Möta demonerna

Jodå, jag överlevde natten trots att salamimackorna följdes av pepparkakor i mängder. Kräktes INTE. Kände det faktiskt som att "I don´t care, fuck it" och sen somnade jag faktiskt rätt gött. jag vet ju att jag måste följa kroppens signaler. Den ber ju inte om något bara "för att"..

När man jobbar mot sin ätstörning istället för att låta den frodas börjar man helt plötsligt ifrågasätta mycket i sin tillvaro och många känslor (inte sällan från obearbetade händelser i det förflutna) våldgästar en. I alla fall är detta min erfarenhet. Många gånger kommer de här känslorna hand i hand med viktuppgången, eller har iaf gjort så för mig.



Och det är DÅ, mina vänner, som vi måste ha is i magen och INTE GE UPP utan fortsätta trots att det gör ont så in i *piiip*!

Om vi ska bli friska så måste vi faktiskt, förr eller senare, möta våra demoner, eller som Eminem säger i låten "Not afraid" i föregående inlägg: "I´m manning up to face my demons" eller nåt sånt.

Det jag framförallt brottas med nu i denna viktuppgång är:

ILSKA - den tror jag är lagrad (och tyvärr ackumulerad) inom mig sedan många år. Jag tror även, än så länge, att den har sin grund i många olika händelser/personer i mitt liv. Inte bara någon enstaka.



SJÄLVFÖRAKT - Att jag hyser sånt enormt förakt för mig själv. Detta är så extremt i sin natur att jag t o m finner det stötande och jobbigt om någon visar kärlek/åtrå till mig. Då känner jag en sådan otillräcklighet att det GÖR ONT inombords och jag vill bara fly från blickar och händer och allt som detta kan innebära. Jag känner mig exempelvis ofta äcklad av mig själv, ofräsch, fruktansvärt ful och misslyckad.



Självföraktet är enligt mig mitt största problem. Där ligger en stor nyckel för mitt tillfrisknande. Men när jag börjar bena i denna enorma djungel så kommer det fram så mycket att det blir svårt att sortera allt. Det är väl där jag är just nu; att försöka identifiera de olika trådarna inför att kunna jobba mer intensivt med dem.



Nu ligger frukosten i magen och tusen tankar far i huvudet. Ska försöka vara så mindful jag bara kan och se klart på dem, innan jag sakta släpper iväg dem.


Kommentarer
Postat av: Helena

Gud vad bra skrivet!

Precis vad jag börjat erfara senaste dagarna.. Har bestämt mig för att gå emot äs och börja äta alla mina mål regelbundet men med det har jag blivit så känslosam. Med maten bubblar alla instängda känslor fram.. läskigt! Men ska försöka fortsätta kämpa trots att det känns som att jag är ute på ett minfält just nu av alla känslor. Även om den här vägen är otroligt snårig och hemsk så är det enda vägen att gå för att nå friheten..

Stor kram!<3

2011-12-17 @ 09:28:44
Postat av: Jenny

SV: Åh Helena vad underbart att läsa att också du tagit upp kampen mot dina demoner. Det vi gör är inte lätt, men jag tror vi kommer komma så jäkla starka ur det tillslut!! Kram på dig<3<3<3

2011-12-17 @ 09:35:06 / URL: http://bortomljusochmorker.blogg.ses
Postat av: Anonym

DU ÄR GRYM! <3

2011-12-17 @ 11:39:57 / URL: http://brunnbergjohanna.blogg.se/
Postat av: Linda

Precis de känslorna är störst för mig också + denna ständiga oro som blandas med ilskan och självföraktet. Hur gör du för att bena ut och bearbeta dem? Själv blir jag bara överväldigad av dem och kan inte se ut ur dem.

Kram

2011-12-17 @ 15:57:54 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Linda

Tack snälla du för dina ord.

Mkt av det du skriver försöker jag och gör jag nog redan det svåra är för mig vad jag ska göra med de insikterna jag får. När jag vet att det är för att jag sovit för lite som ångesten blir värre. Vad kan jag i stunden göra för att må bättre?

Försöker förebygga så gott det går men ibland tar känslorna och ångesten över och alla insikter är som bortblåsta.

Kram

2011-12-17 @ 18:19:43 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jaså! åå det är så himla gott tkr jag, så mycket bättre än kokt potatis och så. Man piffar till det liksom! Ha en bra kväll, det är du värd!<3

2011-12-17 @ 18:33:18 / URL: http://brunnbergjohanna.blogg.se/
Postat av: Anni

Just det där är det allra svåraste i friskhetsprocessen. Det gör så ont och det är också något som man kan behöva terapeutisk hjälp med. Men du verkar väldigt medveten om var dina problem ligger och det är en väldigt bra början.

Tack för dina tips. Jag tar med ett vörtbröd och lite annat plock. Bra att du sade det där om foton på barnen, det påminde mig om skolfotona som han skall få.

Kram

2011-12-17 @ 23:54:47 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åhh det kunder varit JAG som skrivit det där, det du beskriver är så himla pricksäkert!! Du beskriver verkligen hur känslorna bubblar över, hur man måste ha IS i magen....



Hejja dig, du är grym!!!

2011-12-19 @ 08:44:35 / URL: http://vagtillfrihet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus