Till Maaria<3

Du frågade mig om råd ang ätstörningar och jobb/af - och hur du kan gå tillväga för att kunna att få möjlighet att välja bort vissa jobb du inte klarar av i nuläget pga din ätstörning. Tex jobb utan lunchrast, oregelbundna arbetstider osv, och bli tagen på allvar av handläggaren.

Först; Fina du, jag känner verkligen med dig i din situation och förstår hur du känner<3 Att ha en ätstörning är att vara i ett jobbigt "gränsland" (kan jobba-kan inte jobba?). Och det kan vara svårt att prata om sin ätstörning då sjukdomen oftast inte syns utanpå utan finns inombords. Samt att det kan upplevas svårt och få förståelse av andra för hur mycket ätstörningen faktiskt påverkar ens situation.

Det du ska göra är att du ska prata med din läkare och be henne/honom att skriva ett dokument (läkarutlåtande kallas det) kring hur din ätstörning påverkar din arbetsförmåga (dvs konkret: Patienten bör/ska i nuläget ej ta jobb med oregelbunda arbetstider, eller oregelbundna raster (avsaknad av lunch och fikaraster) pga att detta väsentligt kan försämra patientens hälsa/förmåga att behålla jobbet.

Det är viktigt att du berättar ärligt för doktorn hur det ligger till och hur du känner kring jobb. Ett läkarintyg är också bra att inkomma med till af, men det räcker sällan för att kunna sätta hinder för olika typer av jobb utan då är ett läkarutlåtande som är specifikt riktat mot din arbetsförmåga mycket bättre. Om du pratar med din handläggare på af först ang detta så kan af begära ut ett läkarutlåtande av din läkare och då även stå för kostnaden för det. Och som sagt så är det ju då viktigt att du fört fram till läkaren hur "landet ligger".

Vad är det för behandling du ska ta del av? Ibland vid vissa typer av behandlingar blir man sjukskriven antingen på hel- eller deltid då behandlingen både tar tid och kraft.

Verkar det begripligt..? Du finns i mina tankar!<3 Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus