Ur verkliga livet - 3

Nu tänkte jag varva äldre ätstörningshändelser med en alldeles "färsk"; nämligen det som hände mig idag.

För någon vecka sen kom jag ju till en brytpunkt i min ätstörning, jag kände att NÄÄÄ! nu får det vara nog!! Sedan dess har jag haft flera bra dagar, men jag har också märkt att ätstörningen inte ger sig av så lätt. det krävs otrolig viljestyrka, MEN DET RÄCKER INTE. Du måste aktivt jobba med det, varje dag, timme och sekund, varje måltid. Annars är monstret där och hugger dig.. DIREKT! Här ska jag nu berätta hur det kan gå till.



När jag vaknade i morse kände jag mig rund om magen (den härliga "tjockkänslan"!) och jag var trött. Kort sagt; inte riktigt i form. Ätstörningen har ju blivit mitt sätt att hantera sådana här känslor tyvärr och även att jag är medveten om det är det lätt att bli "lurad". Mina intentioner var dock goda, frukost SKULLE ner innan jag åkte till jobbet! Men fusket var där direkt.. t ex petade ur russinen ur müslin, slängde bort en del av bananen osv. INTE bra tecken, och allt jag kunde tänka på var frukostfrallan som väntade 3 timmar senare på jobbet. Istället för att vara i nuet och inte tänka på det som kommer sen.



Åkte till jobbet, fortfarande lite hungrig eftersom frukosten blev lite mindre än vanligt, men det förnekade jag i mitt stilla sinne. Jag skyllde tröttheten, som hungern gav sig tillkänna som, på nattens bristfälliga sömn. Hade två snabba möten det första jag hade på jobbet och sedan var det frukostdags. Här kommer fusk nr 2:

Äsch, vill inte ha frallan, är inte hungrig.. räcker med ett äpple.. dessutom, hur kommer jag känna mig om jag äter en fralla nu när magen är så svullen? Äh behöver inte äta heeela äpplet... 

Osv! Detta fuskande ledde till att jag idag kl 10:30 smet från jobbet för att åka och handla hetsmat och sedan hem och hetsäta och spy. Japp, känns verkligen skitkul att erkänna detta...:( 



Jag åkte till närmaste livsmedelsbutik där jag handlade: 1 Ben&Jerrys glass, 1 prinsesslängd, 1 tacopaj, 1 dajmstrut. Åkte sedan till en annan butik och köpte; 1 stor SIA-glassförpackning, 1 baguette, 1 prinsesslängd till, samt falukorv. Åkte hem. Gjorde en stor sats korvstroganoff och ris, satte undan. Värmde tacopajen. Under tiden började jag vräka i mig alla sötsaker jag köpt. Spydde mellan varven, allt för att kunna fylla på med mer i min stackars mage. Mådde dåligt av allt socker, av att trycka ner mer när det redan var fullt i magen och dessutom fylla upp ännu mer med vatten. Hade massa bröd, smör, müsli och matrester hemma också, som gjort för att fortsätta hetsen...



Allt som allt har jag hetsat och spytt i typ 5 timmar idag. Väl spenderad tid... givande liv... verkligen. Men detta är en verklighet som är vardag för mig med ätstörningar och jag har gjort en kedja på händelseförloppet (den är rätt given -> tjockkänsla och trötthet = åt för lite = hungrig och ännu tröttare = hets!). Ofta kan jag känna redan på morgonen att jag kommer hetsa under dagen. Jag känner en konstig känsla som får mig att tänka att jag VILL det... Svårt att förklara men men...

Så när allt var klart tog jag en dusch och tänkte lägga mig och vila en stund. Sov som en stock i 2 timmar! Välbehövligt. Men magen mår inte bra nu, inte jag heller. Trots allt har jag fått i mig kvällsmat tillsammans med sambon. Försöker känna glädje över det, men känner bara tomhet just nu.

Kommentarer
Postat av: Ida

Usch va jobbigt för dig! Men se inte detta som ett nederlag nu vännen. Alla gör vi misstag och faller tillbaka i gamla mönster. Det är inte lätt att bryta invanda mönster. Men upp på banan igen! Nu vet du hur det går om du slarvar med maten. Tycker fortf du ska följa med din sambo i helgen. Kan vara bra för dig att komma hemifrån och äta med andra på ett mer naturligt sätt. Är rädd att du hetsäter igen om du är ensam hemma hela helgen eller vad tror du själv? Även om det tar emot o du inte är pepp på att följa med så gör det ändå!

MHE är ett bra behandlingshem :-) Boken är oxå bra! Jag älskar Göran:-)

2011-06-17 @ 21:12:58 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: Ida

Tusen tack :-)

Blir bara så nojjig nu. Jag kanske faktiskt fikar FÖR ofta?? Ska absolut sluta skriva sånt på statusen. Pallar inte sånna kommentarer. Här om dagen skrev nån att jag va som en gris... på skoj. Men jag tog ju åt mig såklart. Blir osäker nu :-S Kanske är jag inte så smal ändå. Kanske fikar jag alldeles för ofta?

2011-06-17 @ 21:20:24 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: camilla

Alla faller tillbaka då och då och då gäller det bara att ta nya tag :)

men jag förstår vilken känsla du menar att man har när man känner på sig att man kommer hetsa. sån konstig känsla har jag också haft då jag överätit. de e ingen trevlig känsla!

Ska du följa med i helgen förretsen?:)

Hoppas din kväll blir bra:)

kram

2011-06-17 @ 21:45:21 / URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Lisa

Men det är ett stort framsteg att du VET varför det blev hets, tänk på det. Det gör mycket i det stora hela att lära sig hur man fungerar och så vidare :) Kämpa på bara!

Oc jag vet den känslan då man vet att man kommer hetsa o typ vill det.. även om det känns väldigt avlägset just nu.



Tack för dina hälsningar på min blogg föressten! :) ska fortsätta läsa ikapp hos dig nu.

2011-06-26 @ 19:29:59 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: Johannes

Kämpa på;)

2011-08-12 @ 00:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus