Vägval - valmöjligheter

Nu är det en ny morgon. Jag sitter i vår soffa (själv eftersom sambon sovit borta inatt) och har precis ätit frukost och druckit kaffe. Nu vill jag skicka med mig och er lite tankar kring val idag. Tänk vilken makt vi faktiskt har över våra liv varenda jäklans dag!

Varje dag är ju nämligen fylld av val. Jag väljer att stiga upp ur sängen varje morgon. Ingen annan än jag kan egentligen tvinga mig att stiga upp. Jag väljer sedan att äta frukost. Så jäkla bra egentligen..!



Efter denna start fortsätter dagen fylld av möjligheter/svårigheter. 

Det finns avgörande faktorer hos många av oss som på ett mycket drastiskt sätt påverkar de val vi gör under dagen. Då talar jag framförallt om ätstörningar, depressioner och ångest. 

Det viktiga tror jag bara är att vi är MEDVETNA om detta och inte skäller ut oss själv varje gång vi till synes hamnat i hets, kräk, svält osv. Det ligger ALLTID något bakom som fått oss att faktiskt aktivt någonstans välja den vägen.

Problemet är att val i sig lätt kan skapa ångest när man lider av psykisk sjukdom. Den berömda beslutsångesten... Usch och fy! Men kanske kan det ändå vara bra att medvetandegöra valen vi gör och inte "hänga" oss själva för att vi ibland väljer fel och/eller samma väg att gå..? Så har vi gjort något vi anser vara fel idag får vi helt enkelt försöka vårt allra bästa att ta till oss den erfarenheten och kanske kan det hjälpa oss att samla styrka inför nästa gång vi står vid samma vägskäl. Förhoppningsvis kan vi någon gång klara av att välja en annan väg i det vägskälet.

Sedan kan det vara bra att förtydliga att det aldrig någonsin bara finns två olika vägar att gå! Det finns en massa mellanvägar. INGENTING är någonsin svart eller vitt. DET behöver jag verkligen lära mig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus