Självföraktet vidmakthåller ätstörningenFrån det jag vaknar på morgonen (eller ja, snarare är det ju på natten jag vaknar, höhö) skäller en röst i mitt huvud konstant på mig. Fast det är inte alltid jag tänker på att den finns där för jag är så van vid den, den har liksom implementerats i mig.

"Men hallå?! Va fan vaknar du nu igen för? Värdelösa, jävla..! Andra normala människor sover nu, hur svårt kan det va?! istället ligger du här och stör din killes och hundens sömn. Fy fan vad egoistiskt av dig. Äta bröd till frukost? Inte konstigt att du mår dåligt bla bla blaaaaaaaaaaa"Så här fortsätter mobbingen i princip hela dagen, och nu när jag sitter och skriver hur tankegångarna går så FATTAR jag ju att det måste påverka mig otroligt negativt. Fy fan. Hur har det kunnat bli såhär? Jag är ju en helt vanlig tjej! Hur kunde jag börja tänka så här?

Hursomhelst, konsekvenserna av mobbingen jag utsätter mig för är: 
Ständigt dåligt samvete
Kronisk skamkänsla
Värdelöshetskänsla
Känsla av att inte klara av jobbet/sambolivet/att vara en tillräckligt bra matte
Hetsätningar
osv osv osv
Jag skulle kunna fortsätta för evigt känns det som, vilket ju låter väldigt tragiskt. Och det skrämmer mig. Jag vill vända detta! Jag vill inte "bara" kunna identifiera dessa sjukt elaka tankar. Jag vill avprogrammera skallen och byta ut tankarna mot något som lyfter mig istället. Som stöttar mig, som kramar mig, som för mig i rätt riktning i livet. Jag vill ha en hjärna som vill mig väl!

En annan grej: Eftersom jag vet att tankens kraft är enorm så får jag också för mig att det är mitt eget fel att jag "fortsätter" vara sjuk. Är det så? Jag funderar fram och tillbaka på:

ÄR det mitt fel att jag fortfarande är sjuk?
Vill jag inte bli frisk tillräckligt mycket? :( Är det bara att bestämma sig att gå mot det friska och FÅR MAN SKYLLA SIG SJÄLV OM MAN INTE KLARAR DET?

Bläääääääää! Jag vet att jag sedan det tidigare inlägget idag börjat tänka massa igen.. som vanligt på eftermiddagarna/kvällarna. Har spytt idag igen. Moffade totalt ca 5 portioner potatismos, en tub hamburgerdressing (eh?), en burk Findus köttfärssås, 6 bakelser (Napoleon och Budapest), och 3-4 liter glass.

Jag återkommer.


Kommentarer
Postat av: Linda

Tack för tipsen och älskar också att vara på bibliotek, tyvär bor jag långt ut i skogen så det blir inte så enkelt att bara strosa dit ;)men annars hade det verkligen varit perfekt, alla andra tips är suveräna och gör jag redan :)

Du verkar ha haft en riktigt bedrövlig dag, ledsen för din skull :(

Hoppas hoppas det kan bli en bättre kväll och natt iaf och så "nya" tag imorgon.

Stooor kram

2011-09-29 @ 21:03:52 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag tänker och hejar på dig <3

2011-09-29 @ 21:12:26 / URL: http://brunnbergjohanna.devote.se
Postat av: Linnea

Mer bilder från hetsar och sånt? :)

2011-09-29 @ 22:27:29
Postat av: cecilia

Nääe kära du!Det är INTE ditt fel. Och du är på väg mot ditt tillfrisknande. Du är INTE ditt fel att du hamnat här. Kramkram o tveka inte att skriva till mig. Jag är offentlig person därför är jag väldigtr försiktig med mina uppgifter. Kram

2011-09-30 @ 02:31:20
Postat av: tictactoe

Shit va bra skrivet för det stämmer ju verkligen! Alltså tänk om man skulle allt det man tänker högt till en person? Då skulle man ju vara jätteelak ju och ändå så säger/tänker man det om sig själv?! Man är sin värsta fiende...Tack för peppet. Lyckades dock inte fullt ut idag men träning ger färdighet :-) Hoppas du får en bra helg! kram

2011-09-30 @ 21:02:34 / URL: http://tictactoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus