Ångesten som följeslagare idag

Ångesten har, trots en fin dag, funnits närvarande hela tiden idag. Den är svår att skaka sig av när den väl trängt sig in... :( Värst blev den när jag utmanade mig med glass i bägare (så j-a jobbigt att behålla när jag så länge hetsat det för det är lätt att spy).



MEN! Jag har ätit mina regelbundna mål, haft sambon som stöd varenda ett av dem. Och det har varit skönt även om jag faktiskt varit bestämt att klara dagen utan hets/svält osv. Har bland annat ätit kokt potatis (något jag inte ätit på flera, flera år förrän i helgen), gravad lax och kall sås. Och nu ikväll har vi ätit talgiatelle med räkor i vitvinssås.. mmmm... så j-a gott var det! Men jobbigt att äta. Riktigt jobbigt och jag vågade inte ta om även att jag tyckte det var jättegott och kunnat få ner lite till. Men DIT har jag väl inte kommit än helt enkelt. Får vara glad över att jag pallade äta en portion samtidigt som ångesten höll fast i mig...



Är på något vis som att jag är livrädd för att mätt=gå upp i vikt=bli tjock (enligt äs). Men försöker slå bort det och njuta av livet för jag vet att det är skitsnack. Kroppen använder mat till ALLT! t ex organen. Alltså är inte dess högsta prioritet att vi ska bli "tjocka". Min sambo påminner mig ständigt om hans närvaro, håller mig i handen, säger att "du är bäst" och så.

Nu är jag mest trött... Oroar mig för jobb imorgon. Hur ska det gå med käket? Är jag motiverad imorgon också? En del av mig vill bara ringa mig sjuk och hetsa hela dagen (äs-monstret påtalar ständigt vilket bra val det skulle vara). Men jag vet att han ljuger, han visar de snabba känsloreglerarna hela tiden, men hur blir det på sikt om jag ständigt väljer det han vill??

Så jag vet att jag börjar morgonen med frukost och förhoppningsvis kommer jag känna mig bättre då och laddad för jobb!



Trött trött trött, längtar till kvällen och att få sova och glömma bort världen och mig själv en stund. Ha en fin kväll nu hörni.

Kommentarer
Postat av: Ida Jansson

Även om det varit skitjobbigt med maten så har du KLARAT AV DET!!! Det ska du ha all cred för :-) Du är bäst, precis som din sambo säger!! Ser du det själv?

Vet precis hur svårt det är att äta sånt som man tidigare endast ätit för att kunna spy... Men det går att bli av med det. Ät med andra. Ät lagom mycket, sakta och njut. Gör sedan nåt annat efter för att skingra tankarna. Det går!

Och att vara mätt är inte lika med att bli tjock. Alla människor blir ju mätta när de ätit. Det är ju det som är meningen med att äta liksom;) Och alla som blir mätta är ju inte tjocka. Snarare tvärt om. De som ständigt går o är hungriga o inte äter tillräckligt sänker ämnesomsättningen och småäter vilket kan leda till övervikt så är dig mätt med gott samvete :-)

2011-06-06 @ 18:25:55 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: Ida Jansson

Du peppar mig o ger mig inspiration till att våga motstå mina tvång ska du veta. Önskar jag hjade en sambo som stöttade mig. Ta vara på honom <3

Har ingen direkt som kan hjälpa mig eftersom jag är ensam om dagarna o får ta allt ansvar själv...

Kramis finis

2011-06-06 @ 18:55:24 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: Bullen

Du är ju så himla grym! Du kämpar på och har ju klarat dagen hur bra som helst, trots ångesten!



Och du tänker ju verkligen klokt angående din morgon dag! Du måste äta frukost och ta dig iväg till jobbet i morgon, det är bara ätstörningen som vill få dig att göra annat!



Jag hejar på dig! Ta hand om dig, kramar i massor!

2011-06-06 @ 19:26:49 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: Vickie

Jag hejar också på dig! Tycker du har varit jätteduktig som trots ångesten fixat ätandet hela dagen. Du är en riktig kämpe. Vilken fin sambo du verkar ha, måste vara guld värt att veta att han finns där och stöttar och styrker.

Lycka till imorgon!!!

KRam

2011-06-06 @ 20:09:04
Postat av: lena

när jag började äta mer o mer efter jag hade svält en lång tid så var det värst för mig att äta saken 2a gången osv varje gång.. o för att undvika den enorma ångesten som kommer oavsett så tryckte jag alltid i mig portion2 av varje maträtt efter varandra.. ångesten blir skyhög men tro mig det blir den iaf även om du äter den imorrn tex.. är du med på hur jag tänker i detta?? jag gör så fortfarande när det är jobbigt för mig o äta.. tvingar i mig igen o igen.. det är inte enkelt, förlåt om jag får det att låta så... tycker för övrigt att du är jätteduktig... kram

2011-06-06 @ 20:59:30 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: My

Sv: Japp, min familj vet om min äs, men kanske inte hur mycket det faktiskt är. Man har ju tyvärr, får man väl säga, blivit mer eller mindre expert på att dölja...



God natt på dig och jag VET att du kommer få en bra start på dagen i morgon. Inget dealande med frukosten nu, du vet vart du är på väg och du kommer klara det....



Kram!

2011-06-06 @ 21:25:33 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Lisa

Gumman, du ska vara så otroligt stolt över allt du klarat hittills!! :D Du är grym rent ut sagt! Det andra kommer.. ett steg i taget och du är så på g nu ju:) Stå på dig med målen varje dag bara så kommer det bli jättebra!



Jättefin kommentar, blev nästan gråtfärdig.. tack! jag håller din hand också ska du veta! :)



Jag vet.. jag har varit så stolt, nöjd, glad osv.. vet inte vad som hände men det var hemskt... lite kanske (har skrivit ett inlägg) Nu är jag som tur var normal igen och glad nöjd stolt på samma sätt.. INTE värt att börja trixa igen såklart, ALDRIG!

Och jag har den vikten min kropp ska ha ju.. jag har aldrig tänkt att den vart fel innan.. suck.. jävla dumma känsla som fick mig att tro att jag skenat iväg sådär.. (du kan läsa vad jag skrivit ang det) Jag vill väga utifrån de kilo min kropp ställer sig på när jag lever som jag vill. är du med? ja vill inte vara pinnsmal o då inte leva fullt ut. siffrorna får va som dom är om jag gör och äter det jag vill. precis som innan! något annat är inte värt, man får så mkt tillbaka.. har fått så mkt krydda i livet nu senaste så jag vet inte ens om jag skulle klara o gå tillbaka till äs.. hehe.. allt är ju så mkt bättre :)



Men jag har faktiskt aldrig haft en förvrängd bild av min kropp innan.. och jag har heller aldrig haft så stora problem att visa mig, elelr ogillat min kropp (förutom efter hetsperiod) kanske låter konstigt men.. har inte vart så djupt nere antar jag. jag tror det är mer vanligt vid anorexi. men ja, därför var det så helt sjukt när jag insåg att va? blabla.. skrämmande..



Tur att de bra tankarna kommit tillbaka :)

2011-06-06 @ 22:27:56 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus