Mannen med ögonen

Ibland finns det inga gränser för min fantasi. Jag har sedan en händelse i förra veckan gått och varit både orolig när jag är själv hemma och väldigt mörkrädd. Tänker att det står nån i mörkret utanför fönstret och tittar in på mig som sitter i lampans sken.

Den här händelsen var så att en dag i förra veckan slutade min sambo tidigt och vi var båda hemma. Jag står och diskar (vi har ingen diskmaskin, eller jo förresten... den heter Jenny! hahah)

;)

Men iaf, då knackar det på dörren och vår hund skäller som en dåre som vanligt (det är jätteovanligt att det ringer på hos oss. Någon gång ibland är det någon vi känner, men annars mest om Jehovas vittnen är ute och presenterar sin tidskrift eller barn som säljer något).

Sambon stod i duschen och jag som hatar att öppna när jag inte vet vem det är. Saknar titthål! Jag öppnade och utanför står en karl i 45årsåldern.

Och det var något med hans ögon... men iaf, jag hade dörren öppen på glänt för att vår hund ej skulle smita ut och han sa iaf att han representerade ett företag som han kallade Aha (?) och att de sysslade med nyheter av olika slag(?). Han sa att han utgår från adresser tillhörande yngre människor (som jag då... moahahah;), som är deras kundgrupp. Så sa han att "vi delar inte ut reklam om oss utan tar istället 5 min av folks tid".

Ok, tänkte jag det är väl ok. Men då kommer det konstiga för han frågar om min sambo är hemma och tittar på vår postlåda där bådas namn står. Jaa? svarar jag, det är han. Då frågade han om vi vanligtvis brukar vara hemma denna tiden och att han idag måste hämta sina barn på dagis men gärna kommer någon annan gång runt denna tiden. Ehh..jaa, jag antar det sa jag. Hmm. Iaf, sen försvann han lika snabbt som han kom.

Han har i vilket fall inte kommit tillbaka och nu spelar jag upp alla möjlliga hemska scenarion i mitt huvud. Att han kommer komma hit när jag är själv hemma (min sambo har sagt att jag inte ska släppa in någon), att han var ute efter att på något sätt våldföra sig på mig om jag hade varit ensam hemma osv. Det var liksom hans ögon som gav mig en konstig känsla i magtrakten.

Alltså hur försiktig/rädd ska man vara? Jag känner mig obehaglig till mods över sånt här och otrygg i mitt eget hem och det vill jag inte behöva känna!! Usch! Hur tänker ni kring sånt här?

Kommentarer
Postat av: Anni

Det verkar onekligen lite skumt. Hade han någon form av legitimation. Det har ju ofta försäljare (från elbolag od). Eftersom han var så intresserad av när ni brukar vara hemma tänker jag spontant på inbrottstjuvar...

Det låter klokt att inte släppa in någon när du är ensam hemma, men samtidigt hemskt att du inte skall kunna var trygg i ditt eget hem. Kanske kan vara värt att ringa polisen? Då menar jag inte för att göra en anmälan utan för att kolla upp om de fått rapporter om liknande händelser.

2011-11-01 @ 19:28:06 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch vad läskigt, det hade jag också tyckt varit mkt obehagligt. Tänker precis som Anni att man funderar på om det var en inbrottstjuv som kollade läget. Har ni pratat med era grannar?

Och lova att du inte släpper in någon, de kan få säga vem de är genom brevinkastet.

Kram

2011-11-01 @ 19:41:07 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jag tycker absolut du ska ringa polisen och redogöra för händelsen. Han kan ju varit helt harmlös men för säkerhetsskull. Jag hade en skummis som ringde mig och utgav sig för att vilja höra om hur mitt parti stod i vissa lokala frågor men frågorna urartade efter ett par gånger. Polisen uppmanade mig att absolut inte ge ut nån information om när jag var ensam eller svara på frågor av privat karaktär.

Kramar Ceciia

2011-11-01 @ 19:50:49
Postat av: elin

Fyy vad läskigt, jag förstår att du tyckte det var obehagligt. Men förhoppningsvis var han bara lite skum och inget mer;)!

2011-11-01 @ 20:40:48 / URL: http://elinwkarlsson.blogspot.com
Postat av: ellinor

Lät konstigt det där. Skulle också ha blivit rädd. Jag hoppas att det inte var något skumt. Men var vaksam och öppna inte nu om du är själv.

2011-11-01 @ 23:02:45 / URL: http://ellinorss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus