Största.. möjliga.. tyssstnad

Jag sitter i vår soffa och solen lyser in genom fönstret och värmer mig lite. Har hetsat två gånger idag. Åt en matpaj till lunch men visste redan från första tuggan att idag kommer jag/vill jag(?) spy. Så jag fyllde på med massa i magen efter den pajen. Känns såklart inte bra, men jag är förvånansvärt likgiltig såhär efteråt. Vågar nog inte känna, då kan det ju bli jobbigt, och HUJEDAMEJ det vill vi ju INTE vara med om.



Jag har en oljeinpackning i mitt nyklippta hår, datorn är placerad i knät och ett korsord ligger vid sidan om mig. Det är helt tyst här. Ingen annan än jag är här. Grannarna hör jag endast mumlande genom väggarna emellanåt. Tystnaden är inte längre så svår för mig att hantera. Det känns bra. Något som är värre är däremot att VÄNTA. Särskilt att vänta på obestämd tid.



"Förresten", kanske någon (förmodligen ingen, hah) undrar nu, "varför har du en oljeinpackning i håret? Du har ju precis varit hos frisören..?"  Ja, det kan man ju verkligen undra! Min frisör bistår mig gärna med tvätt/tork/styling, ni vet allt det där. Men jag tycker inte om att få håret stylat. Eller ja... att få det TORKAT är väl egentligen det som jag har störst problem med. Mitt hår blir så jäkla burrigt och liksom tjockt och konstigt när någon annan fönar det, eller ja, även när jag själv gör det tyvärr (men det skulle jag ju aldrig erkänna:)). 



Själva tvättningen är ju egentligen jätteskön, men föningen och stylingen tar liksom udden av hela upplevelsen för mig. Det blir en lång utdragen plåga när jag ser hur frisören sliter i sitt anletes svett med fön och borste för något som jag ändå vill göra om sedan för att få det så som jag "brukar" (vanemänniska var det visst här).

Nää, babbel babbel, nu skiner det genom raderna hur trött jag är. Återkommer!

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Ojoj vad väl jag känner igen mig i det där med frisören...Jag HATAR när någon ska fixa mitt hår och prompt ska "ta fram mina buuusiga lockar". Nej usch låt mig hållas ifred med min plattång. Kontrollfreak eller ej, jag tycker jag är snyggare i rakt hår :)



Apropå det här med att du klippte dig själv. Det är en inte helt ovanlig ångesthantering min vän och en form av självskadebeteende. Själv rycker/sliter jag av mig hår i perioder och har gjort sedan dagistiden. Nuförtiden är det dock ganska lindrigt.



Och nu ska du inte straffa dig själv pga hetsen idag det leder bara till den negativa spiralen.



Kramar

2011-10-12 @ 18:28:41
Postat av: 28

Återigen igenkänning! Underligt - kan fixa-håret-fobi vara ett ätstörnings-syndrom det också?? ;-) Nja, snarare klåfingriga-frisörer-syndrom...



Sist jag besökte en sådan inrättning var det dock å dotterns vägnar. Och då frågade människan om JAG hade varit klåfingrig och försökt klippa. Tydligen inte helt ovanligt att föräldrar försöker frisera barnen själva. Men i vårt fall var det faktiskt en billig och slarvig frisör som vi varit hos sist... Du kanske också kunde dra till med det om du "råkar" ta till saxen själv fler gånger?



Hellre sådana undanflykter än dem vi drar om maten, eller hur...? Du verkar dock inte ursäkta dig just nu - BRA! Och visst, det är en sorts känsloflykt... men samtidigt: varför ska du må dåligt när du redan är trött... och ändå inte kan ändra på det som hänt. Nya tag imorgon istället!

2011-10-12 @ 19:00:13
Postat av: Linda

Absolut haaatar allt jäkla kammande och fönande vill bara hem och få tvättat det.

Det är väl det som är vitsen med hets och kräk att man ska få slippa känna. Likgiltigheten är så befriande och skön.

Bilderna ser smaskiga ut :/

kram

2011-10-12 @ 21:26:24 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Linda

Allt på bilderna är mina cravings, precis...

2011-10-12 @ 21:30:24 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: pussel

Vilken jäkla bra kommentar du skrev hos Mimmi! Ville bara säga det. =)

Jag måste börja läsa era bloggar mer igen. Men det är mkt "måsten". För många =(. Tiden räcker inte till.

Du skrev iallafall bra tips. Och de känslor du kom fram till, som "uttråkad" och "rädd".. Det är ju det jag känner också, tror jag..

Problemet är att jag har slagits, skrikit och sparkat bort mina pojkvänner och nästan min mamma. Ingen orkar med mig och jag blir ju inte bättre =((((.

Förlåt för deppig kommentar.

Kram!

2011-10-12 @ 23:41:51 / URL: http://pussel.blogg.se/
Postat av: My

Ha ha. Jag har precis bokat in en klipptid på måndag morgon och jag vill inte heller bli stylad. Men samtidigt vill jag se ok ut då jag ska iväg på möten sen, och jag kan ju gärna inte säga till frissan att; "Du, jag kan göra i ordning mitt hår själv här och nu, bara jag får låna en spegel och du går härifrån".



För när jag går frn frissan då känns det aldrig som jag. Eller ska jag hem och tvätta håret och göra om allt från början fast frissan egentligen redan slitit med att få håret att se så bra ut som möjligt. Bla, bla, bla..... sorry, ifall jag snurrade på lite obegripligt nu.



Sköt om dig vännen.



KRAMAR OM <3

2011-10-13 @ 16:01:18 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Linda

Tack känner likadant med dig blir så glad över att du tar dig tid

kram

2011-10-13 @ 17:12:36 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus