Svar på fråga – del 3! (se del 1 och 2 nedan)

Jag har nu försökt att beskriva den DBT-behandling jag gått senast för mina ätstörningar, på en uppkommen fråga av dig Heidi. 

SAMMANFATTNINGSVIS vill jag nu delge er mina "bästa" lärdomar jag dragit under detta år (för ja, behandlingen har faktiskt hjälpt mig enormt mycket att hantera mig själv, mina känslor och att se mig själv för den jag är).

Det absolut viktigaste jag lärt mig är att våga börja att trotsa ätstörningen. Trilskas med den, gör det lite svårt för den. Det är egentligen först då du kan märka vilka känslor och tankar du vanligtvis brukar döva med svält/hets/skador. Och först DÅ du också får en rimlig chans att börja arbeta med dessa.



Jag har också lärt mig att fundera på vad jag VERKLIGEN tänker och känner i olika situationer. Och jag lovar; om du testar att inte hetsäta/svälta/skada dig när du har impulsen att göra det, så kan det komma de mest fruktansvärda tankar och känslor inom dig! Det kan göra fysiskt ont till och med! Och det är då verktygen i de 5 stegen är bra att ha övat på och att försöka komma ihåg de argument man kan ta till.

I ALLA FALL...
...poängen tror jag är att BÖRJA NÅGONSTANS, hur litet trots du än sätter upp på monstret som är din sjukdom. För när du påbörjar detektivarbetet inom dig så tar du ett första steg mot förändring. Glöm då inte att rädslan sätter in oftast bara vid ordet förändring! Sätt ord på den då, skriv ner vad du är rädd för!

Ge aldrig upp därute!! Och frågan är alltid fri, glöm inte det. Ställ gärna frågor om ni undrar mer om detta, eller om något annat.

Nåväl, jag har ätit frukost nu, ska i vanlig ordning brygga kaffe och läsa morgontidningen (älskar att läsa morgontidningen, tjohoo). Hoppas ni mår bra<3


Kommentarer
Postat av: camilla

Jag hoppas du får en underbar dag min vän :D själv läser jag aldrig morgontidningen även fast jag borde ^^



ÅÅ du jag har ingen aning med friskskrivning hur de fungerar jag heller:P men var hos min sköterska igår och hon tror att jag kan bli friskförklarad innan sommaren och jag bara längtar dit haha:P men vad de innebär eller hur de går till vet jag inte:P



kraam på dig :)

2011-10-25 @ 08:57:27 / URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Heidi

Tack så mycket för alla bra inlägg. Känner mig nästan lite stolt över att jag vågade fråga! Jag har råkat ut för lite misslyckad ästörningsbehandling. Gick på samtal i 9 månader och det enda jag har med mig därifrån är att jag absolut måste äta regelbundet och att det bara är att "göra det". Avslutade behandlingen tvärt, mer deprimerad och mer sjuk i äs. Hade ingen aning om att det fanns såhär mycket att göra som kan påverka tillfriskning. Känner nästan lite hopp, mycket hopp!



Tack!!!

2011-10-25 @ 11:19:25
Postat av: Linda

Bra skrivet(som vanligt). Kan du inte också lägga till det du skrev till mig? Tyckte det var så upmuntrande och bra att just få lite faktiska tips på vad man ska göra av alla känslor man känner istället för att hetsa eller kräkas. Kanske någon mer som kan ta dem till sig.

Kram

2011-10-25 @ 12:02:36 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus