:-(


Dagens lunch

Nää.. idag mår jag skit skit SKIT.

Ni skulle se hur jag ser ut. Vaknar varenda morgon alldeles uppsvullen i ansiktet (fler som lider av samma sak??). Blek och jävlig. Mörka ringar under ögonen. I fredags på jobbet kunde inte ens sminket dölja mitt usla mående och egentliga utseende. Skämdes som en hund, men tog mig igenom dagen.

Jag har hetsat och spytt en del gånger under veckan (inte alls lika mycket som jag brukade innan om jag nu får släta över det hela lite.., men blir kanske tre gånger i veckan, en timme var gång nåt sånt) och det bättrar ju inte precis på mitt "sköna" yttre.

Fy fan!!!!


Hatar mig själv så jävla mycket just nu. Kan inte låta bli att plåga mig genom att studera mig själv i spegeln, eller känna på magen hundra gånger om dagen. För att sedan bryta ihop inombords. Några tårar har fallit också, men alldeles för få kanske..

Skäms så jävla mycket för min sambo. Men orkar inte sätta på nån mask idag. Han har förresten knappt varit hemma på hela veckan. Jag har inte haft någon att prata med och som jag skrev nån gång tidigare i veckan vet jag knappt hur många ggr jag tänkt "jag orkar inte" under de här dagarna.Min sambo skojar och flamsar, kallar mig snygging osv, allt för att muntra upp mig. Kan ju säga som så att DET HJÄLPER INTE. Känner mig tusen gånger värre av det snarare. Jag vill att han ska fråga hur jag mår och sedan LYSSNA. Kanske ska be honom om det? Fast hur skulle det hjälpa mig? Bättre att jag släpper det och går vidare. Ska inte älta mitt mående så jävla mycket hela tiden (fast egentligen gör jag inte det annat än här i bloggen och i mitt huvud).Blir trött på mig själv. Jävla flodhäst.

Jävla pissliv. BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!

Extra starkt

Sitter i soffan och äter frukost (det vet ni vid det här laget haha), och är något så förbaskat överjävligt trött så det finns inte.... Extra starkt kaffe till frukosten någon? Jajamensan!Nämen ärligt talat så känner jag mig helt slut (är det tidsomställningen tro..?), på ett otäckt sätt. Det är svårt att beskriva känslan. Alltså har jag inte pratat med min sambo om det hela. Känner ni igen det? Jag vill inte "störa", "vara besvärlig", "negativ" osv.

Undra om man kan vakna en dag och inte orka stiga upp ur sängen. Att kroppen helt enkelt säger: "NEJ", så det rungar i sovrumsväggarna och man ligger där som ett kolli..?

En tidigare kollega till mig vaknade precis så en morgon, helt förlamad..! Hon kunde inte röra sig. Fatta vad läskigt..! Hon är (precis som många av oss) en högpresterande kvinna med höga krav på sig själv. Var alltid perfekt på jobbet, samtidigt som huset, kroppen, hunden osv hölls i toppskick. Hon fick diagnosen utbränd/ utmattningsdepression (innan hon ens var 32 år fyllda). Och det tog lång tid innan hon kunde börja jobba igen.Jag upplever det som att ätstörningen har gjort att jag är väldigt ovan att lyssna till min kropps signaler och kunna sätta ord på hur jag mår och vad jag behöver. Jag har ju valt att gå efter sjukdomens riktlinjer och sjuka idéer så himla länge, så jag klarar inte fullt ut att TOLKA det min kropp försöker säga till mig (än så länge iaf).

Det är som sagt var svårt att berätta för någon hur man känner sig, när man inte ens kan sätta ord på det i huvudet liksom..! Jag har gäspat hela veckan på jobbet och känt fler än 10ggr/dag att "jag orkar inte" (vilket känts mest mentalt). Samtidigt älskar jag ju mitt jobb nu...!! och VILL orka!! Men kanske är jag inte redo. Tänker på de råd jag fått av er därute ang jobbmängd osv. Ska fundera på det.

Ni är bäst! Nu ska jag packa ner matlådor och sätta lite färg i det här bleka ansiktet.

Kram vänner@-->--

Öm..? Och så lite husfrusknark på det!

Har funderat på en sak. Jag är väldigt öm över stora delar av kroppen. Framförallt är det låren, nedre delen av ryggen/kärlekshandtagen och även armarna. tar jag där och känner på dessa kroppsdelar smärtar det, typ att det gör ont i huden/skinnet/kroppsmassan. Inte som träningsvärk utan det känns vid belastning och beröring. Och när jag går så kan fotens nedslag i marken göra att jag känner att dessa ställen ömmar.

Tänker att det kan bero på vätska i kroppen..? Vad tror ni? Liknande erfarenheter någon?

Nu, på tal om nåt helt annat:
Hus och inredning kretsar mycket i mitt huvud nu inför flytten om drygt en månad. Jag "Hemnetknarkar" FULLSTÄNDIGT just nu! ho hooo! (jag älskar verkligen uttrycket hemnetknarka och vill så gärna se Schyffert/Lindströms föreställning).

Det är ju hur kul som helst att titta på massa tjusiga villor/lägenheter och låta sig översköljas av inspiration. Sen att det inte kommer bli ens hälften så tjusigt hemma hos oss, det är ju en helt annan sak! hahah:) Man måste ju ha tid, ork och inte minst en jäkligt tjock plånbok till det där drömboendet, om man säger så. Men drömma; det får man!:)Snart kommer sambon hem. Då blir det middag. Eller ja, jag har inte orkat laga något så blir nog frukostmat men det får duga. Kram kram!

Vinkelivink


Hej tjejer, tänker på er!!! @-->--


Varning för svordomar...

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!

Alltså jag står inte uuuut med mig själv just nu!!!!!!!!!!!

Skjut mig.

Snälla?!

Hur FAAN kan jag vakna hungrig mitt i natten trots allt jag äter?! Alltså seriöst? jag blir så förbannat TRÖTT på skiten så jag vill bara DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!Det känns så förbannat orättvist att man ska känna sig som världens jävla flodhäst när man faktiskt kämpar för sitt liv. Och dessutom hoppas på att få ett värdigt sådant. Utan all skit med ätstörningar och deppdeppdeppdeppdepp. 

Men NÄ istället känner man sig värre och värre!! Fulare och fulare, äckligare och äckligare osv osv BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!


Jag skulle kunna fortsätta för evigt, beklaga mig om jobbet också nu när jag ändå är igång. Känner mig stressad och som att tiden inte räcker till. Därutöver all stress med maten (t ex alla fobier som jag har och som sätts på prov eftersom jag käkar alla mål i personalmatsalen sedan flera månader tillbaka) och FRAMFÖRALLT stressen för kroppen och mitt utseende.

Fy fan.

FY FAN!!!!!!


Ursäkta alienbilden. Man ska inte ligga vaken på natten, man ska FAN SOVA!!!!!!!

Snyft. Det är tufft det här:( Står inte ut. Står inte ut. Vet ändå att jag kommer äta sen. Frukost (2 mackor, musli/fil/banan), fika (2 mackor), lunch (fixat matlåda med biffar och tillbehör tills imon), fika igen, middag (vet ej än, kanske chicken) och kvällsmat (som fika/frukost) imon. Som alla andra dagar. Och som alla andra dagar biter jag ihop och får skiten gjord.

NÄÄ! Fan piss skit. Livet kunde vara fan så mycket värre. Det kunde det verkligen! Men ibland är det så förbannat svårt att se bortom detta helvete..!Tänker på er det vet ni@-->--

No starving or puking here

Jag stod ut hela förbaskade dagen igår utan svält och utan hets/kräk! Jag åt mina "vanliga" måltider som om det inte fanns någon morgondag, TROTS att jag var i affären och handlade (tur att det är löning imorgon säger jag bara..) till kvällens middag och det slank ner ett antal saker i korgen som jag planerade att vräka när sambon var ute och sprang.

MEN JAG GJORDE DET INTE.

I didn´t do it!!

cartoon frog
                  Wo ho hoooo!!!

Istället tog jag ett extra stort mellanmål när jag kom hem (och han var ute och sprang). Insåg att hetssuget förmodligen berodde på att det var dags att äta. Jag bölade som fan mellan skedarna. Snacka om att jag var sugen på hetsäta men på nåt sätt försökte jag känna den känslan som jag gör när jag står och spyr. Hur jobbigt det är. Hur dåligt jag mår då. Hur rädd jag är för att "bli tjock", inte "få upp allt" osv.Jag försökte påminna mig själv om känslan när jag hetsäter/hetsätit; den av att vara värdelös. Visst. De första tuggorna kan kännas som en befrielse men det där jag bara trycker ner för att kunna spy. Usch. Det känns så jäkla ovärt.

Dock omsluter Mörkret mig än. Har svårt för helgerna just nu. Speciellt de helger då inget är planerat. Känns som jag är lat och "borde" göra så mycket. Det känns som jag bara tröstäter hela dagarna eftersom jag är så melankolisk just nu. Känns som att alla andra människor på jorden har tusentals projekt igång och som att jag är misslyckad.

Men jag vet nånstans att det inte är så och jag försöker överrösta den där nedlåtande rösten i mitt huvud så gott jag kan. Men det är verkligen inte det lättaste jag gjort i mitt liv...

Tänker på er vänner! @-->--


Om ni visste ...

... hur mycket kraft ni ger mig! Tack så jättemycket! Det betyder massor att få det stödet.


Jag på väg till jobbet i veckan

Anledningen att jag mår extra dåligt just nu är väl svårigheterna med att acceptera mig själv och min kropp och värdesätta mig själv för DEN JAG ÄR. Jag kan ju aldrig bli någon annan.. eller visst, jag kan fly, jag kan svälta, träna, hetsa och/eller kräka bort mina problem tillfälligt men nånstans måste jag ju leva livet som MIG.

Som Jenny.Jag har alltid haft väldigt dålig självkänsla, men att ha vanföreställningar om mig själv och att trycka ner mig så fruktansvärt mycket som jag gjort till följd av ätstörningen.. det är verkligen ett självförakt som gör ont att uppleva!

Ni som lider av ätstörningar, depression och andra psykiska sjukdomar vet förmodligen precis vad jag pratar om tyvärr<3 Ni finns alla i mina tankar!!!

Idag har jag och min gubbe inget speciellt planerat. Mörkret lamslår mig, plus att jag är pank. Vill helst bara vara själv och hetsäta, men vad löser det??

Just det... absolut INGENTING!!!

...........

Ångestladdat var det här, har varit hela dagen. Hetsade lite i eftermiddags när jag kom hem. 6 budapestbakelser, 2 liter glass och 200 gram choklad.Äsch, jag har inget att skriva. Allt gör så ont just nu (och då menar jag inte pga hetsen).

På återhörande.

Orkar inte!

Nä.

Nu är det slut. Jag orkar inte, jag orkar inte!!!!!!!!!!!!! Snälla hjälp mig någon.

I morse vaknade jag mer uppsvälld än någonsin och höll på att knappt komma i mina byxor (det är sant). Och fy fan vad ont det gjorde inombords.

Fy faaaaan!!!!Men jag svalde den fruktansvärda ångesten som skrek inom mig och torkade tårarna. Åkte istället iväg mot jobbet där jag träffade de socialt utsatta ungdomar jag träffat innan, som just nu är igång i ett projekt mellan kommunen och socialförvaltningen. Allas ögon på mig och jag kände valkarna runt midjan, men tryckte bara undan allt.Sedan lunch. Hade ingen lunchlåda med mig (jag orkar inte förbereda matlådor, jag orkar bara jobba, inget mer): "Gamla" Jenny hade skitit helt i att äta; the "easy road"! Men det var innan det! "Nya" Jenny gick snällt SJÄLV tilll närmaste restaurang och åt dagens lunch som var pannbiff med lök, potatis, sås och lingon.Jag använde hela min DBT-verktygslåda för att klara det.

De känslor jag trycker undan hamnar ju såklart någonstans... Så när jag var på väg hem från jobbet innan (helt slut och dessutom stressad vid tanke på hunden som väntade hemma), började jag bryta ihop fullständigt. Det ringer en göteborgare som visst ska ta över vår lägenhet i juni och ville komma imorgon och titta på lägenheten. Jag hade inga ursäkter och det blev bestämt.

Helvete (ursäkta) vad jag egentligen ville säga NEJ NEJ NEJ, kom inte hit, jag orkar inte!!!

Jag orkar inte städa. JAG ORKAR INTE STÄDA. Jag dör. tänkte jag och ringde sambon och sa precis samma sak till honom. "Jag fixar det sen Jenny, det är lugnt".

Hem, ut med hunden, som bara fick kissa, gav henne mat, började hetsa och spy (vad annars), avbröt mitt i allt, började dammsuga, diska, plocka, avbröt det med och började storlipa. Och nu sitter jag här. Och mår skit. Och hatar mig själv. Och är jävligt ful. Och äcklig. Och bara så förbannat jävla  T R Ö T T !!!!!!

En dag i taget, samt svar till Helena

Jag tar verkligen dag för dag nu. Min högsta önskan (förutom att bli frisk och fri från ätstörningar och depression) är att vakna upp 10 kg lättare imorgon (gärna 15..). Självklart inser jag det sjuka i det hela. Men åh... jag hade INTE tackat nej. För fasiken, åååååååå...

MEN.. men men men;

.. pga dessa sjuka tankar och önskningar måste jag ta varje minut, varje timme och varje dag som ny.

Helt ny.

Jag kan inte tänka på hur "resten av mitt liv som 'normalkroppsperson'" (OBS nytt ord haha..) kommer att vara/bli, för fy fan vad jobbigt det känns då. Istället tänker jag, i min kamp för att äta och inte kompensera, att;I can do it.


Dagens lunch - på restaurang med trevliga kollegor
(grönsakscouscous och lax med vitvinssås)

Minns inte riktigt när jag hetsade senast faktiskt.

Och förresten, Helena: precis som du misstänker så orsakas med stor sannolikhet huggen i hjärtpartiet, yrseln, stickningarna och domningar i kroppen av ditt frekventa kräkande. Detta är inte bra!! Blir ledsen och orolig för dig..<3 Att det blir så här beror på att du kräker/kissar ut stora mängder av viktiga elektrolyter i kroppen (t ex kalium och magnesium). Bristen av dessa ger de symptom som du beskriver. Kan du ta hjälp för att bryta denna onda cirkel eller hur tänker du gå tillväga? <3

nya kollegan, del 2

Jag ska inte fastna i nån sorts offermentalitet just nu, eller skylla bort mig osv. Men det behövs inte mycket för att jag ska tappa sugen och chefens kommentar fick mig verkligen att känna mig så fruktansvärt kass..:(

Vill inte avsluta med denna deppiga harang utan faktiskt skriva ner något positivt som jag EGENTLIGEN tänkte fokuserat på från början (innan jag fastnade i den här långa utläggningen, haha). Och det är att den nya kollegan, för vilken jag berättat att jag inte jobbar full tid och varför, igår sa att "går du hos nån psykolog för att jobba med de mentala bitarna nu när du gått i terapi för, och klarar av, maten?"

Wo ho hoooo!! Jag klarar av maten!! Jag gör faktiskt det. Jag äter alla mål, hetsäter mindre och mindre. Igår åt jag t ex mina två frukostmackor i bilen på väg till det andra kontoret trots att min kollega inte fikade alls..! Sådana saker är som stora vinster för mig och jag kan knappt fatta att jag faktiskt har kommit så här långt att maten inte längre är ett problem. Visst jag kan få ångest ibland, men jag låter inte det hindra mig från att äta. Och jag VET att det bara kommer att bli bättre och bättre och att jag kommer må bättre inombords i takt med att jag blir allt friskare.

Jag har nog egentligen ingen röd tråd alls i detta inlägg och är så trött så jag vet knappt vad jag skriver. Men jag tror ni vet hur det är att ha mycket på hjärtat.

Kram, nu ska jag somna i soffan, ni är bäst<3


nya kollegan, del 1

Det är natt, jag vaknade av nånting och har gått ner och lagt mig i soffan nu med två nattamackor.

Igår jobbade jag över, hela dagen gick i 110. Jag startade dagen med att maila med/svara på mail från en massa av "mina" sökanden precis som jag brukar göra. Sedan åkte jag till ett annat kontor där jag höll i en gruppaktivitet/seminarium. Jag hade FEM kollegor med i "publiken", som funderar på att starta egna liknande aktiviteter på sina kontor. Jag lunchade därefter tillsammans en ny kollega (vi delar numera kontorsrum och hon är en underbar tjej/kvinna!), som hade åkt med mig dit. Jag åt fisksoppa och knäckemackor. Sedan åkte vi tillbaka och jag avslutade dagen med ett krävande möte tillsammans med en kille som är svår att få kläm på.

Så, precis när jag skulle åka hem, kommer chefen in till mig och min nya kollega och säger att vi "fått ut skitlite folk i jobb" denna månaden. Han slänger siffran i ansiktet på oss och undrar om han måste vara orolig. Och jag känner hur jag bara RASAR... fy fan... jag går ALL IN i mitt jobb nu verkligen. Flänger hit och dit, har varit handledare för ideligen nya personer månad efter månad den senaste tiden, gör individuella överenskommelser med ALLA och har så mycket kontakter med människor att det bara snurrar i skallen på mig..! Massor av mina sökanden har gått ut i timanställningar och deltidsanställningar den senaste tiden (men dessa räknas inte med i statistiken av nån jävla anledning...). Chefen har sett mina läkarintyg..! De är INTE nådiga och han om någon borde veta exakt HUR jävliga känslig jag är för stress och hur mycket svårigheter jag har att brottas med. Han vet ju att jag varit sjukskriven på halvtid i ett helt fucking år och först i december gått upp i arbetstid till 75% (en arbetstid jag faktiskt klarat de senaste veckorna för övrigt)..FORTS FÖLJER I NÄSTA INLÄGG (detta blir en roman, men jag MÅSTE skriva av mig!!!)


Lårchock

Snacka om att mina lår växte i spegeln i morse. PANIIIIIIIIK!!!


Nej, nu jävlar tänkte jag. Tog ett par svintighta jeans bara "för att". Fuck off!!!

Vi kan

Godmorgon, sitter här i soffan, äter min frukost och har en varm nos upptryckt under armen. underbara hund.. Hon tryckte upp sitt lilla ansikte under min arm. Ååå.. Och jo, jag förstår ju att hon tigger, men ibland kan jag inte stå emot hennes söta lilla uppenbarelse:) så nosen ligger kvar och rör sig så fort jag tar minsta tugga.


Älskade vovve<3

Igår var en tuff dag på många sätt känner jag. Matmässigt med kanelbullar och tacopaj (båda saker var mitt förslag, jäkligt bra tycker jag!!). Känslomässigt gick det ok tror jag (fullföljde alla måltider). Men jag har en stark känsla av att jag mår SKIT över mig själv just nu.

Det enda som jag inte orkade igår var att gå på bion som vi bokat in oss på. Hade inte fått ut något av filmen när tankarna löpte amok i skallen! Framåt 17-tiden igår sa jag, fylld av ångest, till min sambo att "kan det inte bli kväll snart för jag orkar inte fler timmar nu"


Men vet ni? Måndagsångesten lyste i alla fall med sin frånvaro!! Wo ho hoo! Jag har haft jätteproblem med det under en lång tid. Blotta tanken på att "det är jobb imorgon" har fått mig att börja gråta av stress. Nu ser jag fram emot jobbet på ett annat sätt. Är bara liiite orolig eftersom jag inte minns vad jag har inbokat under förmiddagen. För mig känns det alltid bäst att veta vad jag har framför mig under dagen. Jag ställer in mig på att jag ska hålla i ett seminarium så är jag redo om det är så.

Ni finns i mina tankar, varenda en av er<3

Och om just du som läser det här någon gång under dagen idag känner "jag KAN inte" när du står inför en måltid eller inför att avstå ett destruktivt träningspass osv , så vill jag bara säga att

JO, du KAN, men du behöver lista ut HUR @-->--

VI KAN!!!


FikaJag åt inte bara en, utan två (!!) av dessa fikabullar nyss. Lipade som f. a. n precis innan.

Skjut mig.Bööööööööööööööööööl!

Nä hörni, jag ger BLANKA FAAAAN i ångesten nu. Faktiskt. That´s all I have to say about that!

Orka liksom. De var skitgoda och både jag och sambon blev mätta.

Kittlar dödskönt i kistan! Kram hej!

En "sån där" dag


Idag är en sån där dag då jag
 ...

 ... INTE vill äta frukost (trots att jag precis gjort det) BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!

Det är en sån där dag då jag ...

 ... VILL kedjeröka hela dagen (trots att jag aldrig tagit ett bloss i hela mitt liv)

Och det är DEFINITIVT en sån där dag då jag ...

 ... vill svälta, vara benigare än benigast (trots att jag faktiskt gör allt för att det INTE ska hända)


Idag är detta Jenny:MEN ...

 ... jag ska tametusan göra mitt absolut yttersta för att giva dessa känslor PÅ MOPPO!! 

Och leva livet istället..!Kram tjejer, nu kör vi!!! Nu lever vi vårt liv denna dag. Tänker på er och sänder all styrka jag kan till er genom skärmen, ni är värdefullare än värdefullast..!

@-->---


Hej spyhink!

Idag har jag varit iväg med några kollegor hela dagen och fått information om vårt uppdrag osv. Riktigt bra var det. Var vrålhungrig när jag kom hem (vi åt lunch på ett thaibuffé-ställe och jag tog för lite fast det känns som att jag tog jättemycket och sen vågade jag inte ta om för jag visste inte hur mycket jag skulle ta då osv, åååå, vad man blir trött på sig själv ibland)!!

Så ja, ätstörningen behövde inte lägga ner särskilt mycket energi på att övertala mig till tvångsätande i mängder när jag kom hem. Följt av den obligatoriska spyan givetvis. Snart kommer sambon hem. Jag har slängt "soporna".

Måste hinna städa lite.. eller i bästa fall orkar/hinner jag väl diska iaf.Magen är svullen och jag är inte det minsta sugen på att äta middag. Jag har lagat ugnsbakad spätta med bland annat tomater, lök och grädde. Skitgott egentligen men så sabbar jag bara allt :(

BÖÖÖÖÖÖÖÖL!! Sambon får koka potatis när han kommer hem om en kvart, för det orkar jag bara inte med just nu..!

Imorgon ska jag träffa mina underbara vänner från DBT-terapin jag gick i förra året. Jag längtar och har saknat dem så!

Trevlig helg på er, Kram<3


Till Maaria<3

Du frågade mig om råd ang ätstörningar och jobb/af - och hur du kan gå tillväga för att kunna att få möjlighet att välja bort vissa jobb du inte klarar av i nuläget pga din ätstörning. Tex jobb utan lunchrast, oregelbundna arbetstider osv, och bli tagen på allvar av handläggaren.

Först; Fina du, jag känner verkligen med dig i din situation och förstår hur du känner<3 Att ha en ätstörning är att vara i ett jobbigt "gränsland" (kan jobba-kan inte jobba?). Och det kan vara svårt att prata om sin ätstörning då sjukdomen oftast inte syns utanpå utan finns inombords. Samt att det kan upplevas svårt och få förståelse av andra för hur mycket ätstörningen faktiskt påverkar ens situation.

Det du ska göra är att du ska prata med din läkare och be henne/honom att skriva ett dokument (läkarutlåtande kallas det) kring hur din ätstörning påverkar din arbetsförmåga (dvs konkret: Patienten bör/ska i nuläget ej ta jobb med oregelbunda arbetstider, eller oregelbundna raster (avsaknad av lunch och fikaraster) pga att detta väsentligt kan försämra patientens hälsa/förmåga att behålla jobbet.

Det är viktigt att du berättar ärligt för doktorn hur det ligger till och hur du känner kring jobb. Ett läkarintyg är också bra att inkomma med till af, men det räcker sällan för att kunna sätta hinder för olika typer av jobb utan då är ett läkarutlåtande som är specifikt riktat mot din arbetsförmåga mycket bättre. Om du pratar med din handläggare på af först ang detta så kan af begära ut ett läkarutlåtande av din läkare och då även stå för kostnaden för det. Och som sagt så är det ju då viktigt att du fört fram till läkaren hur "landet ligger".

Vad är det för behandling du ska ta del av? Ibland vid vissa typer av behandlingar blir man sjukskriven antingen på hel- eller deltid då behandlingen både tar tid och kraft.

Verkar det begripligt..? Du finns i mina tankar!<3 Kram


Firren?

Man kan ju säga att gårdagen var mindre bra än den senaste tiden jag upplevt. Jag tog en extra macka till frukost och jag märkte genast av en förhöjd ångest. Jag åkte till jobbet, ner med matlåda (inte tänka, inte tänka, bara göra). Min plan var att försöka ta det lugnt. Försöka fokusera/andas/vara här och nu för att ångesten skulle avta något.

Dock sabbades detta direkt när jag kom till jobbet och såg min kalender. Morgonen började direkt med ett stormöte där jag skulle hålla i en del av det. Stressen av att veta att jag inte kunde slappna av riktigt än gjorde att ångesten snarare blev värre.Sedan visade det sig att jag EFTER det mötet bokat in 2 ganska "tunga" ärenden under förmiddagen. Jag kan ju säga som så att jag fick en stor klump i halsen och tryck i bröstet. På mötet kände jag mig så ofokuserad och otydlig och inte hjälpte det att jag innan mötet sett mig själv i spegeln och mötts av stora mörka ringar under ögonen. Jag gick nästan utanför mig själv och såg mig själv stå där, med en hafsigt undanträngd ångest och stora ångestfyllda ögon, hackigt talandes.


                               Jenny? ;)

Jag sökte under förmiddagen lite stöd hos en kollega i ett av mina ärenden, men jag kunde inte prata riktigt förståeligt eller förklara exakt vad det var jag ville att han skulle hjälpa mig med. Snacka om frustrerande..! Men på något vis var det som att han förstod och han blev som en duracellkanin och gjorde allt för att hjälpa mig. Tack säger jag bara..<3

Vid halv tolv gick jag till chefen och sa att "jag mår inte bra" (med det obligatoriska leendet på läpparna) och ville åka hem. "Ok, det är klart Jenny. Men hur mår du då??"

Hur jag mår?? EHH.. Har du 5 timmar tillgodo???


Att så frön till förändring

Jaha då var det eftermiddag. Å, jag känner faktiskt att jag har gjort ett bra jobb idag. Bland annat träffade jag en kille som för fyra månader sedan missbrukade olika droger och tabletter och hamnade på avgiftning. Han använder fortfarande smärtstillande tabletter (fast lever i förnekelse, för jag tror att han missbrukar ganska aktivt både det ena och det andra.. IBLAND talar faktiskt känslan sanning).MEN, jag har nått fram till honom såpass att jag t o m fått ut ett läkarutlåtande. Han kommer på alla tider vi bokar, gör allt vi kommer överens om osv. Det är JÄTTEBRA tecken alltihop. Dock vet jag att han förmodligen kommer behöva mer stöd för att kunna få (och behålla) ett arbete, än vad han i nuläget kan acceptera att ta emot från mig och min arbetsgivare.

Mitt hjärta bloder för denne kille. Jag VET hur svårt det är att bryta ett beroende. Jag kommer aldrig, aldrig, ALDRIG klandra någon som inte lyckats bryta och/eller ljuger mig rätt upp i ansiktet om det, för jag VET hur jävla svårt det är. DÄREMOT kan man så frön till förändring hos personen om man väl skapat ett förtroende och tillit sinsemellan.Förutom möte med honom så har jag haft möte med en annan tjej och efter det hållit i ett informationsmöte för ett antal personer.

På tal om annat; Alltså min mage är så svullen så jag vet inte vad jag ska göra snart alltså!! Är det någon av er som upplevt samma sak? Jag tror att det har att göra med det frekventa kräkande jag ägnade mig åt under vintern..?? Det gör i vilket fall som helst det inte lättare att äta om man säger så.. Fan vad jag får kämpa!! Jag skojar inte när jag säger att jag ser ut att vara gravid i fjärde månaden om jag inte drar in magen (vilket jag ju givetvis gör hela tiden)!Trots tillståndet på magen så tuggar jag på.. INGET blir bättre av att svälta eller hetsäta/kräkas.

INGET!!!

För en timme sedan åt jag mellanmål tillsammans med min sambo som är ute och springer nu. Det blev en portion fil m musli och en banan i. Till jobbet idag hade jag med mig matlåda av gårdagens middag:


Fläskfilé med hasselbackspotatis och broccoli

Nähä hörni, det här blir en roman som vanligt. Tack för att ni står ut med mig!:) KRAM


Helena<3

TACK Helena för att du skrev den fina kommentaren till mig, ååå! Jag blev så otroligt glad så du skulle bara veta!!

Jag är verkligen så fruktansvärt glad för att det går på rätt håll (för oss båda!) och jag är så himla imponerad av dig<3 För jag VET hur svårt det är att börja kämpa för någonting som man varit rädd för så länge och möta demonen ansikte mot ansikte. Det är så jävliga jobbigt och vägen är så krokig och guppig och gör ont. Du är bäst!! Fasen vad starkt jobbat. Finns här för dig, det vet du! Anytime!!

Nu ska jag bege mig till personalmatsalen med min matlåda med fläskfilé potatis och broccoli i idag.. bööööööl!! haha!:)

Kramar@-->---

Använder verktygen?

Jag jobbade inte heltid igår, men jag stannade kvar lite längre än vad jag brukar och det kändes bra. Och Anni; du är inte alls någon olyckskorp!! Du bara känner mig rätt väl om man säger så:)


På väg till jobbet igår

Får se hur jag gör med arbetstiden framöver, men det tar nog ett tag innan jag inviger chefen i mina planer.

Nu sitter jag här i soffhörnet och äter frukost i vanlig ordning. Snart klar. Den missmodiga känslan håller i sig och det känns ibland som att det är stört omöjligt att känna glädje och förväntan inför en dag. Tankarna går mest kring hur jag kommer att må under dagen, hur påtaglig tjockkänslan kommer vara osv. Detta ISTÄLLET för att vara nuet och ta minut för minut..!

Med andra ord har verktyget Medveten närvaro från DBT:n inte varit så flitigt använt av mig det senaste om man säger så! Ska göra mitt bästa för att det ska bli ändring på det. Det underlättar i vardagen.

Kram<3

Förändring på gång?Jag har funderat. Jag tror jag ska börja jobba heltid. Det finns inget att komma hem till. En mager kropp som det inte gör något att hetsäta massor med? Knappast.

Nu när jag gått upp i vikt (är nästan helt säker på att jag ligger på normalvikt med god marginal) så känns det mest bara ångestfyllt att vara hemma. Det enda som bekymrar mig är tröttheten. Den förbannade tröttheten förstår jag inte vart den kommer ifrån och jag vill bara bli av med den..! så fort som möjligt.Frukosten ligger i magen och nu ska jag göra mig iordning för jobb, vilket idag bland annat betyder seminarium för massa personer. Ska prova jobba heltid idag har jag tänkt.

Ni finns i mina tankar, kram<3


TussenJaha! Här sitter jag i soffhörnet. Kolla tusshåret och långpolisongen!! Moahaha, så får man se ut på söndagar eller hur? Det är slappande på hög nivå:)

Jag är ruskigt trött. TRÖTT TRÖTT TRÖTT! Känner mig missmodig som jag ofta gör på söndagar. Mannen (S) är iväg på möte med en styrelse han är engagerad i. Själv våndas jag inför den kommande middagen. Tänker på alla andra måltider jag ätit idag. S gjorde skitgoda biffar till lunch. Jag älskar biffar. Med lök, kantareller och skinka i. Låter skumt men mums vad gott det var. Kokt potatis till. Åt en stor portion och tänkte att NU blir jag väl piggare?Eh nä, snarare lika trött som innan, men med mer ångest!!

Böööööööööööl!!

Äsch nej, jag vräker verkligen på med negativa inlägg idag och jag är lessen för det. Men idag är inte riktigt min dag känner jag. Imorgon på jobbet ska jag hålla i ett seminarium som säkert kommer gå bra. Men just nu känner jag mig inte kapabel till någonting alls. På återhörande.

Kväll någon?

Ge mig kväll NU!! Önskar ofta att det ska bli kväll när det närmar sig eftermiddag. Hallåå ångest! 

Det är jättefint väder ute idag och alla pratar om riktig vårvärme i veckan som kommer. Jag känner mig som världens mest negativa tråkmåns eftersom bara tanken på en varm och solig dag genererar stress hos mig. Vad ska jag ha på mig? Jag måste gå ut, alla andra är ute osv, är exempel på tankar som florerar i mitt huvud.Ni som, precis som jag, lider av depression; visst blir den på ett sätt mer framträdande när det är fint väder och alla andra är superglada för det? Kanske bara för att man SKA vara glad när det är fint väder.

Är lite i affekt när jag skriver detta, känner mig så trött fast jag sovit nästan 12 timmar (!) inatt.Igår var jag och S hos mina föräldrar till lunch, de bjöd på spenat- och räkpaj med baguettebröd och sallad till. Samt banantårta till fikat någon timme senare. Eftersom jag var hungrig då igen så tog jag en dubbelfralla m ost istället. Jag skäms att jag inte klarade av tårtan, har hetsat det så mycket så mår illa bara jag tänker på det. 

Nää nu ska jag sluta sprida negativa vibbar..! Tänker på er alla @-->---


Svar till dig Jennie ang ätstörningar och jobb

Jag fick en fråga av Jennie<3:

Absolut så får jag väldigt stor insyn i livet hos de människor jag möter. Och herregud så många som har det svårt... Det behövs stöd/pepp och omsorg till många<3

MEN jag måste verkligen säga att ätstörningar är otroligt osynliga. Och det vet ju vi om några att det kan vara så eller hur? Men varför?

Jag träffar varje dag ungdomar, med vilka jag pratar om deras sociala problem, drogmissbruk, arbetsskador/smärtor, sociala fobi, paranoida schizofreni/psykos osv. Men ätstörningar kommer sällan upp. Jag träffade en tjej som led av BED. Jag har även sett två tjejer som varit inne på jobbet som lidit av "tydlig" anorexi,
MEN ALLA ANDRA DÅ?


Nej det här med ätstörningar är som en stor dold folksjukdom som många, många lider av men få talar om. Inte sällan är det ju så att människor med ovanstående problem (sociala, missbruk, psykos osv) ÄVEN lider av ätstörningar. Men det är ytterst sällan som det kommer fram och pratas om.

Jag skulle önska att man i samhället snart belyser vidden av ätstörningar och vidgar bilden av vem som är sjuk och inte! Även inom vården finns ju sån otrolig okunskap så det är hemskt.

Kram 8=(¨,)=8

Fullspäckat

Här är det mycket på gång! Ska snart iväg på lunch hos päronen (mamma fyller år!) och eftermiddagsfika.

Har mycket att skriva, får ta det när jag hinner. Igårkväll åt vi rådjursytterfilé med klyftpotatis och vitlöksbröd. Det var en utmaning, som jag slutförde med bravur. 

Kan till detta tillägga att idag var första gången på en hel vecka som jag klarade av att duscha..! Jag ritade av min kropp innan och visade för min sambo:


Framifrån + profil

Upptakten till detta var att jag var ute och morgonkissade hunden och kom på att jag gick och oroade mig över min hälsa. Jag tänkte att jag pga allt fett runt mina inre organ löper stor risk för att få en hjärtinfarkt. Jag tycker att jag har tungt att andas och förklarar det genast med att det beror på hur illa ställt det är med kropp pga allt fett på, och i, den. Bukfett hör man ju alltid hur farligt det är osv.

Jag fattar på ett sätt att detta är så jävla SJUKT och jag kände mig helt absurd när jag berättade om min oro/tankar för min sambo.

SICK!!!

Men jag går emot. Middag och fika hos morsan min. Det måste gå. Jag ÄR INTE farligt överviktig. Å vad sjukt allt är ibland, vill bara be om ursäkt till nån för alla dessa sjuka tankar..!

Hur mår ni??? Tänker på er!!@-->---

Ett vakande öga!Halluuuu!! Tittar till er lite (hahahah, shit vad läskigt det såg ut nu när kortet kom upp på datorn, konstig färg och en sådan närbild! Är det en hund? en häst? En hermelin??:)) 

Hur mås det därute? Själv är jag på jobbet och har precis ätit lunch. Ska hämta en tjej nu för ett möte. Tittar till er (haha, igen!!) lite senare<33


Svar på fråga, Helena<3


Buttra jag på väg till jobbet i morse

Hej tjejer. Vilken morgon jag hade idag. Grät som en TOK över min kropp och visste inte vad jag skulle ha på mig. Min kropp växte för varje sekund och jag bad min sambo att älska mig trots min stora mage och att jag har en sådan ful kroppsform.

Självklart äs-tankar alltihopa, och jag hörde vad mitt förnuft skrek inom mig, men fan vad svårt det är att tänka förnuftigt när äs-tankarna väl börjat härja runt i huvudet och väckt massa jobbiga känslor!! Jag kände mig så värdelös och ful.

Helena, du frågade mig hur jag ser på det som står i Mattillåtet att om man kompletterar lunch och middag med både knäckemacka, mjölk och frukt så blir det optimalt för kroppen.

Mina tankar/erfarenheter kring detta är att kroppen allt oftare berättar för mig (eller så är det så att jag lyssnar mer på den haha) vad den vill ha/behöver och hur den vill ha det. Efter en måltid kan jag t ex känna mig trött och "seg" (vilket lätt gör mig nedstämd och framkallar ångest). Tar jag en frukt efter maten så hoppar blodsockret upp ett snäpp. Det är ren kemi faktiskt. Ibland när jag varit riktigt våghalsig har jag tagit en kanelbulle och kaffe en stund efter maten och det funkar likadant fast man håller sig mätt ännu längre såklart. Faktiskt känner jag mig mer tillfredställd när jag kompletterar typ biff, potatis och sås med bröd/knäckebröd. Tror att det är pga att kroppen spjälkar detta olika fort och mättnaden på så sätt blir mer långvarig.

Hoppas att de reflektionerna gav någonting iaf..? Jag är långtifrån perfekt och mår stundtals skit pga att jag äter och håller i ätandet hela tiden. Idag är en sån där dag då jag hatar allt, allt, allt och känner mig djupt olycklig osv. Vill bara dra en gammal filt över mig typ.

EN JÄVLIGT GAMMAL FILT!

Kram<3

Äsch

Nä hörni, idag är en ingen bra dag. Fy fan vad krasst jag mår rent ut sagt. Bööööööööööööööööööööööööl!!!

Men jag känner trots allt att jag vill försöka hitta något positivt för att väga upp de fruktansvärda känslorna om mig själv och min enorma, fläskiga, äckliga kropp! *ryser*

Så.. here we go!

Jag... 

 ...drömmer faktiskt inte enbart mardrömmar längre ...känner lust och fantiserar :P ...gör ett jäkligt bra jobb på jobbet! ...hade ett långt givande samtal med en kollega idag, jäklar vad vi flabbade :) ...har planeringen inför brorsans bröllop under fullständig kontrollMen nä, vet ni  vad, nu orkar jag inte tänka mer!!

Ska diska och sen däcka i soffan och bara försöka "vara", alla ätstörningstankar riskerar att knäcka mig och jag måste återfå fokus nånstans. Ett värdefullt liv ÄR värt att kämpa för. Tycker om er därute!! Kram kram

Känslan man ska skita i

Sitter i soffan och äter frukost samtidigt som jag skriver detta.

OCH JAG HAR ALDRIG "VARIT" TJOCKARE!!!Ungefär så känns det inombords just nu. Idag är en sån där dag när jag verkligen INTE skiter i tjockkänslan. Ååå... jag vill bara bli av med den känslan! Jag vill inte ha dessa negativa känslor om min egen kropp!

Fy vad jobbigt det är. Men att inte äta är definitivt INTE lösningen, så jag tuggar och tuggar och försöker motivera mig själv så mycket jag bara kan. JAG SKA BLI FRISK. Oavsett hur tjock jag än kommer känna mig!

Så det så!!!!!!!!!

Morrn morrn!

Nu ligger frukosten i magen, jag har svarat på ett mail från en av er värdefulla läsare<3 och det är dags att sminka på ett ansikte och bege mig till morgonmöte på jobbet!

Nu kör vi tjejer! Hoppas ni mår ok idag @-->---

Ameh!


Rudolf med röda mulen??                          Jenny??

BÖÖÖÖÖÖL!! Katastrof. Först skriver jag hur bra det går och hur bra jag mår och sen moffar jag i mig semlor, fiskpinnar, lasagne och massa mjölkchoklad tills det sprutar ur öronen (och ur min stackars matstrupe)!!

Det är riktigt lyckat verkligen. Men suck, skitsamma!!!!!!! Jag har iaf haft 2,5 kanonbra dagar och det kan bli fler, det är jag säker på.

När jag kom till jobbet i morse började en massa tankar och efterföljande känslor brusa i kroppen. Jag motstod impulsen att åka hem direkt utan satte mig på möte med andra skyddsombud i regionen. Om jag kunde koncentrera mig??

ÖHH..??

Inte det minsta såklart! Ätstörningen matade mig med tankar som "mina armar är fläskiga", "jag är ful", "de andra tycker att jag är sorgligt inkompetent", "vilket skämt jag är", "låren flyter ut på stolen", "jag är lat och äcklig". Väldigt motiverande och upplyftande tankar eller hur?! Riktigt KONSTIGT att jag börade må sämre och sämre eller?

KNAPPAST! Så vid lunchtid åkte jag hem (med rast på vägen för att köpa med mig diverse "godsaker" givetvis!). Och sen hängav jag mig fullständigt åt precis det jag ska försöka mitt bästa att INTE hänge mig åt!!!!!

Så är det. Sån är den fina sanningen. Men nu är det kväll och det närmar sig kvällsmat. Den SKA intas. Sambon kommer hem snart så jag kan beklaga mig för honom och få stöttning att gå vidare. Känner mig något modfälld.

Tänker på er! @-->---

Big step back

Jajamen

Munnen full just nu

Men det skiter jag i

Jag går vidare!!!!

Herregud!

Vet inte ens hur och vad jag ska skriva. JAG ÄR GLAD! Jag mår faktiskt bra.

Hur är det möjligt?? Vad händer??

Jag känner sån lust till livet! Detta gör mig förvirrad eftersom jag inte för så länge sen kände mig djupt nedstämd. Antingen är det något personlighetsfel(??) att det skiftar så här, eller så är det så här ryckigt det är när man är på väg att bli frisk ur en ätstörning?

Jag vet inte, och jag kanske inte behöver veta heller? Jag har bara haft en alldeles underbar helg (inga hetsätningar, ingen svält = fy fasen rent ut sagt vad jag har kämpat ska ni veta!). Det känns som att jag skiter i tjockkänslor och allt sånt. Det betyder liksom ingenting, för jag mår bara så himla BRA just nu!


Lördagsmiddag: Banangratinerad kassler i sherrysås    Söndagsmiddag hos svärmor: Lax, potatis och sååås
och ris
         

Det finns massor av saker jag måste fortsätta jobba med mat- och beteendemässigt, men det jag lyckats att uppnå det senaste halvåret är att jag äter både hemma, på jobbet, tillsammans med andra, på fester osv UTAN PROBLEM längre! Alltså ååå, fatta hur stort det är för mig. Det är så förbaskat jäkla SKÖNT och helt underbart! Jag äter av allt, känner glädje av att dela en måltid med andra och att träffa folk igen.

Alltså jag vet inte vad jag ska skriva mer just nu..!

ÅÅHHHHHHH!!!!!!! <3


Mycket på gång

Nu är det helg och mycket står för dörren. Jag försöker att inte känna mig stressad, som jag annars lätt kan göra om jag har saker inplanerade. Tycker ni om när saker är inbokade eller blir ni också stressade av det? För mig är det så osäkert hur jag mår (dvs hur tjock jag känner mig den dagen/tiden, hur trött jag är osv), samt om jag kommer hinna hetsäta den dagen eller inte osv. Men det har börjat bli bättre.Idag ska jag träffa en av mina underbara kusiner och planera för min brors bröllop! Tjo ho hooo!! Det ska verkligen bli roligt. Vi ska träffas på ett litet fik, sitta där hela förmiddagen och "mysa", sen käka lunch nånstans och gå lite i affärer (jag måste ju visa henne vilka fina saker jag tänkt på till dukningen hehe).Ikväll så ska vi till min sambos syster som bor drygt en timmes enkel resväg söderut och äta middag och fira en högtidsdag. Jag fick mess från en mammaledig kollega som också ville träffas idag och ååå vad jag hade velat det (saknar henne så mycket), men vi får ta det kommande helg som det verkar nu. Imorgon ska vi fira svärmor på hennes födelsedag.

Jag tror att jag kommer vara fullständigt utmattad när den här helgen är över, även om jag såklart hoppas att jag inte blir det.Tänker på er!
Förresten! Tingeling; vad roligt att du skrev<3


Hänger ni med i svängarna?

Det är mitt i natten och här sitter jag och äter nattamat haha! var så hungrig trots att jag åt ett rejält kvällsmål igår i vanlig ordning.

Vet ni? Jag mår bra. JAG MÅR BRA!!!WO HO HOOOOOO!!!

Hela dagen igår var helt underbar och när jag får sådana dagar kan inget stoppa mig. Kommer ni ihåg den där kollegan jag skrev om? Han frågade mig om jag ville gå ut och käka igår på lunchen och jag tvekade inte en enda sekund. Det är som ingenting för mig nu..! Åt klyftpotatis, kyckling och en god kall sås till det. Två andra kollegor var också på samma restaurang och vi hade så otroligt kul. 

Maten kan inte skrämma mig alls på det sättet längre. Nu äter jag ju mina mål och vågar prova allt. Friheten är total och det kan bara bli bättre. Mörkret besöker mig ju regelbundet (som vi vet), men det känns som att det blir allt kortare stunder och för varje gång jag blir glad igen så blir jag alltid liiite gladare på nåt sätt... jag har fluoxetin 60 mg som hjälp på traven (vet att ni är några som undrat). Men utan att äta kan man inte må bra, så är det bara.

Jag hoppas nu att det här håller i sig ett tag. Gärna över helgen som innefattar lite festligheter för sambons syster bland annat. Nu ska jag dra duntäcket över huvudet och snarka en stund till!
______________________________________

Uppdatering på morgonkvisten:

Har ätit klart min frukost och ska göra mig iordning för jobb. Idag ska jag ha samverkansmöte med socialförvaltningen.

Tänker på er @-->--
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus