Hur hantera en svullen mage?

Skulle ljuga om jag sa att dagen varit kanon, men shit vad jag kämpat ändå. Sambon min är stolt, men själv kan jag ju som vanligt aldrig leva upp till mina skyhöga krav! (DÄR har jag verkligen ett område jag måste jobba med...sänka kraven...).

Det blev inte kanelbullefika i förmiddags, men ostfrallefika iaf! Det gick bra. Kaffe till. Svindyrt dock, men så är det ju alltid på mässor. Till lunch åt vi vildsvinskebab... hahah... dock tog jag bara halva (MEN sambon sa att det var ok för de var verkligen stoooora), ska äta andra halvan till middag är tanken. Redan där skällde jag ut mig att jag inte åt hela. Tycker det är svårt det där med mättnad och att lämna eller äta upp..? Hur vet man liksom när det är JAG som är mätt, eller om det är ÄS-MONSTRET som anser att jag BÖR vara mätt och absolut inte äta mer??



Nä usch, det är jättesvårt att avgöra! Men kändes skönt att sambon bedömde att portionen var tillräcklig för mig (litar inte på mitt eget omdöme än, är för styrd av äs och kommer nog vara det länge till). Problemet kom efter detta. Min mage var (kändes?) jättetjock/svullen och eftermiddagen då de andra åt glass gick åt fanders. Smakade på sambons glass, det var allt! Sen tog jag ett päron. Kände mig misslyckad då..:( Och nu ikväll är magen helt gasig och åhhhhh....hatar det!! Är så j-a svårt att äta normal portion då. antingen vill jag hellre hetsa och spy, alternativt svälta. Böööööööl!



Men ska ta min kebab som är kvar. Det känns som det enda rätta. Varför ballar magen ur? Den är väl inte van vid detta vänliga behandlande som den fått nu ett tag.. suck.. jaja.

Kommentarer
Postat av: Anni

Som du säger själv så har du väldigt höga krav på dig själv. Tänk istället på hur mycket bättre det var att du faktiskt följde med istället att stanna hemma, hetsa och spy. Än sen att du inte åt glass. Ett päron är också ett mellanmål. Du måste inte klara av allt på en gång!

2011-06-03 @ 19:12:54 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: sofie

precis - magen är inte van! Jag vet att om jag har fastat ett par dagar och sen måste äta, och äter.. då blir min mage också jobbig och gasig!



Och sen vet jag av tidigare försök för länge sen nu dock ^^ Att när man försöker äta - utan att spy så brukar kroppen balla ur en hel del i början. Magen svullnar och man kan även samla vätska i hela kroppen... för mig kunde det räcka med ett par gurkskivor så svullnade hela magen till gravid-mage!



Men kämpa på så ska du se det ordnar sig med magen ! kram

2011-06-03 @ 19:50:10 / URL: http://zebrans.blogspot.com
Postat av: Bullen

Försök ta en sak i taget (vet att det är lättare sagt än gjort, men försök). Du behöver inte klara av allt på samma gäng. Fokusera på framstegen som du gör. Du åt kebab - det är fantastiskt! Du åt ett päron till mellanmål, och det är bättre än ingenting! Eller hur!? Huvudsaken tänker jag, är att du håller tiderna - till att börja med. Sen om du äter ett päron eller om du äter glass till mellanmål just nu - det är ganska mycket skitsamma. Huvudsaken är att du inte hoppar över något mål.



Och det är ju toppen att din sambo kan berätta för dig hur mycket som är en portion! Det är nämligen helt omöjligt att själv avgöra det när man är påverkad av en ätstörning. Och hunger- och mättnadskänslor tar lång tid på sig att komma igång - man får lära sig att vad som är en portion av varje maträtt och så får man äta mekaniskt ett bra tag, innan man känner riktig hunger och mättnad och kan lita på dem.



Min mage var också konstant uppblåst och svullen när jag började äta, efter en lång tid av svält och konstiga matvanor. Jag vilade väldigt mycket efter att jag hade ätit, satt med varm vetekudde på magen och försökte stå ut med ångesten - grät en hel del. Pysslade eller pusslade eller läste en bok eller något sådant.



Jag gick ju på dagvård under den värsta perioden, så efter frukost, mellanmål och lunch fick jag inte gå på toa efter måltidens slut. Det hjälpte mig en del, tror jag. Jag kunde helt enkelt ínte göra något annat än att stå ut med ångesten och den svullna magen.



Du har en tuff kamp framför dig, men de första veckorna är värst och om du bara står ut med dem så kommer du fixa resten också! Jag tror på dig, du kommer fixa detta! Bara du tar en sak i taget och låter allt ta sin tid. Små, små steg framåt - hela tiden... Ibland är stegen så små så att man nästan inte märker dem, det kan handla om en förändrad tanke eller att man inte valde det minsta äpplet ur fruktkorgen. Är du med?



Du fixar detta!



Kramar i massor!

2011-06-03 @ 23:46:12 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: camilla

Ha inte så höga krav på dig själv utan se istllet alla framsteg du faktiskt gjorde igår :) du ska vara stolt över dig själv. :D

O de där med svullen och gasig mage, så var de för mig ibörjan också men de tar ett litet tag sen vänjer sig kroppen.

Fortsätt kämpa på nu vännen :D

Ha en bra dag, kramar

2011-06-04 @ 08:30:47 / URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: ellinor

Tycker inte att du ska trycka ned dig själv för att du bara smakade på din sambos glass osv. då åt kebab, ok blev inte hela, men din sambo hjälpte dig att inse att portionen var ok. och då var den säkerligen det. Sen det där med svullen mage tycker nog alla med äs är jobbiga. Magen är en jobbig kroppsdel. Kan ju många ggr handla om att man bara får för sig att magen skulle svullna upp en massa efter en vanlig måltid. Men självklart så blir ju magen i olag om man ätit oregelbundet, svultit, hetsat, spytt, laxeratmm Jag har inte hetsätit på några veckor och ätit regelbundet. Och magen känns inte alls uppsvullen nu. Kan bli förvånad på kvällen när jag ätit frukost lunch mellis middag kvällsmål och alltid någon godsak på det. Men magen blir ändå inte som en ballong.

2011-06-04 @ 11:40:10 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det brukar bli så i början, när man haft "oregelbundna" matvanor eller så... gäller bara att stå ut den känslan så går det över. Men vet hur jobbigt det kan vara. Försök att tänka på något annat :) de KOMMER gå över!!!

2011-06-04 @ 17:36:27 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: K

Det dä med att magen blev gasig kan ju dels va som ovanstående skriver om att magen är ovan etc, eller så är det päronet :) Jag och i princip alla jag hört kommentera det blir gasiga / uppsvällda av päron efter några timmar pga så mycket fibrer eller fruktsaft. Päron speciellt brukar tydligen vara så, ibland äpple och jodgubbar också. Och vindruvor.

2011-06-05 @ 19:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus