Funderingar

Sitter här i vårt kök i radhuset, ute är det grått. Det är tyst, förutom radio match som spelar tyst i bakgrunden.. Sambon ligger och vilar efter att ha varit ute och jagat med vår hund hela dagen. Bredvid mig vid datorn har jag min terapi-pärm, där jag samlar allt mitt material för DBTn.

Funderingarna i mitt huvud rör sig kring terapin.. är rätt säker på att jag under eftermiddagen kommer att skicka ett mail till min terapeut och berätta om tvivlen som rör sig i mitt huvud. Känner för ett uppehåll ett tag. Har tappat motivationen.. och Lena; det stämmer, man har ett kontrakt i DBT. Uteblir man 4 ggr i rad från sessioner så räknas det som att man har slutat för då har man missat för mycket.

Så mina tankar rör sig som så att jag vill vara ärlig och öppen mot Ingrid. och är det så att det inte går att bryta i förväg så kommer jag utebli 4 ggr för att terapin ska upphöra... Vet ännu ej hur jag ska uttrycka mig i mailet.
Vet bara att jag ska säga att jag vet att allt inte är bra, att jag behöver hjälp, men jag måste också vara samarbetsvillig och öppen för att ta till mig alla metoder och verktyg och kunna uppfylla det som det står i kontraktet.


NÅJA, på tal om något annat, det är bjudning hos mina farföräldrar imorgon 17:00. Jobbig tid, blir så trött på eftermiddagarna/kvällarna. Känner inte alls för det även om jag försöker tänka på det positivt... att träffa brorsan, hans fästmö och deras lilla bebis. Kan inte låta bli att känna ett hugg i bröstet vid tanken på att hans liv rullar på och att jag själv fastnat i nån sorts destruktivt ekorrhjul.. men så är det! Jag klamrar mig fast vid ångestspöket och monstret i mitt huvud. Desperat. Det är vi mot världen och inget annat är lika viktigt. Så är det ju, eller hur? Annars hade jag väl jobbat mer intensivt för att bryta mönstret? Jag gör mycket som jag själv inte ger mig credit för säger alla, och så är det säkert. Processer tar tid. Men jag gillar på sätt och vis hur allt är, de kickar hets och kompensation på olika sätt ger mig. Tanken på att vara utan det gör att livet känns fruktansvärt tråkigt.

Tro mig jag vet hur dumt allt låter, men skriver som jag (läs: monstret?) känner.

Kommentarer
Postat av: Lena

jag förstår dig i det du skriver, har själv många gånger velat skita i terapier för att jag inte orkar eller funnit motivationen.. men det där har gått upp o ner.. jag har forts o gå på olika behandlingar för att komma till målet.. att få bli frisk.. jag tycker absolut att du ska vara ärlig mot din behandlare men jag tycker att du ska tänka dig en gång extra för innan du slutar i dbt:n.. man vet aldrig om det tycker att dem inte behöver erbjuda mer sen för dem kan anse sig erbjudit dig det bästa?! så har det varit för mig.. jag har ett helvete o få någon hjälp o det beror inte på att jag tackat nej eller avslutat behandlingar utan för att jag fortf har kontakt med mig fd terapeut... så dem straffar mig dubbelt.. jag tycker att du ska ge dig en enorm chans nu att bli frisk.. lära dig färdigheter o gå vidare o leva det livet du vill.. jag vet att du inom dig vill ha ett bra o lyckligt liv utan ångest/äs osv.. forts kämpa, vad har du att förlora på att forts i behandlingen???



Skickar över en stor bamsekram till dig...

2011-03-11 @ 19:42:43 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Hej vännen,



Nu är det länge sedan jag läste hos dig, har haft en lång paus gällande allt vad bloggar innebär. Nu har jag i alla fall börjat skriva igen i en ny blogg.



Jag ska snart sätta mig och läsa igen lite som jag har missat här, men sålänge vill jag lämna en stor kram!



/Sara (gamla "viljanattleva"-bloggen)

2011-03-11 @ 22:32:18 / URL: http://ordomlivet.blogspot.com
Postat av: Anonym

Det är det där med svart eller vitt för oss.

Grått är inte lika roligt eller "spännande",

Hellre att allt är skit eller toppen, då känner

man iallafall nåt, om det är svart. Förstår du

Vart jag försöker komma? Står nått liknande

I bulimibibeln..

2011-03-12 @ 00:13:50 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: Anonym

Det är det där med svart eller vitt för oss.

Grått är inte lika roligt eller "spännande",

Hellre att allt är skit eller toppen, då känner

man iallafall nåt, om det är svart. Förstår du

Vart jag försöker komma? Står nått liknande

I bulimibibeln..

2011-03-12 @ 00:14:27 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: Ullis

Hallå! =) Det här med tvångstankar är så jäkla typiskt ätstörningar så det finns inte. Vi har pratat väldigt mycket om det på samtalsterapin på vården och mycket har att göra med näringsbrister. Hjärnan liksom börjar haka upp sig, man blir tvångsmässig. Och det beror främst på att hjärnan har fettbrist. Tyvärr är det ju ett av näringsämnena som ätstörda har svårt med. Men sen jag började äta mer fett har tvången minskat, visst de finns kvar, men jag är ju heller inte frisk ännu. Och jag märker otrolig skillnad. Jag är långtifrån lika tvångsmäsig och manisk som jag var när jag var som allra sjukast.



Hoppas du får en fin lördagskväll och att du förstod lite av det jag skrev, jag har en tendens att flumma iväg lite med orden ;)

2011-03-12 @ 18:41:38 / URL: http://foxxy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus