En riktig klassiker

Jajamensan tjejer, igår gjorde jag något som närmast kan beskrivas som en av flera äs-klassiker; att äta för lite under den goda påskmiddagen igårkväll (som ett totalt felaktigt sätt att hantera min ångest), för att sedan "behöva" äta ett extra kvällsmål när vi kom hem mitt i natten. 

Alltså allvarligt. Vi var bjudna till kl 16 igår på påskpyssel och middag och i bilen på vägen dit satt jag sammanbiten som en omogen mussla och bara försökte överleva i princip.

En försiktig sambo: "Är det jobbigt?"
En stram Jenny: "Mm."



Tjockkänslorna var hemska, jag var trött (eftermiddagarna är min känsligaste stund på dagen) och jag var inte i nuet utan snarare tvärtom; jag kunde bara tänka på allt jag ätit under dagen och att jag skulle vara "tvingad" att fortsätta äta hela kvällen.



BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!

Så jag gjorde några riktigt klassiska äs-manövrar under kvällen;
 - hällde ut vin på toaletten (för att dricka kalorier går ju absolut inte!! suck)
 - petade i kolhydraterna (dvs den enormt goda potatisgratängen bland annat)
 - försökte dölja min pinsamt lilla portion med mat genom extra sallad
 - satt så långt ut på stolen som möjligt (i princip endast halva rumpan på stolen) för att dels inte känna av mina "feta" lår, och dels med förhoppning om att kanske förbränna fler kalorier (haha)

Vad blev resultatet av alla dessa vedermödor? Jo, en hungrig, okoncentrerad och trött person med avdomnad röv.



I princip!!

Nä usch, i alla fall så avslutade jag natten på ett bättre sätt genom att ta kvällsmål hemma och i alla fall få igen lite av den energi jag saknat under kvällen. Synd bara att jag inte gjorde det under bjudningen, för jag lovar att den maten var betydligt mycket godare än min kvällsmat..! Och jag hade kunnat delta PÅ RIKTIGT i de samtal som fördes under kvällen! Man lär sig så länge man lever och vägen till tillfrisknande är sannerligen INTE spikrak..!

Kommentarer
Postat av: Helle

Oj, tänk vad många gånger man "lyckats" med just det där fenomenet, att vara allt annat än i nuet och använda sig av ätstörningens kassa strategier för att undvika extra kalorier/att kroppen känns för stor/att magen putar ut när man är i sällskap med andra människor. Så sitter man där tillsammans med de andra och anstränger sig för att inte vara närvarande och så missar man hela poängen med att umgås och äta gott.

Men det är ju också precis som du skriver att man kan lära sig någonting av det också och det gör man, när man bestämt sig för att bli frisk. Jag tycker jag tar mer och mer lärdom av mina missar, i stället för att gräva ner mig för minsta lilla och sjunka ännu djupare i ätstörningen.



Fast visst önskar man att vägen var liiite mer rak i alla fall, för ibland känns det banne mig som om den svänger 180 grader...



Kram

2012-04-08 @ 07:50:07 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: emma

forsätt att kämpa & försök att bryta mönstret för att ta dig vidare även om ångesten kommer ligga som ett moln över dig. men du är starkare!



gillar din blogg jättemycket forsätt att skriva! :)



kram

2012-04-08 @ 08:55:33 / URL: http://emmaaliciouz.blogg.se/
Postat av: Johanna

Gjort är gjort, nya tag till nästa gång ni ska på middag hos någon. Du klarar det! Kramar <3

2012-04-08 @ 09:42:28 / URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Postat av: S

Så dumt det kan bli ibland. Men ibland är det bra att vara efterklok då kan du kanske agera annorlunda nästa gång. Sen att du inser att det är ätstörningens tankefällor du ramlar ner i gör att det är lättare att släppa dem.



Kram på dig fina fina du!

2012-04-08 @ 17:41:38 / URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: Johanna

Sv: jag har velat adoptera sen jag gick på sexårs verksamheten så de föll sig ganska naturligt! :) Kramar! <3

2012-04-08 @ 20:36:01 / URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Postat av: Linda

Ibland går det upp och ibland går det ner men bra att du kunde räta upp det på kvällen.

Kram

2012-04-08 @ 20:56:30 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Tove

känner igen mig så väl! hade planerat min kväll sådär, faktiskt. tänkte att jag "ju kunde äta sallad".. men sen, vet jag inte vad som hände. jag bestämde mig för att låta bli och agera normalt. det blev ju också jobbigt, på sätt och vis. men jag tror det var bäst, och som du säger.. ska man sitta hemma och äta sen då eller? känns ju knappast bättre.



nej, stigen är allt annat än rak.. kram! <3

2012-04-08 @ 21:57:49 / URL: http://saccharum.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ååååh vad jag hatar alla gånger jag gjort så! Petat i maten när jag äter middag ute på restaurang o betalar dyrt eller är hembjuden till någon som verkligen ansträngt sig för min skull. Men så fort jag är hemma och ensam ska jag in i skafferiet och äta 4 ggr så många kalorier som en normal portion hade inneburit! :/ Hur fan vänjer man bort den fula ovanan???

2012-04-10 @ 17:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus