Lite bättre

Alltså jag saknar ord för ert stöd..<3 Fatta att jag loggade in här idag, fortfarande med ångesten krypande innanför skinnet, frukosten fullständigt intagen och tankarna malande i huvudet. Och så får jag såna peppande ord som gör att jag blir alldeles varm inombords..! Ni är fantastiska, TACK<3 Nu kanske jag inte kommer att gå runt som ett (jävligt mulet) åskmoln idag, som blixtrar till lite här och var (ofta över sambons stackars huvud haha! :)).



Nåväl, idag mår jag något bättre med andra ord. Jag KOMMER att klara av jobbet imorgon och mina läkar- och terapitider i veckan. A woman´s got to do what a woman´s got to do. Jag lovar att försöka att leva en timme i taget, förväntansoron får inte överta mig så fullständigt!

Så mycket som jag grät igår.. men det BEHÖVDE komma ut! Har fasen inte lipat på år och dar (bara i massor inombords). Jag tog hjälp av sambon, som fick ställa upp som terapeut och jag berättade alla mina innersta rädslor och tankar för honom. Det är dem som jag annars alltid trycker undan med hets. De ploppade upp och ville komma ut till någon som lyssnade, så jag ropade "Gubben! Jag måste prata med dig!" Och han "OK!!" och kom rusande in på toaletten där jag satt och bölade som en treåring som vill ha uppmärksamhet.



För det jag gjorde igår, som fick fram alla dessa känslor, var att jag liksom SKÖT UPP hetsen under hela dagen. Så till slut fullkomligt exploderade jag i ångest. Och det var då tårarna och alla undantryckta ord trängde fram. Efter sessionen med pojkvänsterapeuten åt jag mitt em-mellanmål, och sen åkte jag till mina föräldrars hus och hetsade glass i mängder.



Halllå liksom?! vad hände där?! Aaahhhrrrggg...!! det är ju så typiskt en matmissbrukare som jag.. blir så trött på skiten! 

Men jaja, i alla fall: Jag spydde extremt, och ångestframkallande dåligt efteråt. Inte för att det spelar någon roll egentligen.. eller hur? Gjort är gjort och jag får stå mitt kast helt enkelt. Åkte hem, åt kvällsmat med sambon och gick och la mig tidigt.

Summa summarum, både bra och dåligt igår alltså. Är otroligt stolt över att jag inte tog till hetsen INNAN känslorna fått komma fram, samt att jag åt mina måltider däremellan. Jag samlar mer och mer ledtrådar till att hitta mig själv igen och känner att jag tar mer och mer mark från ätstörningen.

Kram<3

Återkommer

Mår så otroligt dåligt idag. Fet, misslyckad, tårarna forsar. Ungefär så.

Oroar mig för nästa vecka, samt är trött på att känna skam för min svåra sjukdom

Jag återkommer.

Korsord och ny bok

Hej och hå!

Jag och sambon sitter i soffan (hunden ligger mellan oss) och tittar på DN-galan. Jag har så smått börjat klara att titta på friidrott igen! Innan tyckte jag det var jobbigt pga att jag kände mig lat jämfört med dem och massa sånt strunt. Men nu skiter jag faktiskt i det. Har alltid älskat att titta på friidrott tidigare.

I övrigt så är lycka för mig idag två nya korsordstidningar (Krysset och Rena Rama Kryss - jag löser kryss som en besatt!) och My; gissa vilken bok som jag fått hem med posten nu?


Just det!:) Tack igen gumman för tipset. Ska börja läsa den ikväll har jag tänkt mig.

Mår något bättre nu än när jag skrev det tidigare inlägget. Tar en dag i taget (samma sak med mina måltider). Det är "bara" att jobba på så hoppas jag att jag hittar ut ur den här bubblan, förr eller senare. Problemet är ju bara att man alltid vill skynda fram, vilket inte riktigt går i den här kampen... det får (måste få?) ta sin tid...

Många kramar till er underbara bloggvänner därute<3

Sista helgen

Ja.. så är den här.. sista helgen på semestern. På måndag börjar jobbet igen. Tiden går så fort... JAG VILL INTE.

Det enda jag vill nu är att depressionen ska ge med sig. Varför gör den inte det? Känner mig otroligt låg.

Som igår; vi hade en jättetrevlig kväll, tjötade massa osv. Men så sitter jag och har en diffus känsla av att befinna mig i en bubbla, som liksom "grumlar" allt runtomkring:( Dvs skrattar jag så är det inte med hjärtat, lyssnar jag så känner jag mig ändå avtrubbad o så... Det är så svårt att beskriva det, men den där spontana och genuina glädjen och NÄRVARON finns inte i mitt liv just nu.

Och det är ledsamt.

Förberedelser

Ikväll ska vi ha gäster och jag känner en skräckblandad förtjusning inför detta. Vi ska bjuda på

(håll i er nu...)

Tacos.



Haha! Jag DÖÖÖÖR!! TACOS?

Min stackars sambos bror, deras kusin, hennes man och deras två barn är de lyckliga som kommer hit och får inta denna fantastiska middag:) som avslutas med glass.

Nä men hörni, ärligt talat: Enkelt ska det vara eller hur? Jag orkar inte med något annat just nu faktiskt. Tacos och glass. Japp, jag sänker ribban.. vilket ju faktiskt på sätt och vis är framsteg.. eller? Det behöver inte alltid vara trerätters och massa konstiga ingredienser. Nä, det pallar jag helt enkelt inte! FUCK IT! Istället har jag alldeles symboliskt unnat mig en 3 timmars hårinpackning:)


Nu: förbereda "plocket"

Älskar mjuka tortillas och starka såser till min tacofärs. Bland allt annat såklart:) MUMS! Har ni nåt tips på nån kul "ingrediens" till tacos?

Har hetsat två gånger idag, men det har jag redan glömt!

Ett känslosamt möte... samt lite framtidsplaner!

Inatt/imorse vaknade jag (som vanligt) vid 3-tiden... närmast outhärdlig ångest. Jag gick följaktligen upp vid halv fyra och käkade frukost... haha... måste lyssna bättre på min kropp och sanningen var den att jag var så förbannat hungrig. 

3 goda mackor senare var min kropp och mitt sinne tillfredsställda. För en stund sedan ringde jag till min bror för att fråga om jag kunde åka till dem och äta mitt mellanmål. De har en liten tjej på ett halvår så jag trodde de skulle vara uppe, men NEJ, jag VÄCKTE dem! Åhh så pinsamt... tröstade inte ens fråga om matstöd och han sa att han skulle ringa senare... känns så osäkert med måltiderna ibland, men jag ska göra i ordning det nu, annars kommer jag få otrevligt besök av äs-monstret (vilket jag ju plågas av tillräckligt ändå tycker jag).


Nattlig "frukost"

Mer och mer vill jag distansera mig från äs, jag vill lämna det livet långt bakom mig. I Halmstad igår träffade jag en gammal väninna jag inte träffat på flera år. Vi umgicks massor de första åren som jag bodde i Halmstad. Jag var frisk som en nötkärna när vi kände varandra och sanningen att säga påverkade vårt möte igår mig väldigt, VÄLDIGT mycket.

Jag kände mig som en skugga av mitt forna jag, hon väntade sitt andra barn och hennes glädje smittade av sig.  



Jag önskar mig ett underbart liv och har nu på "senmorgonen" (haha) suttit och tänkt lite på vad jag vill göra från och med nu, och framåt när jag mår bättre. Jag har alltid älskat att läsa och skriva, svenska var favoritämnet i skolan osv, och min dröm är att bli författare. Har också lite tankar på att starta med scrapbooking... kommer införliva dessa intressen i mitt liv inom en snar framtid (kanske redan idag) ;)

Vad har ni för framtidsplaner/drömmar/hobbys som ger er energi att kämpa för ett ästörningsfritt liv?

Halmstad

Idag har jag hälsat på mina föräldrar där de campar, jag och morsan intog Halmstad (shopping idag igen med andra ord) ;)

Det var en strategi för mig för att undvika hets, plus att jag ville träffa päronen lite. Jag berättade för mamma mer ingående om min sjukdoms konsekvenser just nu (typ hetsandet), hon hade massa frågor och är så ledsen för att jag drabbats av "sjukdomen från helvetet" som hon uttryckte det. Vi åt en jättegod buffélunch på Åhléns restaurang.

Att träffa mina föräldrar väcker mycket känslor, kanske var det därför jag hetsade när jag kommit hem i eftermiddags?

Men gjort är gjort, ätit kvällsmat nu, klarade dock ej tacos pga mitt svullna tandkött, så det fick bli frukostmaten istället. Tråkigt!!! :( men huvudsaken just nu är att det blir tillräckligt och någorlunda näringsrikt!!

Måndagskväll

Usch, vilken ångest jag hade inatt (i vargtimmen, som du skrev Tingeling). Jag har skrivit om det innan, hur jag vaknar och liksom ser KLART på min situation.. typ som att bubblan jag går runt i plötsligt har ett hål i sig och jag kan se ut. Jag får då se sanningen i vitögat.

Nu har det varit munnen som spökat. Jag har sår och är svullen bakom övre tandraden och i gommen. En följd av hets och spy. Det är jobbigt NOG att äta enligt matschemat, nu gör det dessutom fruktansvärt ont! Ångesten över allting höll på att äta upp mig inatt... jag smög ut ur vårt sovrum, ner till soffan, för att inte störa sambon som skulle upp och jobba på morgonen.



Jag får ju skylla mig själv att jag har ont, och den insikten svider lika mycket som såren...

Och det här att sambon började jobba idag är ett faktum som också har bekymrat mig. Dvs; HUR blir det när jag blir själv om dagarna innan mitt eget jobb drar igång? Man kan ju tro att jag skulle känna "Jippiiiiiee, nu kan jag hetsa och spy bäst fasiken jag vill!"

Men NEJ. Nu är läget annorlunda än för några månader sedan. NU vill JAG något för en gångs skull! Och det är att käket ska funka, jag vill innerst inne inte hetsa längre (även om längtan efter det till och från är sjukt stor!).



För att rädda dagen drog jag till shoppingcentret A6 i Jönköping och spenderade dagen där. Shoppade för mycket och käkade lagom/tillräckligt mellan varven; mellis på ett café och lunch på Ikea. Skönt att vara ute bland folk! Lättare att äta när andra sitter och gör samma sak tycker jag. Men jag är verkligen mager, folk tittar och jag känner mig som ett skelett. Dessutom ser jag sjuuuuukt trött ut! Fy fan! 

Detta har lett till att jag inte längre tycker det är roligt att prova och köpa kläder (något som jag vanligtvis älskar). Jag ska ju dessutom jobba mig till en kroppsvänlig vikt och vill inte slösa pengar på skitsmå kläder som bara ger ångest sen. Ångesten är ju tillräcklig nog ändå!


Mellanmål på A6

Men TROTS att jag fattar att jag är skitsmal är det jobbigt att äta..!? HUR FAAAAAN kan det vara det???? aaaahhhrrrrggggggg....!!!!! Jag hatar den här skitsjukdomen!!! 

Jaja... Nu har jag i alla fall ätit kvällsmat tillsammans med killen. Vi har pratat om dagen och jag har visat mina inköp haha... måste ju berätta för er om dem också: en väska i mocka med långa fransar på, ett nudefärgat läppstift (MakeUpStore), en mineralfoundation (BodyShops), en top och ett par byxor (99:- på H&M - då känns det inte så jobbigt sen när jag får slänga dem för att jag börjar närma mig min kroppsvänliga vikt), ett par sandaler (Scorett), en kokbok och 4 nya matlådor (HAHA! Så typiskt en ätstörd!:))




Några av inköpen..

Usch... nu är jag trött, somnade aldrig om i morse så varit uppe några timmar nu. Ska kolla läget hos er sen duscha och göra mig "nattisklar", som jag alltid brukar säga:) Så kan man bara lägga sig och sova sen när ögonlocken håller på att falla ihop. Kram till dig som läser det här<3

..........

Klockan är mellan tre och fyra. Det är natt. Mörkt. Lika mörk är min ångest som väckte mig. Jag mår så otroligt dåligt... ord kan inte ens beskriva.

Fler tankar

Sitter här och läser era kommentarer och fina Tingeling; om du var sugen på kaffe är jag glad att du drack det (jag dricker alltid förmiddagskaffe... och ja, eftermiddagskaffe också för den delen! haha). INGET farligt kommer att hända dig (förutom att det kör igång magen ibland:) i alla fall på mig!!).

Och ärligt, jag tycker precis som du att vatten/kaffe osv är sjukt svårt att få ner. Exempelvis nu när jag och sambon var iväg i Skåne i veckan fick jag vänta ca en timme efter flera av måltiderna innan jag drack för att inte få fullständig panik. MEN, det är väl ok? Man måste ju hitta det som funkar för en själv eller hur? Och jag börjar vänja mig vid att dricka. Det är ju naturligt när man dricker att det tillfälligt "fyller upp" magen.. men den vikten är ju ingen fettvikt.



Kroppen vill ju inte lägga på sig fett först och främst, eller hur? Tänk efter! Det är verkligen INTE prio ett för kroppen. Allt annat måste ju funka först (typ hjärta, matspjälkning, lever, njurar, hjärnan... äh, ni veeet!). Däremot så kan magen svullna upp av olika andra orsaker.

Det som jag finner absolut viktigast nu när jag börjat äta är verkligen tuggandet (Gisela van der Ster är min husgud). Att jag TAR DET LUGNT när jag äter/dricker är viktigt för att jag inte ska få ångest har jag märkt. Tyvärr så får jag världens panik om jag i mitt eget tycke dricker för fort exempelvis. Ok, jag VET att jag inte kommer att dö om jag någon gång fullkomligt HÄLLER i mig mitt kaffe, men jag försöker så långt jag kan att undvika sådana "snabba svängar" med mat och dryck. Det känns inte behagligt för mig. Och jag tycker det är ok att följa den känslan, faktiskt..



Åh... ibland tänker jag på hur komplicerat och jobbigt det är att lida av en ätstörning... eller ja, jag blir faktiskt riktigt förbannad på skiten!! Men sanningen är väl att alla människor har sina problem även att man ofta tror att "alla andra har det så bra"...


Tankar kring att bry sig

Jag sitter i vår soffa såhär på söndag morgon (jag var uppe redan kl 7 och åt frukost). Jag har precis druckit en kopp kaffe och tittar på morgonprogrammen på tv som samtliga givetvis handlar om Norge idag<3 

I andra änden av soffan hittar ni hunden och sambon (han ligger för övrigt och läser Bulimibibeln...hahhaha!! Och japp, det är jag som tvingat honom:) inte nog med det; han ska fortsätta med Mattillåtet sen haha!).


Det är viktigt för mig att han får förståelse för ätstörningar och hur han på bästa sätt kan stötta mig. Min kille har aldrig tidigare varit i kontakt med ätstörningar innan han träffade mig och hur lätt är det då att hantera? Inte särskilt lätt nej...
 
Det är ju komplexa saker det här, där man som anhörig faktiskt kan ha en stor påverkan och vara ett mer eller mindre bra stöd i friskprocessen. Under mina år med ätstörningar har t ex kontakten med min pappa varit väldigt ansträngd. Detta till stor del pga att han inte kunnat kontrollera sin ilska gentemot mig/sjukdomen och att jag svarat med samma mynt.



Men jag har tänkt på en sak.. Ni som följt min blogg ett tag vet att mina föräldrar och min bror kom hit en gång i maj för att de blev oroliga för mig (se här). Min bror och jag hade vid detta tillfälle ett långt samtal och han sa i detta samtal att han finns här för mig osv. Han sa också att han vet att han är dålig på att höra av sig.

Det jag har tänkt på är att det inte har förändrats sedan dess.. Mina syskon ringer faktiskt i princip aldrig till mig, och gör de det så frågar de aldrig om hur jag mår. Detta sänder mig signaler att de inte bryr sig. (åhh, hörni, jag låter som en liten barnrumpa när jag beklagar mig över detta!)  Men ta bara häromsistens som exempel: då skulle mina syskon träffas hos våra föräldrar, vilket jag fick reda på bara för att JAG ringde till min syster denna dag.



Jag vill ju tro att jag hade hört av mig om nån annan i familjen mått dåligt..(?). Men är det så enkelt eller är det så att vi i denna sjukdom "skrämmer iväg" våra anhöriga? Att de tassar på tå, att de inte vill inse allvaret, eller inte vill "väcka den björn som sover" genom att fråga hur vi mår? Fastän ibland allt man vill är att få en kram och att de visar att de bryr sig genom att någon gång VÅGA fråga kring hur man mår? (Även fast man kanske reagerar med att bli ilsken när de gör det..?)

Äsch, detta låter så barnsligt! Men ni förstår säkert hur jag menar? Känner ni/har ni känt liknande som mig?


Bäst!

Tack till alla för era gulliga kommentarer, åhhhh, I like you a LOT!! Ni där ute.. ni är bäst! <3

Vi alla är ju helt enkelt värda så mycket mer än den här ätstörningsskiten! Till dig Tingeling; det stämmer att jag inte går upp vikt av att äta enl matschemat, det krävs nog eg näringsdrycker till det.. men DET är ett faktum jag fortfarande bearbetar och inte riktigt kan ta till mig fullt ut än.

Jag tror att det blir såhär när man börjar äta mer, eftersom kroppen faktiskt behöver en viss mängd mat ENBART för att sköta sina basala funktioner. Det som händer när du börjar äta är att ämnesomsättningen kommer igång. Det ÄR faktiskt så... trodde inte på det själv först, haha:) Jag tänkte att "min terapeut vill bara ha mig tjock, hon ljuger" osv.

Men inget farligt händer när du äter, bara att du får mer energi vilket ju faktiskt är positivt, eller hur? Jag har upptäckt att det bästa är att börja med frukosten och sedan hålla i den, NO MATTER WHAT! (jädrigt svårt till att börja med, ojojoj....). MEN till slut blir faktiskt matschemat en trygghet.. det upplever jag iaf... vad säger ni andra som äter enl matschema? Håller ni med mig eller upplever ni något annat..?

---------------------------------------------------------------------------

(Tankarna går idag till Norge och även till Amy Winehouse - vila i frid)

Kampen fortsätter

Haj.. hur mår ni? Här är det mörkt som tusan nu:( fasen också.

Frukosten (fil med müsli och banan, smörgåsar med skinka och keso...jobbigt, men det är DET ENDA sättet att så småningom bli fri!!) ligger som en ångestklump i magen. Och tankarna vandrar till kvällsmålet, middagen och em-mellanmålet igår. Med andra ord; de vandrar överallt utom där de borde vara, dvs här och nu.



Jag känner en allt större hopplöshet över att jag inte kan bryta de negativa tankarna och paniken som kryper i mig. För hörni; jag försöker DESPERAT hantera dessa känslor, men de ger sig inte av! Känns som att de vill fånga in mig.

Jag självskadade igår, snacka om en förbaskat onödig handling och ett bakslag som jag bittert ångrar idag!! Det var ju verkligen okonstruktivt gjort. Och det tragiska är att det stod mellan det och en annan okonstruktiv lösning; hetsätning.

Detta okonstruktiva gjorde jag alltså, ISTÄLLET för att FORTSÄTTA stå ut i känslorna.. men det var precis som att jag inte orkade längre, efter att ha stått ut hela dagen. När jag kämpade så; varför släppte det då inte? J-a pissjukdom! 

Men vet ni? Jag SKA och KOMMER ATT fortsätta kämpa även idag, TROTS att jag känner mig (i tur och ordning): tjock, svag, ledsen, hopplös och alldeles fruktansvärt deprimerad. Alla ni där ute: ge INTE upp! Nu kör vi!! Nästa mål för mig är mellanmålet och att faktiskt ha en lugn och skön dag.



KRAM (Norge finns i mitt hjärta idag, fruktansvärt det som hänt där!<3)

Deppigt värre

Usch idag är det ingen bra dag ALLS! Känner mig deprimerad och har gjort det ända sen inlägget i morse (eller ja, ända sedan vi kom hem från Skåne egentligen). Jag tycker inte om känslorna jag känner och vad de leder till. Har redan hetsat en gång idag, även att jag ätit alla mål som jag ska (fast lunchtimmen försvann under de timmarna jag hetsade, sedan tog jag mellanmål direkt efter hetsen)... känslorna bubblar i mig och jag vill bara att de ska sluta! Jag tycker att jag LÅTER dem komma och KÄNNER dem, men inte fasen går de över för det?!

Hur kommer det sig att jag inte kan hantera starka känslor på något annat sätt än att hetsäta och spy? Att vara ledsen, nedstämd, arg, irriterad, känna sig ensam osv.. alla dessa känslor hanterar jag på det vanliga destruktiva sättet! TROTS att jag försöker med mina strategier:

 - Mindfullnessövning
 - Väga fördelar mot nackdelar (med att hetsa och spy resp att inte göra det)
 - Äta (så det inte är hunger hetsen beror på)
 - Samtala med sambon, ringa familjen osv
 - Kela med hunden
 - Distrahera mig (tvätta, diska, städa, lösa korsord, läsa bok, surfa på nätet, duscha osv)

Jag blir GALEN snart (eller ja, det är jag ju redan..haha!)! :)

I´m back!

Ja, jäklar vad jag har jobbat hårt under dessa semesterdagar i Skåne! Och då menar jag med maten såklart. För resten har varit härlig och avkopplande semester (Kiviks marknad, Kronovalls slott, Glemmingehus medeltidsborg, Veberöd - sov där på B&B osv).

Jag har ätit ALLA måltider enl matschemat (visst, det har bytts plats lite ibland på mellanmål och lunch och skjutits på middagar o liknande, allt i sann semesteranda, så ibland har det varit två och ibland fyra timmar mellan måltiderna), men jag har ätit TILLRÄCKLIGA portioner regelbundet. Jag har verkligen VÅGAT det!


Frukost på Brösarps Gästgifveri

Det känns skitbra! Och vet ni, det händer ju faktiskt inget farligt alls när man äter tillräckligt! Det är ju helt fantastiskt... jag trodde jag skulle gå upp 10 kg över en natt om jag började äta som en "normal" Svensson, men så är det faktiskt inte... jag hade inte orkat med den här semestern om jag inte hade ätit. Usch va så olycklig när jag inte vågade äta någonting..:(




Har ätit bl a pizza, vildsvinsytterfilé och potatisgratäng, mackor/frallor till mellanmål varje dag (även en matig macka till lunch slank ner i torsdags!), pannacotta, lax med rotfruktsbakelser på IKEA (Väla) osv osv. Alltså hallååååå, HUR BRA????

Men (varför finns det alltid ett men?), igår när vi började närma oss hemmet blev jag så otroligt vankelmodig, ledsen, nedstämd... ja, en mängd känslor sköljde över mig, samtliga negativa. Så på kvällen åkte jag iväg till mina föräldrars tomma hus, hetsåt 3 liter glass och bugade för porslinskungen...

Ahhhrrrgggg.... jaja... men jag åt faktiskt kvällsmålet innan jag åkte.. haha! Allt för matschemat!

Summa summarum är att det varit mest godbitar på min semester:) ska kika in till er nu, kram!

On vacation

Slänger in ett snabbt inlägg: jag och killen ska nu iväg till Blekinge och Skåneland på semester!

Uppdaterar när jag kommer hem. Ska försöka förtränga att jag åt en hel påse bullar igår... suck. Men frukosten är intagen! Så nu får vägkrogarna/restaurangerna passa sig! :)

Ha det bra så länge, så hörs vi snart<3 Miss you already.

.................................

Innan jag drabbades av ätstörningar hade jag en stark, stabil kropp. Jag tränade mycket på ett hälsosamt sätt och hade massvis med ork. Jag fick komplimanger för att jag var proportionerlig och hade fina former (speciellt rumpan hah!). Nu tränar jag INGENTING (vilket iofs är bra så länge jag är sjuk i äs och kompensationstänket alltid finns där), jag har en rynkig, slapp gubbröv och dålig hållning! Men känner mig ändå tjock?! Alltså HALLÅÅÅÅÅÅÅ! Jorden anropar Jenny, när ska du vakna tjejen!?

Jag är så JÄVLA, INIHELVETES trött på den här pissjukdomen som tar ifrån mig all min livsglädje! :( Som får mig att skämmas (!) över mig själv, ursäkta mig själv för alla och som dessutom gör att matglädjen är totalt borta..! Aaahhhhrrrrggg vad det är orättvist på nåt sätt! Och fy fan vad tråkigt det börjar bli.. Jag vill börja leva nu! Helst igår!!

Det var ju inte såhär livet skulle bli? Eller hur?

Känner mig sjukt deprimerad... jag och killen var ju nyss iväg på Öland och har härnäst tänkt att inta Skåne och Blekinge. Men han är en sån där typ som inte är så bra på att planera och jag, jaaa... just nu vet jag inte vad jag vill? Sitta på månen och hetsäta kanske???

AAaaaarrrrhhhhhgggggggggggg

Idag har jag hetsätit TROTS regelbundna måltider. Och analyserat lite nu efteråt... det kommer ofta som en stark impuls. Och jag upplever att jag alltid i anslutning till impulsen känner en diffus tomhetskänsla? Och jag undrar en sak: Vad är den där tomheten för någonting?!

Den får mitt liv att verka meningslöst och så förbannat TRIST! Why? Rastlösheten kryper i mig och när sambon är trött och tyst, samt bara läser... ja, DÅ är den perfekt grogrund för en hets! Varför kan inte jag också bara krypa upp i soffan med en bok? Eller gå en promenad utan ett skrikande monster i huvudet? Gå i affärer i lugn och ro utan distraherande tankar? Vad som helst utom att göra det jag alltid gör då: Hetsa!

Nää hörni, jag skulle kunna skriva en roman ikväll, men vill bespara er mer ordbajsande. Ska kika in hos er istället. KRAM

jag är olycklig!!!! :(

Lärdom

Ännu en lärdom drog jag efter gårdagens hets; gå alltid vidare till nästa måltid på matschemat. NO MATTER WHAT! Men hur svårt är det inte??? Så jag gjorde misstaget att äta på tok för lite när jag kom hem efter min hetsepisod igår, innan bion. Smart? Njaeeee... för sen var det direkt iväg för 2 timmars bio... vad tror ni resultatet blev? Japp, en VÄLDIGT hungrig Jenny! Kroppens förbränning och ämnesomsättning är ju igång på allvar nu eftersom jag äter regelbundet och mer än innan och nu säger min kropp ifrån när den inte får tillräckligt med bränsle för att hålla igång sina (mina) funktioner! Är det samma för er..?


Jag ÄLSKAR frökusar! Två såna med kallrökt lax och
massa keso fick det bli igårkväll.

Så jag tog ett bra tilltaget kvällsmål/middag när vi kom hem vid 21:30-tiden. Men hade jag ätit mer ordentligt INNAN bion så hade jag sluppit den ångest som vrålhungern medförde! Nu noterar jag detta i hjärnkontoret, för att kunna ha nytta av det om jag hamnar i en liknande situation framåt.

Jag gillade Harry Potter-filmen, har ni sett den? Den var betydligt bättre än den förra, som var aningen mörk tyckte jag (och sambon också för den delen). Och jag, som brukar ha panik för att sitta i över 2 timmar i en biosalong, upplevde att tiden fullkomligt FLÖG förbi! Ett par bredvid mig och killen hade med sig varsin B&J och smaskade på under bion, första gången jag sett några som äter glass på bio:)

Ha en fin dag alla där ute!

Käftsmäll

Eller nja... har fått en lavett av äs-monstret idag. Klarade frukost, mellanmål och lunch (enl matschemat) men sen sprack det! Och jag tog bilen, körde till närmaste affär, handlade snabbt 3,5 liter glass..! Åkte till mina föräldrars hus (de är iväg och campar så huset står tomt) och vräkte i mig allt. Spydde (gick sådär kass som det INTE får göra, men lika bra det egentligen... jaja... ååååångest!). sen hem. Och ikväll ska vi på Harry Potter på bio. Sista filmen... åh, jag ska verkligen göra mitt bästa att delta i filmen och inte sitta och tänka på alla kalorier som ev stannat kvar i mig efter glassduellen...

Önskar er en fin kväll! (och hörni, i övrigt mår jag faktiskt RIKTIGT bra, matschemat känns tryggt(!), äter mer än jag nånsin trodde jag skulle klara och har mer energi till allt, men den känslomässiga anledningen till hetsätningen verkar finnas kvar...). Ni är bäst, hörs snart!

Ännu en utmaning avklarad!

Åh tack så jättemycket för er respons på nedanstående inlägg, ni är bara för underbara... har sällan känt sånt stöd som jag gör just nu och det är en så härlig känsla.

Igår var det dags för en ny utmaning då svärföräldrarnas firande av guldbröllop fortsatte med bjudning hemma hos dem. Kl 18:30 var det dags för exotisk bricka med baguette och potatissallad. Fan vad jag fegade med potatissalladen! aaarrrhhhhggggg.... men tog bröd "istället" så det täckte upp kolhydratsdelen. Försöker tänka på Gisela van der Sters bok "Mattillåtet" så mycket jag bara kan när det bråkar i huvudet på mig. 



En timme efter maten dukades det upp 7 (!) sorters kakor. Och herregud, jag har VERKLIGEN svårt för fika när det inte är som efterrätt... Och dessutom visste jag att tårtan stod och väntade runt hörnet... Åhh... det är så svårt att se varje måltid som NY och inte tänka vare sig framåt eller bakåt på vad man har ätit och ska äta..!



Sen ville jag ju visa svärmor att hennes hembakta kakor var uppskattade. För det var dem! Det är ju enormt vad de gamla damerna kan baka..! Och så kommer äs och ställer till det i mitt huvud. Vilka dilemman det blir hela tiden! Hatar äs! Två kakor och en bulle blev det. Sen Brittatårta (min favorit..) på det.



Men det viktigaste av allt var att jag DELTOG i festen, jag åt, snackade, drog skämt, lyssnade på de andra och var avslappnad helt enkelt. Jag som flera gånger t o m STANNAT HEMMA på grund av att jag inte pallat följa med och möta ångesten... (och givetvis har jag ju då hetsat). Jag älskar min killes familj, de är så underbara och äntligen kan jag ta tillvara på tillfällena vi ses. Inte en dag för tidigt!

Hur mår ni? Hur går det för er därute? Jag får in och kika läget hos er!

Gårdagens schemabyte

Jahapp, hur gick då gårdagen, där utmaningen var att äta lunch vid kl 15-15.30 istället för mitt på dagen som jag brukar?

Svaret är; det gick bra! Min stora rädsla var att antingen inte vara hungrig alls och ha ångest för att jag då enligt äs ätit "för mycket" innan restaurangbesöket, eller att vara vrålhungrig och ha ångest bara för det! Istället fann jag mig vara lagom lunchhungrig.

Jag tog em-mellanmål vid lunchtid och lunchen på restaurangen, och det gick braaaaaa!! Jag varken svälte mig eller hetsåt under dagen:) Tvärtom laddade jag upp med precis normala portioner under dagen. Framsteg, framsteeeeeeeg och jag är så glad:)

Ju mer sådana här utmaningar jag klarar desto mer självsäker känner jag mig och det känns rätt att äta som jag gör och ta mark från ätstörningen. Och det händer inget chockartat med vikten heller av att börja äta. Det tror man ju oftast annars när man har ätstörningar (iaf trodde JAG det innan!).



Det var laxbuffé som intogs (bufféer är svåra, tycker ni också det?), och efterrättsbuffé. Jag tog av hela kostcirkeln och blev lagom mätt. Efter maten åkte vi hem till mina älskade svärföräldrar och åt tårta på det!! Jajamen, jag övertalade sambon att vi skulle åka dit, fast besluten om att fullgöra utmaningen.

Dock vill jag ställa er en fråga: jag har svårt att dricka annat än vatten till maten. Dvs "dricka kalorier" som äs upplever det. Hur har ni gjort när ni introducerat andra drycker till maten? Hur motiverar man sig till det..?

Fotoalbum

Häromsistens var jag hemma hos mina föräldrar och tog med mig en del fotoalbum hem för att kolla igenom tillsammans med sambon. Det väckte känslor hos mig som jag inte var beredd på. Att se mig själv, frisk, glad och lycklig. Med den där glimten i ögat och totalt ovetandes om det helvete och den smärta som väntade runt knuten.



Jag var verkligen vacker och jag KÄNDE det och visste om det. Ända sedan sjukdomen började har det försvunnit och jag har i mina egna ögon förvandlats till en vedervärdigt ful och tragisk person. Det låter ju grymt, men det är ju så det är. Ju längre fram jag bläddrade i albumet desto mer avtog gnistan i mina ögon.. till fördel för en återhållsam och olycklig gnista. Den där som visar att själen inte mår bra.



Förhållandevis få kort finns på mig från de senaste åren. Av olika anledningar; jag har inte varit med på släktfester och andra kalas. Jag har inte varit intresserad av att vara med på kort och jag har även tappat intresset för att själv ta med mig kamera och föreviga de tillställningar jag mot all förmodan faktiskt varit på.

Idag ska jag och sambon fira hans föräldrars guldbröllop genom att, tillsammans med sambons tre syskon, bjuda ut dem på restaurang (middag). Tyvärr av olika orsaker så bokade sambons storebror restaurangen till kl 15 (?) av alla j-a tider! Vilket totalt rör till det i min än så länge ätstörda hjärna. Visst, jag fattar intellektuellt att jag helt enkelt "bara" kan vända på två måltider på matschemat (em-mellanmål och lunchen). Men en sån till synes enkel sak är verkligen JOBBIG för mig!



Alltid under min sjukdomsperiod har jag svultit mig de dagar det är fest, för att sen ändå knappt kunnat tillåta mig att äta under festen. Nu är läget annorlunda... nu ÄTER jag mig bort från sjukdomen och fy vad svåååååårt det ÄR! För varje tugga kommer jag längre bort från det invanda och "säkra" sedan flera år tillbaka. Varje dag, varje måltid, varje händelse/lunch/fika/middag/fest/utflykt är NY och kräver nu helt andra saker av mig.

Men det SKA gå bra... jag KOMMER att klara av tillställningen det vet jag... men avslappnad..? Njaaa, det kommer bli svårt att delta fullt ut, så mycket kan jag säga.

Rastlösheten

Ända sedan jag fick semester v 27 har jag känt mig alldeles otroligt rastlös. Det bara krryyyyyper i kroppen hela tiden och jag känner mig uttråkad, less och frustrerad i allmänhet. Inte över något speciellt. det är bara en sysslolöshetskänsla som hänger över mig, fastän vi redan gjort massa saker på semestern.

Jag finner liksom ingen RO i vardagslivet. Jag är trött på att "lassa in" mat, men gör det ändå såklart för att uppnå befrielse, och jag sover oroligt som bara den! Ångesten hänger mig i hälarna hela tiden... som en förbannat jobbig skugga som vägrar lämna min sida. Stick och brinn! Låt mig slappna av, vara glad och inte känna mig beklämd och stressad! Det känns som att huvudet och bröstet kommer explodera vilken sekund som helst.


Icke vetenskapligt om hjärnan

Blev inspirerad av min bloggvän Mys inlägg kring dissociationer. Och tänker nu skriva mina tankar om det som ätstörningen orsakat i våra huvuden när det gäller just känsloflykten som ätstörningen fungerar som. Jag upplever det som att ätstörningen har orsakat att så fort vi med ätstörningar känner oss illa till mods eller står inför ett problem så kopplas problemtanken om i hjärnan till att associeras med maten och kroppen.

I min terapi jobbar jag just nu mycket med att stanna upp när jag märker att hets-, svält-, kropps- och/eller kompensationstankar är igång. Sen blundar jag och försöker (för det är inte lätt) att känna efter;

"Vad är det jag känner och tänker EGENTLIGEN?"

Varför försöker jag göra det? Jo, för jag upplever det som att ätstörningen ser till att min VERKLIGA orostanke/problem hamnar i matstationen/kroppshatet innan jag ens hinner reagera. Så när reaktionen/känslorna väl kommer så kopplar jag direkt orsaken till att jag mår dåligt, är ledsen/arg osv, till maten/kroppen.



För min egen del så tror jag att det helt enkelt blir en känsloflykt. En sorts inlärd dissociation i hjärnan, skapad av ätstörningen, som vi alla bloggvänner här flydde in i av olika anledningar. Och ju längre tiden går desto mer vana blir vi att allt handlar om maten och kroppen.

Men det är ju egentligen att förenkla det hela eller hur? Vi människor har ju ett större spektra än så..? Så genom att försöka identifiera den VERKLIGA känslan/tanken tycker iaf jag att det känns som att man så sakteliga börjar separera sig själv från ätstörningen och kanske t o m kan se den lite som sin motståndare!



Tack för att ni finns, nu jäklar försöker vi se igenom äs-monstrets omkopplingar i hjärnan! KRAM på er


Tina Nordlund

Igår var jag hemma hos mina föräldrar och hämtade lite böcker jag förvarat där (eller ganska MÅNGA böcker, flera flyttlådor haha!). En av böckerna var Tina Nordlunds "Genom helvetet", i vilken hon berättar sin historia om anorexin hon drabbades av runt 2002. Och jag läser om den just nu. Känner igen mig något otroligt.



Ett ex på ett stycke ur Tinas bok:
"En av de första uppgifterna jag hade fått av psykologen var ju att skriva ner vad som var positivt med att vara sjuk. Jag hade svårt att förstå tanken bakom uppgiften, men efter ett tag sjönk det in. Jag hade skrivit att det var skönt att sjukdomen lät mig slippa alla måsten, att den lät mig slippa vara stark, att den lät mig känna att jag hade kontroll.

Det som sjönk in var insikten att jag hade rätt till allt det där utan sjukdomen. Jag hade rätt att säga nej, att bli respekterad utan att prestera, jag hade till och med rätt att vara ledsen.

Anorexi har egentligen inte särskilt mycket med vikten att göra, kilona som försvinner är bara ett yttersta tecken på en sjukdom som förlamar själen."

Finns en massa mer bra och igenkännande hon skriver i boken. Jag ska även läsa om James Frey´s "Tusen små bitar". Älskar den! Tyvärr verkar den vara slut att köpa över nätet, men länkar till beskrivningen.



Har ni några boktips? Någon som läser en bra bok just nu kanske?

Generalfel

Det är än så länge tidig morgon och jag har ätit frukost själv och sitter nu i soffan med vår hund och dricker kaffe. Skönt med lugna morgnar..:)

Jag har trots den tidiga timmen hunnit fundera en hel del och kommit fram till att jag nu ska försöka mitt bästa att se även små steg jag gör i min friskprocess. För nu det senaste så har jag kontinuerligt skällt ut mig själv för det jag INTE äter/gör, istället för att berömma mig själv för det jag klarar. Snacka om generalfel! Så nu är det ändring på det. Ska berätta för sambon också så han kan hjälpa till att berömma mig.

Ha en fin dag ni därute!

Har återfallit men tagit mig tillbaka

Japp, 2x2 ggr har jag hetsat sedan vi kom hem från Öland. Men direkt har jag återgått till matschemat och INTE gått in i svält eller liknande. Jag är stolt, det känns bra, matschemat är en sann TRYGGHET! Jag försöker att inte göra en så stor deal av hetsarna och märker att jag är piggare, gladare, orkar så mycket mer, samt att depressionen så smått börjat avta lite. Det kan ju också vara den höjda dosen av Fluoxetine som spelar en viss roll i det hela.



Så med mina nya krafter har jag städat och tvättat i stort sett hela dagen idag, med pauser för matpåfyllning mellan varven. Så nu är det en härlig såpadoft i vårt lilla hem och ute i trädgården hänger kläder och påslakan på tork.

Dock är jag lite känslomässigt ostabil känner jag. Och jag märkte redan när vi lämnade Öland och började närma oss hemorten, att min ångestnivå steg från typ 0-6 på en tiogradig skala. Då försökte jag lista ut vad det var jag EGENTLIGEN kände (för hetssuget är ju alltid bara en förklädnad av den riktiga känslan och tankarna). Så fort jag blir rädd, orolig, uttråkad, ledsen osv, så översätter ätstörningen det genast till något som har med min kropp och/eller mat att göra. 



Jag märkte då att jag egentligen kände att jag var orolig och ängslig över hur det skulle bli framöver på semestern; att jag inte hade något planerat för kvällen och resterande semester. Dvs mycket tankar på framtiden istället för att vara här och nu. Jag oroade mig också för jobbet, läkarbesök och terapin. Så jag hängav mig med andra ord åt "förväntansoro". Vilket är HELT onödigt eftersom man ju inte kan veta hur t ex ett läkarbesök blir innan det faktiskt ägt rum. Massa oro i onödan alltså!

Och så fort jag känner starka känslor så kopplar min hjärna det till kropp, mat, hets, svält osv. Och paniken, ångesten och hetssuget är ett faktum. Situationen känns då lätt körd och hopplös, ingen återvändo utan bara att köra på enligt äs pipa..!



Allt detta istället för att känna den riktiga känslan. Denna process går så fort i hjärnan så det krävs övning för att lära sig tyda det man faktiskt känner innerst inne. I så många år har jag tryckt undan det, men börjar nu så smått lära känna mig själv. Detta tack vare att jag börjat våga äta tillräckligt och regelbundet utan att utesluta något ur kostcirkeln, samt som en följd av det också dragit ner på hetsätningarna. De har jag ju annars använt som ett sätt att kontrollera mitt känsloliv.



Dock har jag fortfarande svårt för en sak som min terapeut pratar om: Att känna känslan, acceptera den, att låta den strömma genom mig för att sedan avta... Upplevelsen ska vara att känslan är som en våg i havet. WAS? Hur fan gör man det? Fast jag ofta motstår hets under mina ångest/känsloattacker så menar min terapeut att jag inte fullt ut accepterat och tagit emot känslan som den är. Att skrika, gråta och boxa på sin kudde är alltså inte vägar till att rida ut en ångestvåg.. Men kanske kan jag också en dag känna känslor som vågor? Som kommer och går om jag bara låter dem göra det...

Tillbaka!

Hej, har saknat er därute! Men tänkt på er under dessa dagar jag varit på Öland. Det har varit helt fantastiskt!!! INGEN ångest och då har jag ändå ätit helt enl matschemat. Wiiiiiieeeeeeee!!! Kunnat äta ute och njuta, tänka på annat och GÖRA annat än hetsa och svälta. Det har varit underbart... Ätit av allt och gjort det på ett självklart sätt. Framförallt vågat utmana med sånt som är "förbjudet" enl äs: Potatisgratäng, klyftpotatis, bröd (både ljust och mörkt), samt coleslaw, gräddig gryta osv. Bra jobbat måste jag faktiskt själv säga:)


Lammet & Grisen, en restaurang på Öland som vi besökte sista kvällen

På vägen till Öland besökte vi Kosta (känt för glasbruk och märket Kosta Boda osv). Om ni inte varit där så är det ett hett tips för det var jättemycket fin glaskonst att titta på. De har även Art Glass Hotel där, det är fantastiskt vackert hotell där vi ska bo någon gång framåt sa vi.


Bild från Kosta glasmuseum

Väl på Öland så bodde vi på Solhyddan, där de har fina stugor som ligger endast 75 m från havet...


Solhyddan i Köpingsvik nära Borgholm

Jag är inte rädd för att äta längre känns det som. En fantastisk känsla.. eller ja, det är fortfarande jobbigt vissa måltider och viss mat osv. Men nu efter hand märker jag att ju mer jag vågar äta och testa, desto mer avtar rädslan. Det känns rätt självklart att äta potatis nu tex, vilket jag knappt gjort sedan jag drabbades av ätstörningar för flera år sen. Hetsen lockar dock fortfarande och jag har JÄTTESVÅRT att äta fikabröd, glass, godis och liknande utöver matschemat. Hur känner ni kring "godsaker"? Är det jobbigt att fika och/eller äta godis/glass? Jag känner dessutom att fika inte mättar så mycket utan tar gärna t ex en fralla istället... Men vill kunna äta fikabröd utan ångest också!

Nu vill jag kika in hos er!


Öland



Nu är Öland bokat och klart faktiskt. Imorgon åker jag och pojkvännen för 3 dagars semester där! Ska bli roligt. Men samtidigt nervöst och jobbigt. Jag känner mig så osocial just nu, väldigt nere i depressionen och då är det svårt att ge sig hän åt någonting alls... och att tänka på annat än hets och svält. Men jag tycker jag försöker rätt bra ändå..?! Att utmana med denna utflykt kan ju vara en bra grej. Så off we go! Jag planerar att ta med datorn, men vet inte när jag kan uppdatera och kika in hos er. Tänker på er mina fina vänner. Ta hand om er!

Kämpar trots mörkret

Går som i en bubbla, det är svart här.. jag är trött, jag har en känsla av att "jag ORKAR INTE!". Kommer mig inte för någonting. T ex har jag och sambon pratat om att åka några dagar till Öland, men pga min depression kommer jag mig inte för att ringa och boka. bara tanken på att packa, bilfärden osv... suck... Och sambon, ja han är ju som killar är mest ni vet? ...:) Det är oftast vi tjejer som får ta tag i saker och ting om de ska bli gjorda.



Men trots det: frukosten är intagen och nu planerar jag förmiddagsfika på något mysigt ställe med min sambo. Men det känns bara så hopplöst allting...:(

Vi ska till min terapeut ihop kl 14 idag, sänd mig en tanke är ni snälla. Kram till er!!!!

Tagit ett återfall

Klarade nästan 3 dagar.. Tog ett återfall ikväll, hets. Mår skit. har självskadat, vill fortsätta, det svider. har dåligt samvete och självmordstankar eftersom min sambo varit kort i tonen hela dagen istället för att stötta mig. Har kämpat med massor av strategier hela dagen inkl ringa min terapeut för att inte ta ett återfall. Men så blev det till slut ändå. Nu har jag bestämt mig för att nästa steg är att KLARA 3 dagar utan hets och svält. Skam den som ger sig...

Undra om min ökade ångest har med den dubblade antideppen att göra? Igårkväll klarade jag mig med nöd och näppe utan hets, men fick panikångest, kramper i hela kroppen och fruktansvärt jobbiga känslor och tankar istället. Känns dock minst lika jobbigt just nu. Äs är ingen räddare i nöden, det är bara skitsnack. 

Har massor jag vill skriva, men känner mig väldigt virrig och disträ. Massa destruktivitet som flyter runt i huvudet.
Igår skrek jag så högt av ångest att en granne tre radhus bort hörde mig och kom hit och knackade på. Undrade vad som stod på. Hatar allt just nu.. Det är de här känslorna jag trängt undan med hetsen innan. Nu när de kommer fram vet jag inte om jag vågar fortsätta på den friska vägen!! Jag är rädd att jag ska upptäcka att jag hatar mitt liv. Tänk så älskar jag inte min sambo, tänk så vill jag flytta, byta jobb... ändra allt!!!!

Har så många känslor i mig nu, vet inte hur jag ska stå ut!!!! Det är inte så här jag vill ha det på min semester. Just nu vill jag bara bli lämnad ifred, vara själv, alla som är i min närhet väcker mina skamkänslor. Står inte ut med de känslorna och fattar inte varför jag känner dem. Mår så dåligt...

Klarade det! +Utflykt

Har nu klarat mig snart två dagar utan hets och svält! Yeeeeeeeej!! :) (fast monstret pockar på uppmärksamhet HELA tiden nästan.. saknar hets..).

Tack för era kommentarer igår! Det verkar som att sysselsätta sig med något efter en måltid är det som gäller..! Kommer praktiseras kan jag lova. Jag har en favorit också och det är att det ibland är lättare att äta när man är iväg nånstans, t ex ta förmiddagsfrallan på café/konditori, vilket jag och killen gör några ggr i månaden. Eller att man är iväg på utflykt som vi varit idag.



Vi började med picknick vid en fin sjö, satt länge och pratade och mumsade på frökusar med kalkon, keso, korv, gurka osv på. Kaffe till, och gud vad gott det var! Hade INGEN ångest efter det. Så skönt!

Sedan åkte vi och tittade på ett ställe som heter Särdals Kvarn, fanns mycket och titta på där och därefter drog vi vidare till Laxbutiken (jättefin restaurang och butik) i Heberg utanför Falkenberg. Där åt vi lunch. Jag åt kokt lax med nypotatis och kall romsås...mmmm... potatisen var svår för mig idag:( Men allt går bara man tuggar, tuggar, tuggar...


Laxbutiken

Vi köpte med oss två pajer hem - Lax- oxh spenat, samt mozzarella och soltorkad tomat. det ska vi ha till middag ikväll.. på mitt initiativ!! Paj är SVÅR mat för mig.. men jag SKA klara det..!

Saknar hetsätning!! Men måste iaf försöka att bryta mönstret. Ta en dag i taget. Andas in. Andas ut.

kraaaaaaaam!

Jobbigt

Jag har inte hetsätit ÄN.. (se inlägget under, ska försöka med en hetsfri dag). Men det är sannerligen inte lätt efter 2 veckors konstant hetsande och kräkande. aaaahhhhhrrrrggggggg... jag känner sån FRUSTRATION och längtan efter hets. VILL VILL VILL...

Jag försöker utröna vad jag känner och tänker.. vilket är typ att det är TRÅKIGT att äta regelbundet utan att klämma in en hets någonstans under dagen! Att jag känner mig uppsvälld för att jag inte kräkts idag... att jag har ett tråkigt liv utan framtid. Att jag älskar ätstörningen och bara vill vara med den!

Men egentligen är jag framförallt TRÖTT, LEDSEN, SKAMFYLLD, ENSAM.

typ så.

Är det DET som ätstörningen fyller hos mig, ett tomt skamfyllt ensamt hål? Jag är redan irriterad på att hindras i min ätstörning och semestern har knappt börjat..! Snälla ni, hur ska jag tänka!? Vad ska jag fylla all dötid med (som jag annars hade använt till hets och kräk)??? Hjälp mig, alla tips och idéer är välkomna.. vad brukar ni göra eller vad får ni för råd av era behandlare?

En dag utan hets?

Försöker tänka på allt förutom det faktum att jag precis ätit spaghetti och köttfärssås till lunch..:(
Varför kan jag aldrig känna mig mätt och BELÅTEN? Alltid bara mätt och FET.



Jag tycker mättnaden är ångestfylld och har svårt att "tillfredsställa" min kropps hunger.. har ni några tips om hur ni står ut med mättnad och hur ni tänker kring att vara mätta?

I morse bestämde jag mig för att klara en hetsfri dag och har hållt mig till matschemat för att lyckas. Men det är INTE lätt! Hela tiden försöker äs lura mig! Så det är bra att jag skriver det här inlägget och påminner mig om utmaningen att vara hetsfri hela dagen idag (UTAN att svälta såklart!! Annars blir det ju ingen utmaning värd namnet eller hur?). Är ni med mig? hur går det för er?



Känns som jag gått upp 5 kg på denna lunch, men läser boken "Frisk och fri från ätstörningar" av Göran Carlsson (MHE kliniken i Mora) och känner mig iaf liiite lugnare av det, han skriver vettiga saker om mat den mannen!

Kycklingtortillas och funderingar

Helt ok dag idag hörni. Sista arbetsdagen innan semestern. Jag tog mig till jobbet efter frukost, klarade mellanmålet där, men sedan blev det tyvärr hets på vägen hem. Efter det var det bara att hoppa på tåget igen..! suck.. så jag fortsatte hem för lunch med sambon. Och nu ikväll har vi inmundigat goda kycklingtortillas.



Det var supergott. Jag längtar trots en fin kväll efter hets. sambon äter glass till efterrätt nu, men jag pallar inte med det. Varför? för jag hetsar så mycket glass hela tiden.. minst 1,5 liter varje gång.. så det är för laddat helt enkelt för mig just nu..:( men ska ta mitt kvällsmål sedan. Jag måste ha all energi jag kan få nu för att klara semestern och inte deppa ner mig totalt. Kunna tänka klart och vara en glad och lättsam sambo!



Idag hade jag telefonmöte med doktor från psykiatriska mottagningen där jag går. Ny läkare IGEN. Kass att man inte kan få samma egentligen... men iaf: Jag ska öka på fluoxetinet fr 20 mg till 40 mg per dag. Han trodde inte att det skulle innebära några biverkningar. Vi får väl se.. ska ta atarax till kvällen vilket jag redan gjort några kvällar för att förlänga sömnen någon timme. Jag kommer dessutom återgå till halvtidsjobb (fast egentligen blir det ju halvtidssemester eftersom min semester börjar nu och håller på 4 veckor framåt). Sedan första arbetsveckan bokade vi möte så då blir det vårdplanering. Ser INTE fram emot det. Varför kämpar ätstörningen emot så in i h-e hela tiden? Vad är det monstret ger mig/skyddar mig ifrån?



Jag sa till min terapeut i tisdags att det inte är lönt för mig att "kedja" mina hetsätningar för de beror ju alla på en enda sak: Att jag inte äter tillräckligt, med mening för att jag VILL hetsäta.. hmm låter lite galet så här i efterhand! Och det sa hon också. Hon sa att hon definitivt tror att hetsätningen tar jag till pga andra orsaker också (för givetvis är hunger en faktor till suget, men det är inte hela svaret/lösningen på varför jag hetsäter).



Jag försöker nu, när jag känner att en hets är på gång, att utröna och precisera mina tankar... vad är det jag tänker och känner? Jag har kommit fram till en del saker:
 - att jag måste "passa på"
 - att jag "när som helst kan bryta mönstret" (det är med andra ord "inte så farligt" att jag hetsäter just nu, jag har ju kontroll EGENTLIGEN! Jag är inte beroende av hetsen EGENTLIGEN eller behöver det på något sätt, men eftersom jag KAN så varför inte?)
 - samt att jag flyr undan krav och måsten i vardagen, jag behöver "bara'" hetsäta och spy istället för att jobba, vara social, roa mig osv
 - Rastlöshet, tomhet

Åh vad jag är trött ikväll, jag önskar er en skön afton! Kram!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus