag är jag ledig från jobbet, snacka om skönt. Sitter och tittar på Godmorgon Serige medan jag äter frukost och brygger morgonkaffet.

Senare idag ska vi till min kusin på Välkomstfest för deras son. Jag har köpt en jättego nalle till honom. Mjuk och kramgo:)

På tal om mjuk så är det PRECIS SÅ jag känner mig för tillfället. Och det är ju SKITKUL verkligen..!



Livet leker!!!

Buhuuhuuuuuuu!!! :(

Nää, kanske inte just nu men jag kan lova er att det kommer det att göra. Tänk så är jag fullständigt frisk inom bara nåt år..! Gud vad underbart det vore. Kroppsligt är jag ju faktiskt redan på god väg! Men huvudet, tankarna och självkänslan är det svåraste att "komma åt". Visst är det?

Vad gäller huvudet så har jag tankar på att ta del av alternativa behandlingsformer såsom akupunktur, zonterapi, healing, konst och annat. Detta kan kanske hjälpa mig på traven att må bättre med mig själv och lösa upp spänningar osv.  Jag känner en alldeles underbar kvinna som är konstnär och regelbundet håller i något hon kallar frigörande målning.



Hallå!! Sånt älskar ju jag! Tänk att gå fullständigt "nuts" på en tom målarduk och inte vara rädd för att stänka ner för hela golvet är täckt av skyddande plast:) den här kvinnan är en helt fantastiskt underbar människa och dessutom otroligt vacker:

Det inre styr. Ing-Marie Sönne vill lyssna på sin inre röst och låter färgerna flöda fritt över duken.
En av mina friskförebilder helt klart. Och sådana måste vi ju ha eller hur?

När jag ändå är inne på mina friskförebilder: En annan fantastisk tjej med skinn på näsan är Elaine Eksvärd, när hon kom in på scenen på ett seminarium jag var på så blev jag helt trollbunden... Vilken tjej..! Hon fångade hela salen.. Hon är känd retoriker bland annat och just nu även gravid.

Har ni några friskförebilder att dela med er av?

<3

Mörkt

Är på jobbet nu, ett under om jag tar mig igenom dagen... Ute regnar och stormar det, det är mörkt, mulet... och inuti mig är det precis likadant.

I morse när jag skulle bestämma vad jag skulle ha på mig höll jag på att dö!!!!!! Fy fan vad smärtsamt det är nu. Det putar vid brösten, en känsla av rumpa, lår. Vill inte, vill va osynlig orkar inte synas.

BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!!!!!!!!!

Jag är helt uppriven, mår skit, skit, skit!!!!!!!!

SKIT!!!!


Tufft

Idag är det INTE lätt att äta frukost. Usch.. är så tjock!!! Vill inte!!!

Men den felaktiga känslan trycker jag bort och nu kör jag på förnuftet tills visheten hittat ända fram i den här sörjan. Jag tänker på det du sa Anni, att det kommer gå allt lättare. Bara jag fortsätter!

Och det gör jag.



Förresten! Det måste jag ju berätta: Vi har lagt ett bud på det där huset nu som vi var och tittade på. Det känns väldigt roligt:) Det är mitt fortsatta liv som håller mig på banan nu och får mig att ta mig igenom alla "hemska" måltider och ångest. Jag vill verkligen inte fortsätta vara sjuk i äs!! Det har förstört tillräckligt mycket för mig allaredan!

Tänker på er, det vet ni. Nu kör vi!! Kram<3

Loosing its power..

Som ni kanske märkt så har min hetsätning under det senaste året sett annorlunda ut än ett hetsigt "vräka tills jag spyr"-akutinfall.



Jag har pratat om hetsen som en session där jag i lugn och ro förbereder och plockar fram allt jag behöver och sedan ätit metodiskt och känt mig väldigt avslappnad av någon konstig anledning.

Men vet ni.. Hetsen har tappat den funktionen nu..!!



Det är sant! Vad är det som händer?

Jag fattar ingenting (DET är ju iofs inget nytt haha). Dessa dagar av firande har jag inte ens varit lockad att få vara hemma och hetsäta ifred eller nåt sånt alls.

Och det, mina vänner, är helt sjukt för att vara mig!


Jag går på autopilot nu, jag tuggar på. Jag vet att mina sessioner förmodligen kommer fortsätta (om än i mindre skala än tidigare), men nån längtan efter dem känner jag definitivt inte!



Undra hur länge det här flytet kommer fortsätta? Ska vi tippa om det?? hehehe. Det känns alltid som att de ljusa stunderna/perioderna liksom MÅSTE följas av mörka perioder. Jag menar.. WHY?? Kan man inte bara få tillfriskna i en rakt uppåtgående spiral..!

Kram goingar<3

Back in business!

GODMORGON GODINGAR!

Wohohoo! Här sitter jag i mitt soffhörn och tuggar på frukosten. Har tänkt på er massor under julen, hur har ni det?? Ska surfa runt sen och se om det kommit in några uppdateringar.

Min jul var faktiskt riktigt jäkla skitbra..! fattar ni! Första julen på hur länge som helst som jag inte fifflade med maten. Jag åt janssons frestelse som jag inte ens smakat de senaste sex åren! (Och jag lever än!).

Jag har klarat av skinkmackemys med senap och att ta julgröt när alla sitter och tittar på.




Alltså, det känns så himla bra.. kan knappt fatta det.

På julaftonseftermiddagen hade jag mycket ångest. Men försökte bara ta det lugnt, koppla bort tjockkänslorna och andas djupt. Det gick ok, tog inte ut det över maten iaf. Jag har varken hetsätit, svält och/eller kräkts på två hela dagar nu.

Och det här blir den tredje dagen. Jag och sambon ska iväg till hans föräldrar idag, fast han kan inte stanna hela dagen så jag får hålla ställningarna där. Massa mat. Och jag kommer klara det också. Tugga tugga tugga...

Nähä hörni, nu tog skrivinspirationen slut känner jag, jag återkommer! <3

GOD JUL!

Nu har jag och sambon haft skinksmörgåmys med egenkokt och griljerad skinka och hemmagjord stark senap. Pratat om framtiden. Det sprids härliga dofter i hela huset... jäklar vad underbart det är..!

Nu vill jag önska er en riktigt god jul! Till dig som läser det här och tycker det är jobbigt med julen; jag VET hur det är. Gör så gott du kan. Och jag lovar att inget farligt kan hända. Allt kommer bli bra, bara vi tar det lugnt. Minut för minut.

<3 Sänder styrka till er alla!!! Jag kommer äta två frukostar imon; en hemma och en hos morbror. För att jag alltid vaknar tidigt (runt 6) och inte klarar vänta till 9:30 när vi ska vara hos honom. Fattar ni! Bara en sån sak liksom. Det har jag inte klarat de senaste jularna. Men äntligen går det bra. 

Äntligen!

:)

Godmorgon Sverige

Jodå, här sitter jag i soffan (det vet ni ju vid det här laget haha), med frukosten tryggt i magen såklart, och tittar på Godmorgon Sverige och mina älskade nyheter. Eller ja, tittar och tittar, hehe, det är väl mest så att det står på i bakgrunden medan jag fokuserar på vår kära bloggvärld en stund!


Ingen morgon utan kaffe på frukosten. Wo ho hooo!

Kalaset igår var jättemysigt. Jag älskar min brorsdotter och även hennes lika unga kusin som var med. Fy sjutton vad goa de är i 1-årsåldern. Jag (och alla andra) kröp runt på golvet och busade med sötnötterna. Jag hade dock ångest till tusen inombords och när jag såg att det serverades tekakor med ost, så måste jag erkänna att min klump i halsen och trycket i bröstet ökade allt mer.



Men jag åt ALLT, pillade inte bort ost, smör, bröd även att det lockade. Alltså hörni, jag vet inte HUR många ggr jag gått ifrån ett middagsbord med både bröd och klyftpotatis i sockarna..!! det är sant!!

hahah

Det låter helt absurt. Min sjukdom har alltid kommit på vägar att smussla med maten.

Men inte nu längre.

Kram på er<3

Usch



Sitter hemma, har en spypåse jämte mig. För en timme sen slutade jag spy.

Sen vägde jag mig.

Sen åt jag två laxmackor. Em-mellis.

Sen dog jag:( Så j-a fet.

Och nu ska liket på 1årskalas. Träffa familjen. En familj vars smärta JAG tagit på mig, vars smärta jag tagit ansvar för.

Orkar inte. ORKAR INTE.

Ska slänga ut vågen och spotta på den.


Usch



Sitter hemma, har en spypåse jämte mig. För en timme sen slutade jag spy.

Sen vägde jag mig.

Sen åt jag två laxmackor. Em-mellis.

Sen dog jag:( Så j-a fet.

Och nu ska liket på 1årskalas. Träffa familjen. En familj vars smärta JAG tagit på mig, vars smärta jag tagit ansvar för.

Ska slänga ut vågen och sen spotta på den.

Orkar inte. ORKAR INTE.



Magen

Shit alltså.. det ligger nåt i min mage!

Är jag gravid? Har jag förstoppning? Värsta gasansamlingen sen Tjernobyl?

Eh nä, det är...

...frukosten!

Buhuhuuu!!



Nä äsch, jag ska inte vara sån. Det går bra med frukosten. Även om jag alltid, ALLTID har den där rösten inom mig som säger att jag ska behålla den "morgonplatta" magen och nöja mig med kaffe.

Kaffe? WTF? Vem klarar sig på det och samtidigt mår bra? Ska min hjärna kunna funka på jobb idag och 1-årskalas ikväll behövs det bränsle. så är det verkligen!

Två saker sporrar mig extra mycket just nu: Husköpet och Nya arbetsuppgifter

Jag har på mitt jobb jobbat med 25plussare (dvs oss äldre ungdomar;)), men nu ska jag få jobba med personer som är 18-25. Det kommer bli skitbra och jag vet att jag har mycket att tillföra där. Det är många som har det tufft idag, men att förstå, se igenom, peppa och ställa RIMLIGA mål är framgångsfaktorer som gör att vi människor växer.



Vi måste visa att vi bryr oss om varandra! Även om någon verkar vara extremt irriterande eller jobbig. Förmodligen (i princip alltid) finns det ju en förståelig anledning till det och den kommer man inte åt om man inte ser bakom attityden och accepterar varandra och våra olikheter.

Jäklar vad högtravande jag är idag! Hohoho, Jenny=the God..! Så är det verkligen INTE. jag bara älskar att jobba med människor.



Förresten Tingeling, tack, vad roligt att höra<3 hoppas det går bra för dig..?

Kram, tänker på er det vet ni!

Läkarbesök o så

Vid 13 idag befann mig jag, chefen, min handläggare på FK, min läkare och en rehabsamordnare på plats på sjukhuset för att tala om mig. hallåå: om MIG liksom!! Det första jag sa var att "tänk att alla ni är här för min skull!!" haha:) Kändes ju jättefånigt och väldigt hedrande på nåt sätt. Men det blev ett bra möte. Jag kommer fortsätta som jag gör nu med arbetsmängd osv.

Min läkare frågade om min vikt, om jag gått upp något. Genast tänkte jag att "faaan, han ser det, han tycker jag är pluffsig!" osv. Men jag klarade att slå bort detta och inte få ångest. Han sa att han vill att jag ska väga mig en gång i veckan. Fy sjutton säger jag bara.. vet inte om jag kommer våga det. Vad skulle det vara bra för..? Nä, det kan jag inte förstå faktiskt. Jag märker ju skillnad på kläderna och jag vill inte få något konstigt siffertvång igen! buhuuhuuu

En sak som är säker är att jag gör stora framsteg hela tiden i min friskprocess i alla fall. Jag använder kontinuerligt mina färdigheter från DBT-terapin, och det har hjälpt mig att ta steg som jag aldrig trodde jag skulle klara ta. Några av dem är att jag nu kan:

1. Äta med andra utan att tycka det är jobbigt. Jag kan tugga utan ångest när folk ser på, svara på frågor även om jag är mitt i en måltid, hantera att folk tittar på min tallrik osv 

2. Laga mat (som jag själv ska äta givetvis!!) och även stå ut med att sambon lagar mat. Bara oset kunde få mig att spåra ur innan...

3. Vi kan ha massa mat hemma utan att det väcker ångest och rädsla för att hetsäta osv. Detta eftersom jag nu äter ordentligt, regelbundet, och av ALLT! Tidigare fick sambon ha med sig allt bröd till jobbet... för att jag var så fruktansvärt hetsätningsbenägen.

Det finns fler saker jag klarar nu som var i princip omöjligt för mig innan. Det gör mig lycklig.

Nu ska jag dricka kaffe och äta kvällsmat framför Greys Anatomy. Tänker på er tjejer<3


Om det är vad som krävs, så..

Idag är jag FEEET! Äsch.. magen är uppsvälld och ångesten härjar osv. MEN jag har ätit frukost SOM VANLIGT och jag har lyckats ta på mig jeans och jag känner att FUCK IT!

F U C K  I T ! ! !

Om det här är vad som krävs för att jag ska orka jobba, bli husägare, älska och ha ett liv så fine! Jag gör det.



Jag gör det.

Hustittande och lite annat

Jajamen, så har vi då varit och tittat på huset som jag visade bilder på. Alltså åh, det var jättemysigt faktiskt. Känns som att jag skulle kunna trivas där. Men jag har ingen erfarenhet av att bo på landet så ja.. men det är nära till flera mindre tätorter, inkl de där vi jobbar.

Innan veckan är slut ska vi prata med mäklaren igen om hur vi vill gå vidare... OJOJOJ. Känns stort det här.

Heidi du frågade om jag alltid varit underviktig. Nej det har jag inte. Jag har alltid haft normalvikt enligt BMI (å vad jag är trött på den där vedervärdiga BMI-skalan...). Jag har sedan barnsben tränat mycket. Elitgymnastik, tävlingsdans, gymmat (först efter gymnasiet), spelat fotboll osv. Så jag hade redan som liten en stark och muskulös kropp. och det hade jag fram tills jag fick äs. Sen under de senaste åren har jag växelvis haft normalvikt och undervikt.


Jag duschade innan vi åkte på hustitt, det gick lättare än senast. Har under åren med äs haft otroligt svårt med att duscha. Att känna vattnet mot kroppen.. att torka sig med handduken efteråt osv.. usch..! Eller visst, det kan vara skönt på ett sätt med värmen osv, men i min värld är det mest ett ont måste. Är det någon mer därute som tycker det är jobbigt att duscha?



Kram på er mina fina vänner! Ni vet väl att ni är bäst?!

Vinkelivink

Jaha så var det tisdag. Känner mig lite nedstämd idag, vet inte riktigt varför. MEN jar har iaf tagit mig till jobbet och ska göra mitt bästa. Blev extra stor frukost idag (eller ja, EN macka extra haha), men ändå..



Sicket jäkla kort, men håll till godo. Skäms egentligen jättemycket för att lägga ut kort på mig själv.. speciellt när jag går upp i vikt såhär buhuuuu!! Men minst 10 kg ska jag gå upp. Bööööl!! Jag kommer se helt tokig ut ju! Men det får ni stå ut med:)

Jeje..

Nu börjar det skymma ute... jag mår riktigt bra idag!!

Imorgon ska jag och S kolla på hus. har stämt träff med mäklare. Spännande!

Återkommer..! tänker på er vänner<3

Mors mors!!



Hur mår ni tjejer? Nu kör vi!!! Kramar!!

ups and downs and ups again

Idag går det bra med maten (dvs jag har hittills satt alla målen!!), men huvudet är helt fucked up.


Dagens lunch - kalops, kokt potatis

Hade en dust med 500 pepparkakor innan, över hinken, ulk ulk ulk, nu åter till matschemat.

Blö.

Jag återkommer hörni.

Möta demonerna

Jodå, jag överlevde natten trots att salamimackorna följdes av pepparkakor i mängder. Kräktes INTE. Kände det faktiskt som att "I don´t care, fuck it" och sen somnade jag faktiskt rätt gött. jag vet ju att jag måste följa kroppens signaler. Den ber ju inte om något bara "för att"..

När man jobbar mot sin ätstörning istället för att låta den frodas börjar man helt plötsligt ifrågasätta mycket i sin tillvaro och många känslor (inte sällan från obearbetade händelser i det förflutna) våldgästar en. I alla fall är detta min erfarenhet. Många gånger kommer de här känslorna hand i hand med viktuppgången, eller har iaf gjort så för mig.



Och det är DÅ, mina vänner, som vi måste ha is i magen och INTE GE UPP utan fortsätta trots att det gör ont så in i *piiip*!

Om vi ska bli friska så måste vi faktiskt, förr eller senare, möta våra demoner, eller som Eminem säger i låten "Not afraid" i föregående inlägg: "I´m manning up to face my demons" eller nåt sånt.

Det jag framförallt brottas med nu i denna viktuppgång är:

ILSKA - den tror jag är lagrad (och tyvärr ackumulerad) inom mig sedan många år. Jag tror även, än så länge, att den har sin grund i många olika händelser/personer i mitt liv. Inte bara någon enstaka.



SJÄLVFÖRAKT - Att jag hyser sånt enormt förakt för mig själv. Detta är så extremt i sin natur att jag t o m finner det stötande och jobbigt om någon visar kärlek/åtrå till mig. Då känner jag en sådan otillräcklighet att det GÖR ONT inombords och jag vill bara fly från blickar och händer och allt som detta kan innebära. Jag känner mig exempelvis ofta äcklad av mig själv, ofräsch, fruktansvärt ful och misslyckad.



Självföraktet är enligt mig mitt största problem. Där ligger en stor nyckel för mitt tillfrisknande. Men när jag börjar bena i denna enorma djungel så kommer det fram så mycket att det blir svårt att sortera allt. Det är väl där jag är just nu; att försöka identifiera de olika trådarna inför att kunna jobba mer intensivt med dem.



Nu ligger frukosten i magen och tusen tankar far i huvudet. Ska försöka vara så mindful jag bara kan och se klart på dem, innan jag sakta släpper iväg dem.


Jaha...



Nu ligger fem salamimackor i magen och jag kunde inte bry mig mindre. Jag ORKAR FAN INTE BRY MIG!!!

Är bara så ilsk just nu, taggarna utåt, är förbannad på min kille. Är förbannad på mitt liv, sjukdomen, på all jävla skiiiiiiiit!

Usch.

Jag återkommer när jag är på bättre humör.


Morgonstund...

...har två knäckemackor, müsli, fil och banan i mun! Helvete vad det tar emot. Men jag försöker skriva här samtidigt och bara tugga, tugga, tugga. Försöker att inte tänka på den mat som jag åt utöver det jag brukar igårkväll. Det är historia nu. Dessutom behövde jag säkert det där käket. Jag laddar nu för ett tidigt frisörbesök och sedan jobb.



Du anonym som skrev så fina ord om mig och min blogg, å vad glad jag blir! Fina du<3 Tillsammans är vi starka och kan knäcka det här monstret inom oss..! Måste citera Afzelius (hahaha):

"Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå,
men det kan va svårt att tro när man inte ser den
"

Eh ja, det kan vara JÄVLIGT svårt att tro att något alls kan bli bättre när man ligger i sin säng på kvällen och vrider sig i ångest och det känns som att man inte vill en enda dag till! Men jag måste tro attVi kan få uppleva det där blåa, vi kan få se det vi också!



Nähä nu måste jag smeta på lite färg i det här trötta ansiktet, annars är jag rädd att skrämma slag på min frisör och det vore ju synd:) Tänker på er därute<3

Blev inte mätt

Har ätit min middag i form av frukostmat precis. Men känner mig fruktansvärt otillfredsställd... åh vad jag hatar det! Jag vill inte ta mer än jag brukar. Va faaaan!!! Jo, jag VILL klara det, jag vill klara att vara flexibel.

Jag vill.

Men just nu är jag tjock, jag har bröst, jag har rumpa. Men jag måste, måste, måste. Jag klarade av att äta trots att jag precis duschat och fått ångest av att känna och uppleva min kropp. Usch. Men jag sväljer det nu. Jag har inget val längre. Jag är inte bäst på att vara smal längre. Men jag kommer bli så mycket bättre än det.

Andra dagen

Jaha nu har andra arbetsdagen på 75% tagit sin början. Det känns ok än så länge. Linda, jag kom på att du frågat mig om anledningen till att jag ökat arbetstiden och ja, det är mest den ekonomiska och känslomässiga pressen som gjort att jag gått upp i arbetstid. Om jag orkar återstår att se...

Nästa vecka ska jag ha möte med min doktor, arbetsgivare och fk... har aldrig haft ett sådant möte. Ni som har haft det, vad har ni för erfarenheter av denna typ av samverkan? Jag kan inte låta bli att känna mig pressad i min sjukdom..

Glömde förresten att ta med julkorten för att posta dem i morse, det är så typiskt mig hehe (trots att jag hade lagt fram dem i hallen och allt liksom!), men får fixa det sedan när jag kommer hem.

I morse sa jag till min sambo att han måste respektera att jag inte är en hundmänniska innerst inne. Hans största intresse är jakt och att ha hund, men mitt är inte det. Jag kompromissar för att man måste ge och ta i en relation, men äntligen kunde jag erkänna för honom att jag hade varit lyckligare i vårt liv utan hund. Jag älskar djur så det har inget med det att göra. Men att ha jakthund kräver mycket och ja, jag klarar det. Men jag ser det inte som något som tillför mitt liv tillräckligt mycket glädje för att vara värt det egentligen..

Hoppas jag inte lät för lat och stroppig nu!! Usch.. som ni vet så älskar jag vår hund, så det har inget med det att göra<3<3<3 Nä nu slutar jag böla och fortsätter jobba;)

Börjar gå mot kvällen

Nu har jag precis avslutat skrivandet och "frimärkandet" av årets julkort. Mysigt!



Skickar ni julkort? Alltså jag älskar verkligen att skicka julkort (men förstår minst lika mycket om man skiter i att skicka). Nästa år skulle jag vilja göra egna, personliga julkort till vänner och bekanta. Pyssla är roligt! Om man inte har alltför mycket ångest vill säga.. fast samtidigt kan ångest skingras av att sysselsätta sig med pysslande.

Har så mycket jag vill skriva här idag, men får liksom ingen struktur på mina tankar. Säkert känner många av er igen er: Man har så mycket som man bara liksom vill "ha ut" men man vet inte hur.

Tycker om er<3

Uppdatering

Hade iaf lite mer på kontot än jag trodde. Tack gode Gud för det!!!

Hej vad det svänger

I morse fick jag sån pengapanik så jag tog upp det med sambon. Det har varit mycket utgifter denna månaden med jul osv (maten är ständigt en stor utgift, men det vet ni ju redan) och nu vet jag knappt ens om jag kommer ha råd att tanka bilen nästa gång. Dock kommer jag, som ni ju vet, inte åt sparpengarna längre (lika bra det). 

Efter samtalet/bekännelsen för sambon (som alltid har två månadslöner som buffert på sitt lönekonto) var min skam så stor att jag på väg till jobbet ringde min handläggare på Fk i panik och talade in ett meddelande att jag fr o m idag jobbar 75%.

Sedan messade jag min syster i Helsingborg och frågade om hon kan hjälpa mig sälja av kläder på loppis där. Nu jävlar ska pengar in!! UTAN att jag behöver ta från sparade pengar. Jag är så trött på Fk-svängen nu men är rädd att jag inte kommer klara att arbeta så mycket som jag nu föresatt mig.

Hatar att känna mig så här ENSAM. Som att jag lever i en parallell helvetesvärld med sambon och alla andra.

Men det måste gå, det måste det!! Chefen blev glad i alla fall, men samtidigt orolig och jag är ännu oroligare. Dessutom är min sambo svår på att ge stöd i dessa lägen och låter mest trött och avspisande i tonen (vilket jag tycker är för jäkligt rent ut sagt, men jag vet att mitt mående speglar av sig och hur kul är allt det här för honom egentligen?).

Skammen får bara inte växa mer, för det klarar jag inte. På väg till jobbet höll jag på att krocka i en korsning men bryr mig inte utan kunde bara fundera på hur det skulle känns att sticka en kniv i magen. Kommer jag få sådana skador att någon måste ta hand om mig eller kommer jag att dö då?

Morrn morrn!

Jag sitter som vanligt i soffan efter avslutad frukost och reflekterar, slappar och försöker finna ett lugn.



Jobbet igår gick faktiskt fantastiskt bra, med tanke på utgångsläget som bestod av en härlig kompott av trötthet och ångestkänslor. Kände mig kompetent och glad. Jag har testat nu i några dagar att stå ut i ångesten när den kommer och ja; den går över! Den gör faktiskt det. Annars har jag ofta tagit impulsbeslut, typ att sjukanmäla från jobbet för att känslan av att "inte orka" fullständigt övermannat mig.

 

Men nu försöker jag fler av gångerna att stå ut LITE TILL. Även om det känns som att man kommer dö innan ångesten försvunnit så tjänar man faktiskt på att iaf försöka att inte kapitulera direkt varje gång.

Det går över.

Jag ska göra mitt bästa att följa dina råd idag Bullen. Det vill säga ge mig själv det jag behöver i form av vila , mat och försöka att koppla bort mina krav på andra saker jag BÖR göra osv. Det låter som en bra plan och skön dag tycker jag!

Lamslående och ångestframkallande

Tröttheten lamslår mig fullständigt idag, men jag är iaf på jobbet och försöker bara ta mig igenom minut för minut.

Igår var jag med vid en danstillställning och hjälpte till i ca 7 tim (!) och det tog kol på mig. Åt så jävla mycket till kvällsmål när jag kom hem TROTS att jag ätit bra under dagen. Så tröttheten idag, samt gårdagens kvällsmål är en mycket bra (för att inte säga ULTIMAT) grogrund för ångest á la äs.

En bra helg till trots så känns livet just nu totalt meningslöst. Och jag ser liksom ingen ljusning, det här är bara ett liv där jag tar mig igenom dag för dag, inget annat! Har ingen längtan eller lust till något, förutom att få må bra. Just nu vill jag bara åka hem till sängen och dra något gammalt över mig! Obs: då menar jag alltså INTE min sambo!

hahaha :)

Nä usch vad elak jag är mot min tuss. Nu tittar jag in till er<3<3<3


Så mycket, mycket mer..

Igår var en helt fantastisk dag.

När jag inte hetsade hann jag istället köpa de sista julklapparna (jodå, några slantar finns här allt kvar ;)).

Jag har tänkt mycket på min relation också... med min sambo alltså. Och jag märker ju; när jag mår dåligt så påverkar det mitt sätt att tänka väldigt brutalt och det påverkar givetvis också honom jättemycket. Det kanske inte är så konstigt om jag inte känner himlastormande känslor för honom just nu när jag kämpar mot den här sjukdomen? Jag känner kärlek, ömhet och att jag önskar oss ett så mycket skönare liv än det vi har nu.

Igår lämnade vi intresseanmälan på ett hus här i närheten, jag tycker det ser jättemysigt ut och lite sådär "lagom" svennebanan :D Vet inte vad jag har för stil egentligen... gillar det lantliga tror jag, men också det ljusa, det enkla. Vad gillar ni??





Men detta är nog bara början på husletandet... man får börja titta lite och sen känner man förhoppningsvis när man hittat "hem".

Igårkväll hade jag julpyssel och slog in massa paket. Jag pyntar dem på mitt eget sätt och har på egna personliga etiketter på som jag gillar (BARA för att jag tycker det är vansinnigt roligt, inte för att jag måste ha det prima perfekt eller nåt sånt).

Har dessutom två bebisar i bekantskapskretsen som ska uppvaktas framåt också, mitt så här i juletid. Det är mycket födelsedagar och andra uppvaktningar på gång just nu. Det samlas ofta så tycker jag.


... och två smörgåsar till det!

Nu har jag precis avslutat min frukost. Buhuhuuuu!! Den kändes inte rolig eftersom jag avslutade gårdagen med fyra kanelbullar som kvällsmål i sängen. Men jag stressar inte upp mig, JAG ÄR INTE
PERFEKT. Jag är ingen ultimat anorektiker längre, jag är på väg att bli SÅ MYCKET MER än det.

Morgonstund

Sitter i soffan med hunden och datorn i knät. Jag är såå allergisk just nu. Ni ska se mina ögon!



8)

Jag vet varför, jag har inte käkat allergitabletter på flera dagar för de har tagit slut och jag har glömt köpa nya. Alltså igårkväll kliade ögonen så jag höll på att bli TOKIG när jag vilat med hunden i famnen. 

Så ja, allergipiller är definitivt en grej jag måste köpa idag. Sambon ska iväg och jobba strax och när han kommer hem vid lunch ska vi bara äta och sedan iväg ut i julhandeln.  

Jag hetsade igår eftermiddag efter jobbet, men idag har jag ingen lust. Jag får inte alls samma tillfredsställelse av det längre (bara för några dagar sedan kunde jag inte se mig ta mig igenom en enda dag utan en hetssession). Men NU vet jag att jag både vill och kan vara utan den där skiten, det bevisade konferensen för mig.

JAG KAN!!


Arma stackare?

Detta året har jag drabbats av något jag aldrig trodde jag skulle behöva drabbas av:

Julklappsångest till följd av hur min ekonomi ser ut just nu.
 

Men jo, det är ett faktum; detta året kommer jag inte undan! Jag vågar inte ens gå in på internetbanken och "kolla läget" just nu.



Eller jag måste det... ska ta med dosan till jobbet och sedan dränka mina sorger i überstarkt kaffe, helst starkt nog att kunna fördriva foster! Mina sparade tillgångar har jag ju som bekant säkrat (tack och lov!) och kommer inte åt utan att först involvera min sambo. Men det kommer inte på fråga för jag vill ju helst att allt ska verka så himla bra hela tiden... ja, suck... man är sin egen värsta fiende!

Buhuhuuuuuuuu!!



Men nä, jag ska INTE böla över detta. Det kunde varit värre. Det kunde fasen varit tusen gånger värre!! Get a grip Jenny. GET A GRIP.

Jag har redan ätit frukost. så himla svårt när jag känner mig så stor och brottas mellan att skylla det på vätskeansamling kontra en massiv viktuppgång sällan skådad på denna jord. Ångest, det skapar det i alla fall.

God, have mercy with me today!? Tänker på er vänner<3

Tillbaka i bruset!

 

Jag är på jobbet just nu, men vill så gärna skriva några rader och titta in till er innan jag tar tag i alla uppgifter som väntar på mig här. I tisdags åkte jag iväg med massa kollegor på konferens. Totalt två hela dagar och en natt. Sammanfattningsvis har jag under dessa:


Ätit ALLA måltider tillsammans med mina kollegor (med 2-3 timmars intervaller). Klarat att INTE svälta och/eller äta för lite!



Suttit på röven hela dagarna och inte haft något problem med det.


BADAT!!!!! (det hade jag absolut inte planerat, för det är en sådan skräck.. så jag fick köpa baddräkt på hotellet.. hellåååå, baddräkt liksom..! hur kusligt är inte det? De hade spa på hotellet, så jag och flera andra bubblade och mös i bassängerna)



Dansat halva natten (äntligen, inte gjort det på flera år och sanningen att säga ville jag egentligen bara skita i hela festkvällen men är nu glad att jag inte gjorde det).

Blivit svullen som Barbapappa (alltså ni skulle bara veta, fy fan..haha) pga vatten som nu samlas i min kropp eftersom jag plågat min kropp med hets och kräk så länge och nu inte kräkts på dessa dagar.



Haft roligt/skrattat/hållt presentationer etc.


Varit förbannat trött, men också rätt pigg mellan varven.

Lärt känna massa nya människor och tyckt om det.


 


Nää, jag ska inte bli mer långrandig nu, så jag återkommer senare – måste titta in till er och se hur ni mår underbara vänner därute! <3


Laddar för jobbresa

Den här helgen var katastrof. Jag håller på och letar hjälp som jag tror på. Min chef verkar ännu inte tagit tag i det där med samtalskontakten. Jag önskar att det hade varit oväder utanför fönstret men solen skiner.

Imorgon åker jag iväg med jobbet. Ska sova på hotell och ha teambuilding och planering för vårt arbete framåt. Jag är både laddad och inte laddad.

Ni finns i mina tankar!!

<3

Morgonmys!

Morning brudar! Idag har jag haft mysfrukost (2 mackor, fil med banan och müsli - det vanliga med andra ord hehe), men jag intog den i soffan med vovven i knät och tända ljus på bordet. Så mysigt!

Nu är det fullt upp! Eller tja.. nu överdrev jag nog lite! Ska till farsan och han ska hjälpa mig få på vinterdäcken:) Gött mos och få det fixat!



Efter det blir det lite handling i ett närliggande samhälle. Min hårfön exploderade (!!!) HAHAH! Så ja, jag behöver en ny helt enkelt.

Ska även titta på skor (har ett presentkort liggande) och planera för något mys med sambon ikväll. OM jag står ut med honom vill säga. Alltså jag måste berätta för er; han har i princip badat i vitlök på utbildningen han varit iväg på. Fattar inte hur någon kan stinka så mycket. My god! Jag klarade inte ens att sova bredvid honom hela natten. Utan i halvlek intog jag soffan istället.

Det är sant!

Helt sjukt. Så i morse slängde jag resterna av en vitlökssalami i soporna. Jag pallar inte mer! Blir helt allergisk.

The focusfinder

Morrn morrn, hoppas ni mår bra!

Jag är uppe tidigt, har ätit fil, müsli och 2 mackor till frukost. Älskar faktiskt frukost (fasiken vad det tar emot att säga så!). Även om det är tungt vissa dagar såklart. Vovven ligger och vilar efter sin frukost och morgonkissning. Igår insåg jag att jag måste "rycka upp mig" igen. Helt fel ordval! Rättare sagt jag måste hitta tillbaka till mitt fokus jag hade för någon månad sen.



Jag satt och grät igår för att jag kände så starkt att jag inte har ork ens att ta hand om vår hund. Det är som att jag inte har det goda energiflöde hon behöver (vilket inte är så konstigt eftersom jag har svårt att vara lugn och medvetet närvarande alla gånger). Jag orkar heller inte gå längre rundor med henne. Tårarna strömmade och allt jag kunde få fram var: hur har det kunnat gå så här långt?


Min husguru! Min mormors stora kärlek! (haha) 
Mannen med colgatesmilet!:)


Fattar ni hur gärna jag vill öppna upp för någon behandling/terapi, men jag vet inte vad det skulle vara. Där jag bor finns det mycket begränsad tillgång till ätstörningsvård och inget dsv eller liknande där man kan få stöd. Att gå och väga mig känns inte som tillräckligt stöd.

Och jag blir arg på den sidan hos mig som inte kan komma över tidigare terapimissar. Jag MÅSTE gå vidare från det nu. Måste använda de färdigheter jag lärt mig, som jag har. Uppbåda dem alla och vara ståndaktig i mitt beslut. Jag är övertygad om att jag kommer att komma på något, det måste jag!

Idag ska jag till en gymnasieskola och föreläsa för treor. Det ska bli kul!

Kram, på återhörande<3

Thursday

Godmorgon.

I morse åkte sambon iväg och kommer åter imorgon kväll. Hunden är hemma och är helt mitt ansvar nu. Det kommer fungera annars får jag ta hjälp. Låter som en gammal skröplig tant..!

Frukosten är i magen, precis som vanligt, men orken kan jag inte uppbringa just nu. Så en kollega ska byta pass med mig idag.

Nathalie, tack för din kommentar<3 och alla ni andra också. Ni är så fina!

Nu måste jag rusa!!





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus