En dag utan hets?

Försöker tänka på allt förutom det faktum att jag precis ätit spaghetti och köttfärssås till lunch..:(
Varför kan jag aldrig känna mig mätt och BELÅTEN? Alltid bara mätt och FET.



Jag tycker mättnaden är ångestfylld och har svårt att "tillfredsställa" min kropps hunger.. har ni några tips om hur ni står ut med mättnad och hur ni tänker kring att vara mätta?

I morse bestämde jag mig för att klara en hetsfri dag och har hållt mig till matschemat för att lyckas. Men det är INTE lätt! Hela tiden försöker äs lura mig! Så det är bra att jag skriver det här inlägget och påminner mig om utmaningen att vara hetsfri hela dagen idag (UTAN att svälta såklart!! Annars blir det ju ingen utmaning värd namnet eller hur?). Är ni med mig? hur går det för er?



Känns som jag gått upp 5 kg på denna lunch, men läser boken "Frisk och fri från ätstörningar" av Göran Carlsson (MHE kliniken i Mora) och känner mig iaf liiite lugnare av det, han skriver vettiga saker om mat den mannen!

Kommentarer
Postat av: Pranpriya

Du klarar det! Det jag tror jag.

Usch det är inte lätt men jag tror på dig.

Ha en fin dag! :)

2011-07-02 @ 14:09:57 / URL: http://www.wiho.devote.se
Postat av: tingeling

samma sak för mig.. känslan hur magen sväller efter en "måltid" eller vattenintag sätter igång massor av ångest för mig. Förstår inte hur andra kan häva i sig 1 liter vatten som ingenting. Min mage sväller upp och står rakt ut i flera timmar och under den tiden kan jag inte äta något om jag vill bli av med den.

Att vara mätt ger mig oxå alltid en känsla av skuld. Hatar känslan att vara mätt men samtidigt så att vara så hungrig som man är när man svälter och inte kan tänka på annat än mat är inte heller trevlig.



Jag har oxå länge undrat hur andra människor kan klara av att äta lagomt och inte få ångest. Jag känner ingen mättnadskänlsa förrän jag har vräkt i mig 3 ggr mer än vad en normal portion är vilket gör att jag slutat äta mat (regelbundet) sen flera år tillbaka. När det är fest eller liknande och jag inte kan smita undan så äter jag mycket och snabbt för att på något sätt inte hinna tänka efter och sen när jag är klar kommer den riktiga hemska ångesten och då vill jag bara hem och väga mig för att få det svart på vitt hur illa det är och sen följs det av dagar av svält, hunger och ångest för att försöka komma tillbaka till den vikten det var innan. :-(



kram på dig..

Det är

2011-07-02 @ 14:14:17
Postat av: ellinor

För mig blev mättnad efter mat lättare att hantera när jag började äta mer regelbundet och hetsäta mindre. Förut tänkte jag på magen konstant när jag hade ätit. Trodde att den hade blivit så mycket större. Sedan blir (i allafall för mig) magen mer svullen när man äter oregelbundet och hetsäter laxerar eller kräks. När jag gick på capio sa min behandlare att det tar ett tag för magen att bli normal inte bli uppsvullen och ond efter man har slutat laxera eller spy (är inte så insatt i att spy eftersom jag inte gjort det) Men sen kan ju magen kännas uppsvullen fast den inte är det vilket du kanske menar. Jag har försökt att tänka på de andra jag äter med. Går de upp 5 kg efter en måltid, ser de gravida ut? Nä de gör de inte, så varför skulle jag göra det.

2011-07-03 @ 10:31:49 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Myza

Tycker du är jättetapper!

2011-07-09 @ 04:52:39 / URL: http://bulimianervosan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus