Känslor

Tack för att ni skrivit till mig angående senaste inlägget. Mina känslor har varit "all over the place" (för att citera en "känd" person höhö).
 
Killen i förra inlägget har dissat mig fullständigt (Linda; det är inte samma kille som för någon månad sen) och nu skiter jag i vilket. Jag har i gammal vanlig ordning förnedrat mig själv. Inte respekterat mig själv. Det känns nu såklart ännu mer ledsamt att jag inte har de känslor jag borde ha för min sambo. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till så istället ligger jag bara väldigt lågt och försöker att inte fatta förhastade beslut.
 
Nu när jag är frisk från ätstörningar har jag förändrats så mycket, eller kanske snarare kommit fram som den jag verkligen varit hela tiden innerst inne under sjukdomsförtrycket. Jag  vet inte om min kille har hängt med i svängarna..? Helt plötsligt känner jag mig kvinnlig, sugen på livet och utstrålar livsglädje (som min kollega sa). Det påverkar såklart människor i min omgivning, inte minst av det motsatta könet, och helt plötsligt får jag sån respons och uppvaktning så jag vet liksom inte vart jag ska göra av allt!
 
Jag vill verkligen inte låta dryg när jag skriver det här (typ "jag är bäst" eller nåt sånt), men känslorna är överväldigande. Jag sprudlar av energ och JAG ÄR VACKRARE ÄN NÅGONSIN! Men precis som du skrev Hanna så är det ett behov av bekräftelse jag känner till stor del också. Jag vill bli bekräftad för den jag är, älskad och åtrådd. Jag har tidigare (innan ätstörningarna) haft ett farligt beteende där jag på ett destruktivt sätt skaffat mig bekräftelse från motsatta könet. Det får inte hända igen, det är så jobbigt...
 
Äsch jag bara babblar. Idag ska jag fly på det ena eller andra sättet. Kanske åker till min syster.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennie

Oj, vad stormigt det verkar vara inom dig. Kan du prata något med din sambo om hur turbulent du har det? Kan ni prata pm er relation?

Du skulle kanske behöva prata med någon i alla fall? Det är ju inte bara om man har en ätstörning som man kan behöva ventilera, utan alla kan ha behov av stöd i perioder.

Härligt i alla fall att du känner dig mer levande och vacker! Underbart att läsa! <3

Kram
Jennie

2012-11-03 @ 09:15:20
Postat av: Anni

Hur har du och din sambo det egentligen? Det kanske är där problemet ligger?
Härligt att läsa ändå att känner dig vacker och full av energi. Underbart!
Kram

2012-11-04 @ 16:46:41 / URL: http://www.anniahven.blogg.se
Postat av: Linda

Åh vad härligt att känna sig så stark och vacker. Men vad jobbigt att ha det som du har det, hur står det egentligen till med dig och din sambo?
Kram

2012-11-05 @ 19:10:38 / URL: http://frokenlejon.blogg.se
Postat av: My

Skönt att höra det positiva med att du känner dig full av energi. Lovely:).... men vad det gäller kärlekslivet och relationerna där kanske det vore bra att kunna lufta det med någon, eller kanske med varandra. Om det är möjligt förstås? Svårt läge.... Men på något sätt så känns det som om det verkligen behövs, och det kanske skulle bli klarare för dig och underlätta i längden.

Skönt om dig nu. KRAM!

2012-11-07 @ 15:01:32 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Anna

Du är vacker och du förkännar beröm för ditt hårda arbete!!

2012-11-08 @ 10:51:10 / URL: http://verklighetenssanning.blogspot.se/
Postat av: Bundle

Härligt att du mår så mycket bättre, och kanske det är därför det inte fungerar fullt ut mellan dig och din sambo. Ni har ju levt tillsammans under så lång tid utav din sjukdom, så nu när du är frisk blir förhållandet ett annat. Kanske han har funnits där som ett stöd och en vän under din sjukdom, men inte som en kärlekspartner? Kanske han är ovan vid dina nyupptäckta känslor och din kärlek till dig själv som du nu äntligen hittat? Jag tror det vore bra om ni satte er ner och pratade om detta. Kommunikation är det absolut viktigaste. Du är ju fortfarande ung och har hela livet framför dig. Är så glad över att du nu säger att du är FRISK. Härlig läsning. Kram!

2012-11-08 @ 14:21:20 / URL: http://enmammaskampmotbulimi.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Underbar men förvirrande känsla - känslor!!


Det som jag direkt tänker på är just relationen med din sambo. Det verkar som att du har levt ditt liv med din ÄS tidigare och du har blivit frisk på egen väg, parallellt med din sambo istället för att gå en gemensam väg, har jag fel?

Så länge du och din sambo ger brevid varandra istället för ihop så kommer du att söka bekräftelse från annat håll, det är helt naturligt. Självklart har ALLA människor ett bekräftelsebehov, särskilt om man hittat LIVET igen. Det börjar ju om på nytt, det börjar NU.

Mitt tips till dig är att engagera din sambo i dina känslor, hitta tillbaks till den känslan ni hade från början när ni var nykära. Börja om från början och var TYDLIG med allt du känner gällande detta inför din sambo.

Annars är nog relationen kokt om du frågar mig, förlåt om jag är hård. Men ni måste vara ett TEAM om ni ska lyfta relationen och hitta tillbaks... annars får man inse fakta att livet går vidare, åt annat håll och det kanske kan vara det bästa i vissa fall.

SÅ lyssna på knoppen, vrid tillbaks tiden och ge din sambo en chans om DU vill men ska han kunna förstå måste du vara helt öppen, raka rör rakt av.


Många kramar fina fina du!!

(o du, bakom alla hårda ord som jag tvekade att skicka iväg så är jag fan så glad för din skull - du är grym!!!)

2012-11-09 @ 09:07:05 / URL: http://vagtillfrihet.blogspot.com
Postat av: sofie

Fy fan vad jobbigt :( Dock tror jag det är rätt vanligt... oavsett om det gäller att tillfriskana från ätstörningar, andra psykiska sjukdomar eller "bara" från att ha varit kraftigt överviktigt. Man blir en annan person. Den man kanske egentligen varit hela tiden men som gömts under en osäker yta. Och den förändringen hos en person - kan nog göra att det blir som i ditt fall.

2012-11-13 @ 14:19:30 / URL: http://sofiehagman.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus