Work and other things

En ny dag gryr. Jag har utfodrat hunden och nu utfodrar jag mig själv:) Två mackor (kanske blir en till) och fil m müsli och banan i.

Som vanligt med andra ord! Och, jag menar; varför ändra på ett vinnande koncept? :)


Wo ho hoooo!!

Jag har fått frågor om vad jag jobbar som. Jag är arbetsförmedlare med inriktning mot arbetslösa ungdomar (19-24 år). Kan jag hjälpa någon ungdom till rätta i sitt liv och få nåt kul att göra så är min dag räddad! Alla är lika mycket värda, oavsett hur det förflutna ser ut och jag ger extra stöd till de ungdomar som har bekymmer på något sätt (det kan vara missbruk, dyslexi, psykos, sociala problem osv).

Många har en väldigt negativ bild av myndigheter när de kommer till mig, men den brukar jag försöka att ändra på så snabbt som möjligt, annars blir det ju jättesvårt att samarbeta för att lösa deras situation<3Många ungdomar har det tufft idag. Det är på många sätt ett väldigt krävande samhälle att växa upp i idag och inte minst att komma ut på arbetsmarknaden. Idag ska jag tillsammans med en av "mina" ungdomar till en psykmottagning och träffa hennes behandlare. Jag vill veta hur jag som hennes arbetsförmedlare kan stötta henne i arbetssökandet, hur hennes psykos påverkar hennes arbetsförmåga osv. Om vi kan hjälpa henne på något annat sätt med stödperson etc.Jag har valt att hålla jobbet lite vid sidan av, eftersom jag erfarit att det kan vara känsligt. Och många kanske har dåliga erfarenheter av att ha mött människor i mitt yrke. Men jag hoppas inte det..! I alla fall har jag mycket stor nytta av mina egna erfarenheter och problem i mitt jobb. Håller jag inte ihop en dag/är sjukskriven etc så tar någon annan över så inte tredje part blir lidande.

Äsch, nog talat om jobbet eller vad säger ni?:)

Hoppas ni fått en skön natts sömn, ska titta in till er sen<3 På återhörande!

Kommentarer
Postat av: Anonym

åå fil, banan och musli älskar jag! De blir man behagligt mätt på. Hur går allt för dig nu? Kramar!<3

2012-02-23 @ 10:31:43 / URL: http://brunnbergjohanna.blogg.se/
Postat av: sofia

härligt med det jobbet! Tror du bidrar till mycket positivt :)

kram!

2012-02-23 @ 13:09:09 / URL: http://coconat.blogg.se/
Postat av: Helle (Bull & Jag)

sv: Jag har tidsbegränsad sjukersättning, s.k. aktivitetsersättning sedan jag var 19 år. Den beviljas för minst 1 år och högst 3 år i taget och när man är 29 får man ansöka om permanent sjukersättning (det är bara nyare, finare namn för sjukpension/förtidspension alltihop).Jag arbetar hårt med just skammen, för någonstans vet jag ju trots allt att jag inte har valt mina diagnoser.Tack <3.Kram

2012-02-23 @ 16:07:01 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: S

Vilket underbart jobb du har. Måste kännas väldigt givande?!

Kram på dig gumman

2012-02-23 @ 17:26:04 / URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: C

Vilket spännande jobb!! :) Alltid kul när man känner att man gör någon "nytta" med sitt jobb om du förstår ;) Hoppas du har haft en fin dag!

2012-02-23 @ 18:53:32 / URL: http://vagenupp.blogg.se/
Postat av: Marion

Jag jobbar vissa kvällar på en fritidsgård här i Luleå och kan inte annat än hålla med dig om att det är tufft för många unga idag. Du har ett viktigtvjobb.

2012-02-23 @ 20:42:29 / URL: http://marionsblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus