Hungerrrr

Det är lite läskigt när man börjat äta mer ordentligt för då "hostar" alla kroppens naturliga signaler igång på ett alldeles HÄPNADSVÄCKANDE sätt!


Jiiiii haaa!!!!

Jag upplever många dagar en konstant hunger. Min kropp mår inte väl och vill så snabbt som möjligt föra mig tillbaka till normalläget. Och det är ju rätt häftigt egentligen om man tänker efter eller hur? T ex lämnar jag en potatis på tallriken så knorrar magen att "nej, den behöver jag också". Jag bara: "Jaså?? Skit också....!"

Era kroppar fungerar också likadant. Det är sant!! Och där ligger en stor del i tillfrisknandet (parallellt med läkar- och psykologvård), nämligen att lägga över den "kontroll" man/sjukdomen har, till kroppen. Och låta den göra sitt jobb.

Jag är alltid rädd för att hetsa, hatar det.. men försöker analysera vad jag VERKLIGEN känner när suget sätter in. Ofta kommer suger i samband med att jag ätit en måltid. Kroppen skriker att "JAG VILL HA MEEEEEEEEER"!



Kanske är det bara så att jag behöver en macka till för att bli mätt? Ofta tycker då ätstörningen att "Jenny; du har redan ätit för mycket!! Äckel!! Ska du ta en macka till kan du lika gärna gå all in och äta hela limpan".

Kroppen ljuger inte för oss, men att våga börja lyssna och ge den vad den behöver: DET kan vara desto jobbigare för då kopplas alla känslor in som hänger ihop med ätstörningen.



Nästnästa måndag ska jag och min arbetsgivare träffa en tjej från personalavdelningen, och se hur de kan hjälpa mig med ev samtalskontakt. Kan nog bli ok.

Nu blir det iordningfix inför jobbet!
<3

Kommentarer
Postat av: Hanna

Så sant som det är sagt!



Kan tillägga att om man utöver detta inte väger sig, inte låter siffror vara en måttstock så vågar man känna efter ännu mer!



Kram

2012-02-02 @ 07:39:53 / URL: http://vagtillfrihet.blogspot.com
Postat av: Anni

Å den där hungern är skrämmande. Men sund! Försök att hålla fast vid den, det är allt för lätt att stänga av den igen.

Vad bra om du kan få en samtalskontakt genom jobbet!

Läkarens hot om att avsluta vår kontakt har med viktminskningen att göra. Om jag tar mig tillbaka kommer vi fortsätta fram till sommaren, då hon går i pension.

Kram

2012-02-02 @ 08:31:12 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: A

Hej. Jag har följt din blogg i flera månader nu, men har inte kommenterat eftersom jag inte haft en blogg tidigare men nu har jag startat en. Du har blivit en stor inspirations källa för mig och jag är väldigt glad över att jag började läsa om ditt liv. Du har kommit långt och är förbannat stark. <3

2012-02-02 @ 12:37:31 / URL: http://underneathit.blogg.se/
Postat av: Helle (Bull & Jag)

Det är onekligen med lika delar spänning, obehag och fascination som man kan börja utforska kroppens eget kontrollsystem om man bara lyckas med att stänga av sjukdomens dito.



Keep up the good work!



Kram

2012-02-02 @ 13:52:14 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: S

Alltså smarta människa, kan jag få ha dina tankar i örat hela dagarna? Tänk va mycet lättare det kunde bli då. Sen önskar jag även att du hade de bra tankarna i huvudet även i matsituationer, kan vara svårt ibland va? Du verkar verkligen bry dig om de som läser din blogg, du verkar alltid peppa och skriver så klokt, tror du hjälper många fler än mig med dina ord.

Kram S

2012-02-02 @ 17:20:40 / URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: Linda

Bra idé att ta en frukt efter maten för oftast är det just ett sockersug som sätter in. Det svåra är att nöja sig med det.

Sen gällde frågan hur många blodpuddingsskivor som är ok.

Du e så kloka med dina ord.

Kram

2012-02-02 @ 17:43:43 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus