Svar till carolineelizabeth, del 1:

Du frågade: "hur gjorde du för att våga gå från att svälta/ hetsa till att äta regelbundet och tillräckligt?"

Hej vännen, jag försökte svara i ditt kommentarsfält men sidan kom inte fram så jag svarar dig här istället och hoppas det är OK? Svaret blev en roman haha, så jag delar upp det i två inlägg.

Att börja äta regelbundet var verkligen ingenting som gick över en dag kan jag säga, så första rådet är att du sätter ribban LÅGT. Du kan inte kräva för mycket av dig själv direkt. Att förändra ett beteende tar TID! dessutom är det två olika saker att äta regelbundet och att äta TILLRÄCKLIGT kan jag säga! Man får se det som en process där man hela tiden lär sig och vänjer sig.

Det första jag gjorde var att jag bestämde mig för att börja äta frukost som jag hade struntat i under flera år (snacka om urbota dumt för frukosten är ju liksom skitviktig för att man ska kunna prestera och må bra eller hur?). Sedan har jag under 1,5-2 års tid byggt upp innehållet i min frukost successivt allteftersom jag känt mig trygg och "redo".

Matscheman KAN vara en jättebra guide till ett tillräcligt ätande och vad som är normalt osv. MEN de kan också skapa tvångstankar samt ångest om det är så att man faktiskt behöver mer mat än så. Så jag har valt att försöka lära mig av min kropp istället. Men det bör man inte göra utan att använda sitt förnuft..!

Börja exempelvis under några veckor med något litet till frukost (om så bara en frukt!!). Försök sedan med müsli och fil/gröt m mjölk eller liknande. Känn efter hur kroppen reagerar, säger den att den vill ha mer? Lägg till något (behöver inte vara mycket om du inte vågar, utan ta en bit skinka, ett halvt äpple eller nåt sånt) och bygg sedan upp måltiden efter hand som du vänjer dig vid frukosten och märker att den inte är "farlig".

Dock kan här kroppen ge mycket starka hungerssignaler (önskan om att hetsa osv) och det är viktigt att då inte förbjuda sig att ta en potatis/macka/bulle mer (utan att det måste leda till hets! Och det min vän, DET är riktigt svårt tycker jag, här kämpar jag på just nu kan jag säga haha).

:)

I alla fall; så här har jag introducerat måltid efter måltid under dagen för mig själv. Bygg upp den, jobba på att känna dig trygg, men tänk förnuftigt och var inte alltför sparsam. Det är otroligt viktigt att i alla fall FÖRSÖKA våga!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus