Lite av varje

Idag har jag mest solat faktiskt, har varit jättevarmt och skönt. Utöver det har jag i och för sig pysslat lite här hemma med disk och städ, samt att vi har varit ute en sväng på motorcykeln. Men nu har vi precis grillat i trädgården och det blir definitivt en lugn kväll ikväll. Jag är skittrött och tänker inte ta mig upp från soffläget på hela kvällen.



Känner mig annars lite halvorolig i kroppen. Äs-monstret har mig i sitt grepp mer eller mindre hela tiden, men jag känner ändå en otrolig förbättring i ångestnivån efter att jag började med antideppen igen (eller så är det återigen någon sådan där "placeboeffekt"). Men jag är trött... trött... trööööööött.

Nu ska jag surfa in och hälsa på hos er!


Ny grupp

Igår tog jag mig till gruppterapin, ny start och ny grupp (jag har alltså redan avslutat ETT ÅR... inte klokt vad tiden går snabbt). Känner mig stolt över mig själv att jag tog mig dit igår (ett tag struntade jag i terapin och orkade verkligen inte gå dit ju...) och jag känner mig taggad för att verkligen gå in för det nu igen. Verkar va en bra grupp! Skriver nog mer lite senare, nu är det jobb som gäller.

Det lönar sig inte att springa om man är på fel väg

Åhh denna förlamande trötthet.. blir galen snart!



I morse när jag vaknade var jag så trött så jag funderade ett tag på att skita i att gå upp och åka till jobbet överhuvudtaget. Men nej, ordentliga Jenny vann denna morgon. Men ack så tufft det var hela dagen. Höll i en gruppinformation under förmiddagen. Dessutom hade jag möte kl 14 med terapeuten så jag kunde inte åka hem vid 12 som jag eg ska eftersom jag jobbar halvtid (3,5 mil har jag till jobbet).

Det var såå nära att jag inte gick till terapeuten. Kände så starkt att jag inte orkade vara kvar i stan, ville bara hem..! Men shit vad stark jag kände mig efteråt för att jag trotsade den känslan och gick dit ändå.

Imorgon ska jag ha ännu en gruppaktivitet innan jag får åka hem. Känner redan en längtan efter hets då.. Usch vad kasst det känns. Men samtidigt vet jag att min känsla för det beteendet har ändrats. Jag börjar längta efter förändring!

Jag nöjer mig just nu med att längta efter förändring... varken mer eller mindre. Satsar inget just nu, lovar inte guld och gröna skogar. För mig blir allt värre om jag sätter press på mig. Jag har lärt mig att jag fungerar så. Det känns som att jag får någon sorts konstig separationsångest från min ätstörning om jag tänker att jag "aldrig mer får hetsa" t ex.



Jag ska göra mitt bästa att ta dag för dag. Och bara för att jag just NU känner för att hetsa när jag tänker på morgondagen är det ju faktiskt inte alls säkert att jag känner för det imorgon. Fantisera kan man ju dock göra, även om "förbjudna" saker.. (vill inte förbjuda mig något just nu, jobbar tvärtom på att tillåta och acceptera).

Jobb

Är på jobbet och funderar mest på om jag är levande eller död...


Svullen

Vad har då hänt sedan morgonens inlägg? Det har varit sådär, men inget hets och kräk iaf... jag har valt den "rätta" vägen så sett idag... Dock har jag känt mig så uppsvullen och stor idag:( Tror det är efter gårdagens kolhydratsvräkande och kräkande..? Trots denna hemska känsla har jag legat ute och solat I BIKINI hela dagen lång. Det är alltid något... men fy vad det varit jobbigt stundtals. Varje gång jag ätit har monstret skällt ut mig och att lägga sig i solen efter maten igen har verkligen varit en kamp..!

Jag känner mig rätt nedstämd nu... uppgiven och deprimerad... Kanske inte så konsigt eftersom jag ÄR det. Men hade så gärna bara velat kunna släppa kroppskänslorna och kontrollen... om så bara för en dag! Tröttsamt med dessa tjockkänslor..! 

Vägval - valmöjligheter

Nu är det en ny morgon. Jag sitter i vår soffa (själv eftersom sambon sovit borta inatt) och har precis ätit frukost och druckit kaffe. Nu vill jag skicka med mig och er lite tankar kring val idag. Tänk vilken makt vi faktiskt har över våra liv varenda jäklans dag!

Varje dag är ju nämligen fylld av val. Jag väljer att stiga upp ur sängen varje morgon. Ingen annan än jag kan egentligen tvinga mig att stiga upp. Jag väljer sedan att äta frukost. Så jäkla bra egentligen..!



Efter denna start fortsätter dagen fylld av möjligheter/svårigheter. 

Det finns avgörande faktorer hos många av oss som på ett mycket drastiskt sätt påverkar de val vi gör under dagen. Då talar jag framförallt om ätstörningar, depressioner och ångest. 

Det viktiga tror jag bara är att vi är MEDVETNA om detta och inte skäller ut oss själv varje gång vi till synes hamnat i hets, kräk, svält osv. Det ligger ALLTID något bakom som fått oss att faktiskt aktivt någonstans välja den vägen.

Problemet är att val i sig lätt kan skapa ångest när man lider av psykisk sjukdom. Den berömda beslutsångesten... Usch och fy! Men kanske kan det ändå vara bra att medvetandegöra valen vi gör och inte "hänga" oss själva för att vi ibland väljer fel och/eller samma väg att gå..? Så har vi gjort något vi anser vara fel idag får vi helt enkelt försöka vårt allra bästa att ta till oss den erfarenheten och kanske kan det hjälpa oss att samla styrka inför nästa gång vi står vid samma vägskäl. Förhoppningsvis kan vi någon gång klara av att välja en annan väg i det vägskälet.

Sedan kan det vara bra att förtydliga att det aldrig någonsin bara finns två olika vägar att gå! Det finns en massa mellanvägar. INGENTING är någonsin svart eller vitt. DET behöver jag verkligen lära mig...


Böööööl...

Ångesten triggar i mig idag... känner hur den sprider sig från trycket i bröstet, ut i alla skrymslen och vrår av min kropp. Känslan av ångesten väcker negativa och jobbiga tankar som skjuts ut som raketer i huvudet och jag känner mig oförmögen att vända dem och stå emot dem.

VARFÖR triggar det så? Önskar jag visste 100% rätt svar, men troligen en kombination av att jag är ensam hemma ett dygn, värmen, pollenallergin och tröttheten.

Saknar min älskling!!! Funderar på att ta behovsmedicin. Har redan tvångsätit och kräkts. Känns inte alls bra det här. Dock är det positivt att jag känner att jag INTE vill vara ensam hemma. Det har ju ju annars känt väldigt länge att jag vill va helt själv och isolerad med min sjukdom.


Recension av påskafton

Jaha då var påskafton över för denna gång. Vi åkte på morgonen ner till mina föräldrar som campar i Halmstad:) Dår låg vi hela dagen och solade utanför förtältet till deras husvagn. Det var jätteskönt och jag kände mig riktigt avslappnad.. så himla skönt! Så nu är jag brun som en pepparkaka. Börjar kännas som att jag så smått börjar återfå en god relation till mina föräldrar och det gör mig glad.

Sedan åkte vi hem och vid kl 18 var vi bortbjudna till vänner här på orten. Det blev kalla drinkar och tilltugg. Samt sedan middag och massa annat gott. Dessvärre hade jag äsmonstret med mig hela kvällen, MEN jag stod ut! Jag gick INTE hem, jag gick INTE och la mig och jag åt allt som bjöds. Pratade dessutom med två andra kvinnor som ingår i bekantskapskretsen om mina ätstörningsbekymmer och de var faktiskt väldigt förstående och det kändes skönt för mig att äntligen ha pratat med dem om det. Har inte riktigt vågat innan och det har egentligen aldrig varit något bra tillfälle till det heller under de tre år som vi känt varandra. Samtliga de andra i umgänget är ju så pass mycket äldre än mig och jag har haft lite svårt till en början att helt känna mig som en i gänget.

Vår hund är jätterädd för raketerna som skjuts vid sådana här högtider och hon kommer nog inte va sig lik på några dagar..:( det är jättejobbigt att se för man kan ju inte förklara för henne vad det är som smäller och lyser upp himlen. så inatt när vi kom hem sprang hon direkt upp till vårt sovrum och glömde sig under vår säng..! Gumman...:( Hon darrade och var helt enkelt livrädd.

Har nog inte så mycket mer att tillägga än idag, annat än att min sambo är borta hela dagen idag och ska sova borta. Blir ensamt..

Jaja, jag kanske återkommer senare...


Långfredag

Godmorgon solstrålar, vad säger ni; ska vi satsa på att få en fin påsk!? Dagen idag började med att sambons klocka ringde vid 7 och nu har han åkt iväg för att hjälpa sin bror att kapa ved. Jag har varit med något år tidigare, men tyvärr är jag för trött för att orka med det just nu. Dels rent fysiskt (hur kroppen mår), psykiskt (antideppen), men det beror också på maten. Är det inte tröttsamt att maten ska behöva va så jäkla laddad???

Det äts alltid mycket mat när vi är hos svärföräldrarna. Kommer ihåg en gång när vi var där så sa svärmor att hon skulle göra pannkakor till lunchen och jag tänkte att "äsch, hur farligt kan det vara?!", men sen satte hon igång... Tog ett halvt margarinpaket (nåja, inte riktigt men enligt matmonstret var det det) och sedan hällde hon i HELA smeten och rörde runt i det smälta smöret och gjorde alltså en sån där "hel" pannkaka i stekjärnet. Sen stekte hon ägg och korv i samma järn att ha till.



Hahaha... sambon höll på att döö när han såg mitt ansiktsuttryck! :) Nu efteråt kan man ju skoja om det men då var jag rent ut sagt livrädd. Verkligen. RÄDD . FÖR . MITT . LIV ! Men hallå? Utan mat, det är ju DÅ vi dör! Den här sjukdomen gör en verkligen felprogrammerad.

Jag vet iaf att jag åt på tok för lite och det slutade med hets på kvällen. Och ofta är det väl så? Man får ju ändå i sig kalorierna på det ena eller det andra sättet? Det ser ju kroppen till (den kämpar ju för vårt liv!). Även det vi äter i smyg är ju mat... Tänk så mycket trevligare det hade varit den gången om jag hade kunnat äta mig mätt (utan ångest) tillsammans med alla andra den gången.

Jaa.. många sådana här minnen blir det under åren med ätstörningen. Är bara lite sur att jag/vi ännu en påsk ska behöva ha med äs-monstret vid bordet. Usch vad jag hatar honom!


Det som hände innan

Jag och sambon bestämde i em att vi skulle grilla ikväll. Men jag började bara typ en halvtimme innan han kom hem att äta på lite allt möjligt härhemma. Det är ju bara så typiskt ätstört... suck... Korv med bröd, glass med grädde, ost, smör osv. Och sen försökte jag spy (dumt jag vet). Men det gick inte alls idag. Skyller på tidspress och motvilja... och ja... ni som kräks/kräkts vet väl ångesten som kommer efter att det gått skit att spy?! Det är ÅNGEST!!!!! Men jag försöker tänka att skit samma. Jag ORKAR ändå inte spy och jag VILL innerst inne inte det. Jag får se det som en förstärkt middag (?). Usch. Tack för era kommentarer, ni är bäst och hjälper mig ändå nånstans att hålla huvudet ovanför vattenytan och inse att jag inte är ensam i klorna på äs-monstret.

Min tur

Usch nu är jag i den där "jag har hetsat och är fruktansvärt värdelös och tjock"-trallen... Faaaaaaaaaaan!!!

Yr i pallet

Jag klarade gårdagen! Yes. Utan kompensation. Känns helt ok idag. Blev inte två kilo tjockare över en natt (vilket monstret alltid säger att jag kommer bli).

Jag har dessutom ännu en gång påbörjat kampen mot min, vid det här laget ganska långt gångna, depression. Med fluoxetin. Hatar det. HATAR det. Men måste jag så måste jag och doktorn har lovat följa upp tätt... samt att jag MÅSTE kontakta min terapeut om jag funderar på att skita i pillerna igen. Så jaa... i eftermiddag har jag varit extremt yr, vilket jag antar är en biverkning (är aldrig det annars).



Dessutom mycket piggare än vanligt (placebo, jag lovar er...:)).

Så kanske saker rättat till sig efter min ganska långvariga kris, i alla fall för denna gång. Det är väl bara att glädjas så länge det varar antar jag... 

INGEN kompensation!!!

Aaahhhrrrrgggg......heja mig själv nu!!!! Ska inte spy även hur lätt middagen än skulle kunna komma upp!!! Snälla, ge . mig . styrka!!!!!

terapisessionen gick jättebra, jag har börjat återfå förtroendet för min terapeut och nu JÄVLAR är jag på gång tjejer! Jag ska ha en så bra påsk och sommar så det är inte sant..! Ska kämpa, kämpa, kämpa för tillräckliga måltider utan kompensation och jag tänker inte ge mig så lätt!


Terapidags igen!

Nä hörni, nu jäklar är det dags för en positiv vändning. Jag SKA till terapeuten idag (inga ursäkter). Men jag ska inte ljuga och säga att allt helt plötsligt känns rosenrött och underbart. Har redan tvångsätit massa idag och var tvungen att ringa min chef och berätta att jag mådde för dåligt psykiskt för att klara jobba idag. MEN detta gör också att jag känner att jag verkligen, verkligen måste träffa min terapeut idag. Vi måste kedja självskadandet i förrgår bland annat.

Jag har så jobbiga känslor gällande mitt liv. Orkar inte känna dem, det blir för tungt och det visade ju sig i söndags hur det blev när de kom fram. Så terapeuten behöver jag i allra högsta grad nu, för att överhuvudtaget KLARA AV att släppa fram och känna känslorna utan att ta till destruktiva metoder för att det blir för jobbigt.

Ha en bra dag alla ni fina där ute*

Fruktansvärd söndag

Igår mådde jag otroligt dåligt. Kände redan från morgonen hur ångesten triggade i mig (kände mig tjock, värdelös, fylld av skam och otroligt trött).

Tyvärr var jag inte kapabel att utnyttja någon av mina strategier och vid 17-tiden stod jag inte ut längre. jag självskadade och planerade att ta mitt liv. Efter ca en timme lyckades jag bryta dimman jag befann mig i genom att ringa en kollega som kom direkt till mig. Först ville hon ringa 112 (och det funderade jag med på, kommer ha det som en utväg om det händer igen).

Idag svider mina omplåstrade sår, men värst är det psykiskt. Jag kände så starkt att jag inte ville leva mer, det utlöstes av en stark separationsångest. Min sambo åkte iväg på dans igår (och visade att han var irriterad när han åkte). Detta fick mig att känna att han kommer att lämna mig. jag klarade inte detta och då fick ångesten sin topp och sina konsekvenser.

Jag blev rädd för mig själv, men TACK GODE GUD till mig själv för att jag ringde min kollega. Jag vet att detta kunde slutat på det värsta av sätt.

Helg

Fick en sån peppkänsla efter en kommentar nyss. Tack för det! Shit vad det behövs när man är fast i nån sorts negativ spiral där alla tankar bara leder en djupare ner i fördärvet.

Lite över 13 är klockan. Sambon slutar jobba kl 14. Det är lördag. Hade en tanke att besöka min syster i Helsingborg idag, men det blev inte så.



Känner mig ensam idag. Och missförstådd. Vill helst vräka hela dagen, men så kommer det inte bli. Och egentligen är det inte alls det jag vill. Det hoppas jag alla förstår. Jag VILL må bra, ska försöka få resten av dagen att bli fin och bra.


Rädd

Så rädd att min sambo innerst inne vill lämna mig, men inte gör det bara för att han är rädd för vad som händer med mig då. Tänk så är han bara med mig bara för det. Åhhh... och samtidigt vill jag bara vara SJÄLV. själv själv själv!! Låt mig få gå ner mig totalt, snälla låt mig bara vara. Låt mig slippa leva ett fullvärdigt liv med alla krav. Just idag känns Svensson jobbigt och långt bort. Sambon vill grilla när han kommer hem och jag bara VEET redan att det inte kommer funka. Jag pallar inte, jag vill ju hetsa nu och inte äta sen. Jag kan inte tänka på annat än mat, vräka massor. AAAhhhhhhrrrrrgggg....!!! Han förtjänar så jävla mycket bättre än det. Än mig!!!


På jobbet

Är på jobbet nu. Frukosten ligger i magen och solen skiner ute. MEN (varför finns det alltid ett "men"? Suck...*ler*) jag mår verkligen, verkligen inte bra. Är så olycklig att jag inte kan tänka klart. Igår när min sambo kom hem var jag helt död (på västfronten intet nytt som man säger...) och brottades så snart han stigit in genom dörren med känslor av otillräcklighet och att inte duga. Han sa också att han märker att jag mår sämre och att jag inte är närvarande i nuet.

Och det stämmer så väl. Jag har så svårt att koncentrera mig, att leva i vardagen här och nu. Jag är dessutom allergisk (pollen) vilket spär på tröttheten ytterligare. Och jag SER jääävligt sliten ut..! Jag kan verkligen SE det med egna ögon. När jag var hos doktorn för att ta prov rörande sköldkörteln i onsdags så började hon med att ställa massa frågor och frågade mig om jag har diagnos anorexia. Vi började prata om det och hon frågade en massa följdfrågor (och jag som verkligen hade bestämt mig för att INTE prata om det, men av någon anledning blir det alltid så ändå).

Och sen sa hon att hon trodde att jag bara ville ta provet för att jag var orolig för att jag hade långsam ämnesomsättning.. (!?). Detta stämmer inte alls. Men jag kan förstå om hon tänkte så och jag blev inte arg för det. Jag berättade att det var min pappa som ville att jag skulle ta provet för vi har giftstruma i släkten och han har hört att sköldkörteln kan ge diffusa symptom i form av nedstämdhet osv.

Själv är jag övertygad om att det inte är något som helst fel på min sköldkörtel och tänker att alla mina depressiva problem och annat beror enbart på min ätstörning. Doktorn passade iaf på att även ta lever-, njur- och blodprov. Hur högt ska blodtrycket vara? jag hade stressat in så jag tänkte att det är säkert högt men hon sa att jag var lågtryckare 105/60. Ingen aning vad som är "normalt".

Nää hörni, nu har jag babblat på jättemycket... jag är bara så fruktansvärt, jäkla trött... går och grubblar mycket. Kanske ska jag börja med fluoxetinet ändå..?

Mår inte bra

Är så olycklig idag.

:(

Svenssons

Idag är jag ledig från jobbet. Skönt! Ikväll så ska min sambo ha ett styrelsemöte här hemma och jag känner sådär inför det... vi har så litet här i vårt radhus så man kommer ju inte undan nånstans utan antingen får jag snällt vara med eller så får jag sitta uppe i sovrummet med datorn som sällskap. Har ingen att hälsa på direkt heller så... Vi får se! Kan bli jättetrevligt också faktiskt.

Har tvångsätit nu på morgonen. Det har blivit ett tvång för mig att hetsa varje dag nu. Jag är ärlig inför sambon om hur det ligger till (dvs att jag är mitt i ett ganska kraftigt bakslag i friskhetsprocessen och motivationen att jobba för ett annat liv, vilket ger sig uttryck i att jag äter och spyr tvångsmässigt varje dag).



Jag tittar på Nyhetsmorgon på tv4 nu, och de pratar om en bok som kommit ut som handlar om typiska "Svensson", hurdana är vi egentligen? Jag tycker det är jättekul! Ska läsa mer på tv4 om det står något och kanske beställa boken. För när jag träffade min sambo för snart 3 år sedan så upplevde jag vad en Svensson-kille verkligen är och vi lever ett riktigt Svenssonliv om jag ska va helt ärlig haha.. om man bortser från att vi inte har barn då...



I helgen fick jag reda på att ännu en av mina gymnasiekompisar väntar barn. det gjorde mig glad, men samtidigt olycklig. Jag känner det ofta som att så många andras liv rullar på, men mitt eget står och stampar i nån sorts tragiskt ätstörningsträsk. Vilket ju givetvis också påverkar min sambo (han är trots allt 13 år äldre än mig och blir inte yngre han heller...).

Nähä...nu har jag inte mycket mer att komma mer idag, på återseende!


Virrpannan

Är just nu på jobbet faktiskt. Har mina nya tygskor på mig, en liten vit top med volangärm, svarta byxor samt pärlörhängen. Och som accessoar idag har jag känslan av en hetssvullen mage... och inte nog med det; känslan stämmer! Tyvärr! Men jag är verkligen inne i en sådan period nu. Jag VET om det och jag VET att det är ett återfall, men frukosten ligger i magen trots kompensationstankar som sjutton!

Vad ska ni underbara göra i helgen? Själv har jag inga planer än så länge.. förutom ev någon liten utflykt.

Måste också berätta en annan sak som jag faktiskt skyller på min hetsperiod: min mobil har försvunnit! Kan ni tänka er in i paniken jag kände när jag upptäckte detta? Den försvann efter att jag varit ute och handlat hetsmat efter jobbet och inte hade något annat än hetsen i tanken (samt mobilen liggande i en alldeles för liten och öppen ficka på jackan). Jag har alltså fått ringa runt, med SAMBONS mobiltelefon, till alla matbutiker jag besökte den aktuella dagen (i tisdags). Men ingen har hittat min telefon.. så idag ska jag bege mig till polisen och kolla om någon vänlig själ lämnat in den där. Annars får jag snällt skaffa mig en ny telefon.



Numret har jag iaf lagt vilande nu och hör Tele2 inget ifrån mig före tisdag så spärrar de det och skickar ett nytt simkort med samma nr till mig (mot en kostnad givetvis..). Så är det när huvudet är fyllt av mat och kropp!

Läkartid

Nästa onsdag ska jag och ta blodprov rörande min sköldkörtel. Se så allt är bra med den helt enkelt. Vi har ju giftstruma i släkten och att ha problem med sköldkörteln kan ge mycket problem och ganska diffusa symptom. Anledningen att jag bokade tiden var helt enkelt för att pappa undrade om jag hade kollat upp den.

Jeje... i övrigt så rullar dagen på. Har varit på psyk idag och träffat min terapeut. Jag SKA fortsätta i terapin, vi har bestämt hur det ska se ut framåt nu och kommit överens om hur vi ska lägga upp terapin så att inte jag får kalla fötter igen. Känns bra. Dock hoppar jag över gruppterapin idag (BRA där Jenny..! VERKLIGEN. Eller inte...suck!). men så är det, jag har iaf bestämt mig för att fortsätta, det får räcka för idag. Är bara avslutning idag ändå.

Full av ursäkter är jag som ni hör. Men dagen rullar på...


Tisdag

Vill bara slänga in en liten uppdatering; hade skrivit ett jättelångt blogginlägg igår och precis när jag var klar och tryckte på publicera så hängde datorn sig fullständigt! Alltså.. det är så jäkla typiskt. Och jag var förbannad en halvtimme sen innan jag släppte det.



Jag har missat två seminarium på jobbet nu som de haft på eftermiddagarna (är ju fortfarande sjukskriven på halvtid och jobbar på förmiddagarna). Känns lite surt, men orkar jag inte så orkar jag inte... det är bara så! I övrigt så vältrar jag mig i min ätstörning känns det som. Eller nåja... regelbundenheten är det i alla fall inget fel på. äter ALLA mina mål alltid. Men ofta blir det för lite, och sen nästa mål blir det för mycket, och sen för lite, och sen för mycket osv osv. Ja ni förstår ju säkert hur det kan bli...

Måste verkligen säga också att ätstörningen är riktigt snabb på att greppa tag i en om man släpper in honom! Han slösar verkligen ingen tid utan hugger tag DIREKT! Hets och svält är beroendeframkallande och jag kan inte gömma mig bakom medvetenheten kring mina problem så länge till... eller?!

Hänger mig även åt lite andra tvång som jag aldrig trodde jag skulle drabbas av: disk och städ!



Har alltid hatat att göra dessa sysslor, men i och med sjukskrivningen tycker jag att jag hinner och nu har det blivit en vana/tvång som är lite sådär jobbig att bryta. Måste göra mina drag med dammsugaren varje dag. Nåja....jag överanalyserar säkert en bra vana och kallar det tvång, men gränsen är verkligen hårfin ibland.

*Kram på er ni goa läsare där ute*

Hat

Idag hatar jag allt. AAahhhrrrgggg...!!!!







RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus