Uppdatering

Har varit iväg på sammanträde på annan ort hela dagen idag med två kollegor. Intressant och givande må jag säga, handlar om en av de ansvarsområden jag har på jobbet. Dock känner jag verkligen att det tar på krafterna att koncentrera sig massa timmar och dessutom inte bara lyssna utan vara delaktig och diskutera frågeställningar osv. men det är skönt på sätt och vis att komma iväg ibland och jag känner mig säkrare i den rollen nu.

Terapin igår... vad ska jag säga... För det första berättade jag för min terapeut hur jag kände och tänkte kring terapin. Berättade att jag inte fyllt i mina dagbokskort (ett verktyg man har i DBT och som man enl kontraktet ska fylla i) och att jag i nuläget tvivlar på min motivation. Jag är inget barn, jag VET vad jag måste göra, jag HAR massa verktyg, jag VET att jag är långtifrån frisk och att jag förmodligen behöver professionell hjälp för att komma ur ätstörningen någon gång. MEN är rätt tillfälle nu?

Jag berättade också att jag upplevde mig själv sluten i vår relation. Att jag stör mig på henne och hennes kommentarer och inte kan öppna mig längre. Att jag motarbetar det som ska leda mig framåt osv.

Hon blev faktiskt genuint ledsen, det såg jag i hennes ögon. Hon undrade vad jag behövde just nu för att komma vidare. jag sa att jag funderat på terapeutbyte, men att jag samtidigt inte vet om det kommer ända min motivation för att arbeta mot ätstörningen just nu. Förmodligen inte (är det nåt jag lärt mig så är det att gräset aldrig är grönare på andra sidan).

Vad kom vi fram till och överens om? Jag ska lista ner för- och nackdelar med att sluta respektive fortsätta i terapi. På måndag träffas vi igen. Hon blir väldigt ledsen om jag slutar sa hon, men jag är vuxen, hon kan inte tvinga mig.

Jag träffade också läkare på psyk igår. Ang fortsatt sjukskrivning. Månaden ut kommer jag fortsätta jobba enbart halvtid. Sen berättade jag att jag fått panik på antideppen och slutat efter ca 2-3 veckor. Hon sa att jag måste prova igen som ett led i att komma ur nedstämdhet och jobba mot ätstörningen. Jag sa: "OK". Men har redan bestämt mig för att skita i det. har redan berättat för min sambo att jag kommer lura doktorn och min terapeut. Känner mig inte alls speciellt deprimerad längre faktiskt, snarare lite uppåt. Märker jag en dipp kommer jag dock självklart att plocka ut medicinen och börja knapra piller igen.

Hatar pressen man känner att öka arbetstiden... verkar som att det är lätt för alla andra att vara sjukskrivna men inte jag. Men så är det säkert inte..?? De pratade om att göra en långsiktig vårdplanering vid nästa möte, men vi får se hur de tänker då. Detta med tanke på att jag ev inte kommer fortsätta med terapin.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Coolt att du vågade vara så öppen med henne!



Men du.. Att lura läkare och terapeuter, tror du att det ger dig någonting? De kan ju inte hjälpa dig om du inte är ärlig. Du är där för din skull, inte för deras.



Jag tror att de har rätt om medicinen, du kan nämligen inte veta om den verkar efter bara ett par veckor.



Många tycker att det är jättesvårt att vara sjukskrivna. Det straffar sig ofta så småningom, friskhetsprocessen tar bara längre tid. Våga! Kramar

2011-03-15 @ 17:27:25 / URL: http://moietmonmonstre.blogg.se/
Postat av: Sara

Oj, vad fantastiskt modigt öppen du var mot din terapeut! Heja dig!



Varm kram

2011-03-15 @ 19:10:11 / URL: http://ordomlivet.blogspot.com
Postat av: ellinor

Vad tror du kommer hända om du slutar helt med terapin? Tror du att ätstörningen kommer ta över helt igen? Är kanske svårt att veta nu. Men kan ju hända att dbt är fel terapi för dig. Finns ju annat också. Man måste testa sig fram. Blir lite orolig bara att du ska falla. men det kanske inte blir så. Att gå en terapi som inte hjälper kanske inte är så stor mening heller. Du skriver att det verkar så lätt för andra att vara sjukskriva. jag har ju varit sjukskriven sedan hösten 2003 nu. Men innan dess var det stress på jobb, försöka komma dit fast jag mådde jättedåligt. Men klart att få livslång sjukersättning som jag har är väl inte det lättaste att få. Men det betyder inte att jag inte kan bryta och börja jobba igen. Men om jag aldrig kan börja jobba har jag säker sjukersättning tills jag fyller 65. Låter hemskt att skriva så. Känns som att du mår sämre och sämre nu sista tiden. Varför tror du att det blivit så? Men vet ju att det går upp och ned. Hoppas det snart vänder för dig. MASSA KRAMAR!

2011-03-16 @ 00:01:14 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Lisa

Duktigt att du orkade engagera dig och vara delaktig i diskussioner!



Starkt att du var ärlig, tror jag vinner i längden, att vara öppen liksom.. :)



2011-03-17 @ 10:48:20 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus