En sån där dag

Idag är en såndär dag då jag ALDRIG kommer bli frisk från ätstörningar. Då mina sjukdomar överväldigar mig.

Jag gick och sov 1,5 timme på jobbet idag i ett vilrum. Ville bara bort från allt. Åt för lite på förmiddagen och till lunch, fast besluten att hetsäta här hemma sedan och den planen fullföljde jag. Med resultatet att precis INGENTING blivit bättre.

Jag har under den senaste tiden märkt att depressionen är en stor bov i det drama/trauma som ätstörningen är för mig. Jag känner mig så oerhört låg och nedstämd stora delar av dagarna och detta använder äsmonstret i sitt krig mot mig. Jag blir så jävla svag mitt i det där nedstämda och jag tror jag behöver mer hjälpmedel (medicin) mot depressionen för att få en ärlig chans att bli fri från ätstörningarna. Ska ringa psyk imorgon.. mitt läkarintyg gick dessutom ut igår så måste boka tid pga det också.. har inte fått någon kallelse av min doktor. 

Nu när jag kämpat mig så här långt och äter nästan allt för första gången på så jäkla många år så vill jag klara det hela vägen och inte faila nu..!

Kommentarer
Postat av: Linda

Men glöm inte bort i all nedstämdhet hur otroligt långt du kommit. Du har kämpat dig fram helt på egen hand. Skulle också vilja ha lite hjälp på traven men har ju provat så mkt mediciner så har tappat tron på dem.

Kram

2012-04-16 @ 19:21:52 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Anni

Depression är farlig, liksom motgångar. När man är svag slår äs till. Låter bra att titta igenom medicineringen. Dåligt att läkaren inte kallat dig innan sjukintyget gått ut. Sedan tycker tjatiga jag att du behöver en samtalskontakt också för att jobba med depressionen.

Jo, det gick bra. Jag har världens bästa psykolog! Men jag har gått hos henne i tre år så jag tror inte att arbetsgivaren vill betala för det så länge till.

Kram

2012-04-16 @ 19:32:24 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: elin

Det är klart att du klarar det! Styrkekramisar till dig<333 ps. skäms verkligen för att jag trodde du menade bilden på mig :S hoppas du inte tycker jag är jätteknäppt nu eller något.. <3

2012-04-16 @ 19:37:23 / URL: http://elinwkarlsson.blogspot.com
Postat av: Linnea

utan depressionen skulle jag inte ha ätstörningar idag.. den är förjävlig. fortsätt kämpa, snälla du. jag ser upp till dig, oavsett. kram <3

2012-04-16 @ 20:32:37 / URL: http://linneaelisabet.blogg.se/
Postat av: Tumbabon

Jag tror att en stor del av att bli "friskare" och påväg mot frisk är att man inser att hetsätningarna kommer komma trots att man äter rätt. Jag tror att det beror på att det är ett så djup inpräntat mönster som man,nästan på rutin, tar till som dämpande medicin för alla känslor man ibland känner. glädje/sorg/lycka/ångest osv. När jag har återfall eller vad man väljer att kalla det, glädjs jag oftast av tanken att jag i mitt medvetna känner hur jag INTE VILL göra såhär längre, hur FEL det är och hur SJUK jag ännu är. Att bara vara medveten och veta att jag SKA blir frisk, brukar hjälpa mig igenom tragedin efter en hetsattack. Försök att lämna kroppen ett tag och fokusera på din relation, din själv och kanske unna dig något fint för allt det jobb du gör / GJORT!! ( för att inte fokusera på hur kroppen känns/ser ut osv) iallafall som en utmaning kanske? // tumba :)

2012-04-16 @ 20:41:56
Postat av: Jennie

Tänkvärt, Tumba! Tack för tipset - det tar även jag till mig trots att det var riktat till Jenny. :)/Jennie

2012-04-16 @ 23:28:21
Postat av: Helle

Jag känner igen mig så väl, min depression är en riktig dramaqueen och det är tyvärr så att en underliggande depression är en av de faktorer som försvårar tillfrisknandet från en ÄS. Jag har gett upp på medicinering efter att ha provat det mesta som finns, men jag går fortfarande i terapi för min depression och ångest.Det känns stundtals som om depressionen helt blockerar vägen till att bli frisk från ÄS och ÄS blockerar vägen till att bli frisk från depressionen. Vad jag dock har märkt när jag vågat stå emot bulimin är att det jag varit så rädd för - att depressionen ska gå helt crazy och jag ska ta livet av mig - inte inträffar. Ja, jag är fortfarande deprimerad och har svårt att motivera mig mellan varven, men jag kan klara av det depressiva utan hetsätningen, om jag bara ger mig själv en ärlig chans.Hoppas du hittar en behandling som hjälper dig, oavsett om det är ny medicin eller annan terapi.Kramar

2012-04-17 @ 07:41:18 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: Elsa - Bulimi, Sexuella övergrepp och misshandel

Ja, det är en hemsk känsla. Men vad du än gör, om du inte har provat att så lova mig att inte göra det. (!!!) Det kan vara något av det värsta jag har gjort någonsin, misslyckandet efteråt att inte kunna hantera situationen utan att vara 'påverkad'.(Hur krasst det än låter.) Det är ingen utväg, det blir i princip värre. Terapistörande - men värst av allt - att förklara för sina föräldrar varför. Det där varför är ingen lätt fråga i en sådan situation, inte över huvudtaget.

När man för stunden tror att det ska bli bättre för att man är avtrubbad så blir det ju rent logiskt värre efteråt, hur rimligt det än låter i den situationen att ta en överdos för att stänga av. Att ta ett steg tillbaka. Komma ner ännu djupare för att det ska kännas bättre i någon timme fram över. Var det värt det ? Definitivt inte.Hoppas att det går bra för dig, att du hittar rätt form av hjälp. ÄS är knepiga, värre än man kan tänka sig som utomstående. Det är en trygghet.Kram

2012-04-17 @ 19:35:17 / URL: http://detforflutna.blogg.se/
Postat av: Ceca

Känner igen det där med depressionens inverkan på äs-problematiken.....Svar på din kommentar; Jag träffar bara en psykolog här nere, min behandlare, och hon är väldigt bra. Dessvärre så har hon uppenbarligen inte mycket att säga till om rörande behandlingen, framförallt inte vad gäller matplaneringen, utan det är läkaren och enhetschefen som avgör. Till saken hör väl att jag träffat enhetschefen EN gång, så allt han går på är vad som står i mina papper. Vilket känns rätt skevt, eftersom man kan tycka att behandlaren, som jag träffar flera ggr i veckan BORDE ha mer att säga till om.....Vad kan man göra såna mätningar? Vet att dom har såna "procentvågar" på gym och så, är det en sån du menar?

För såna har jag lite svårt att lita på, förstår inte hur en våg kan avgöra fett, muskel, vattenprocent enbart genom att man håller några grunkor i händerna! haha

Men det kanske finns andra, mer tillförlitliga apparater?

2012-04-17 @ 21:49:51 / URL: http://ceca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus