Bättre dag idag!

Japps, idag mår jag tusen gånger bättre. Tack snälla ni för kommentarer och stöd som värmer!
Jag har varit hps terapeuten idag och vi har gjort kedjeanalyser på senaste tidens självskador. I DBT så är det främsta målet att inte skada sig (genom att t ex skära sig, svälta, hetsa, kräkas etc). Att skära sig är det första som bearbetas innan fokus kan läggas på ätstörningen. Så nu ska jag verkligen försöka allt för att inte ta till rakbladen. Jag vill arbeta med ätstörningen, så jag blir frisk någon gång och kan göra annat i livet än att tänka på mat och kropp. Det är bara att jobba på! På torsdag träffar jag de andra härliga tjejerna i DBT-gruppen, vi är en riktigt harmonisk grupp på 5 stycken, som alla bidrar med olika saker och egenskaper.

Jag försöker att inte tänka på den där mannens kommentar igår. Han förtjänar inte att jag ska gräva ner mig och gå bakåt i min rehabilitering. Jag ska bara skita i honom nu!!! Han är en riktig idiot anser jag, fast jag på ett intellektuellt plan fattar att han egentligen trodde det han sa var en uppmuntrande och positiv kommentar och att han inte har en aning om mina problem (att förlåta kanske kan hjälpa mig att komma över det han sa). Men han har i alla fall inte med min kropp och privatliv att göra och därför ångrar jag att jag inte sa till honom att jag inte tycker det är ok att han kommenterar mitt utseende. Det är INTE ok!!! Nä nu vill jag inte skriva mer om det, känner ångesten vara farligt nära nu...

Min terapeut frågade mig vad jag måste göra för att inte skada mig själv ikväll och förutom det självklara vi skrev ner (äta middag och kvällsmål) så sa jag att jag behöver tala om för mig själv att jag duger. Jag behöver inte vara smal eller vältränad (och är jag det så duger jag ändå!). Hon sa att jag då måste försöka att fokusera på andra saker än det yttre. Och nu tänker jag fundera på vad det skulle kunna vara för mig.
Kommentarer
Postat av: ellinor

skönt att du mår lite bättre i dag. men en sådan kommentar som du fick på jobbet kan förstöra allt. vad många inte förstår är att man INTE kan se på vikten hur sjuk någon är i en ätstörning. men ofta när ätstörningar tas upp i media har de med tjejer som typ är döende av undervikt. Jag har varit underviktig, smal, normalviktig och överviktig men har ju haft en ätstörning med alla vikter. Jag skar mig två ggr sommaren 1999 men fortsatte inte vilket jag är glad för. men förstår ju absolut dina tankar och känslor. kan ju ofta vara så att man skär sig för att andra ska se hur dåligt man mår. Det sjuka är att i bland är så fallet. Minns sommaren 1999 då jag skar mig åkte in på akuten och fick typ direkt hjälp och fick börja på dagvård. Undra om det hade gått lika snabbt om jag inte hade skurit mig? Det vet jag ju inte. Jag hoppas du kan låta bli att skära dig. Men kan inte ge några bra råd. men tänker på dig, kram.

2010-09-14 @ 17:55:07 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Lena

va skönt o läsa att du mår bättre idag... kram

2010-09-14 @ 20:10:30 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Katarina

Alldeles för trött och stressad för att verkligen hinna läsa igenom din blogg så mycket som den förtjänar: Men väldigt glad över att du skrev och tack för din fina kommentar! Ska läsa och svara när jag har mer tid. Tills dess: kram och ta hand om dig. Varje dag är en möjlighet att förändra. Varje dag är en möjlighet att leva lite, lite friskare än igår. Ta myrsteg, men ta myrsteg varje dag! Tror på dig. Din styrka lyser!

2010-09-14 @ 20:46:03 / URL: http://ensolros.blogspot.com
Postat av: My

Heja dig. Fan vad du är bra bara! KRAM!

2010-09-14 @ 21:30:53 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Emmy

Bara att kämpa vidare, hur svårt det än kan kännas, ja vet att det är svårt, men kämpa på så gott du kan, så är kommer det gå!

<3

2010-09-14 @ 21:48:52 / URL: http://vartfinnsfrihet.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Sv: Gud, vilken fin och uppmuntrande kommentar du skrev till mig! Tusen tack för den. Och du har väldigt rätt.Vilken idiotisk kommentar!!! Huuu.... Förstår att du blev upprörd. Jag vet inte vem mannen i fråga är men han kanske ville vara lite rolig, inte alls menade någonting illa. Man vet aldrig med människor, han kanske tycker du ser väldigt frisk ut och skulle bli glad av den kommentaren, att du kanske har mer kurvor nu och att han tror du vill höra det? Vem vet. Kanske är helt ute och cyklar, om han menade på det sättet är han i vilket fall en idiot som du itne skall lägga det minsta tid/tanke på! Du är klok och fin. KRAM!

2010-09-15 @ 00:33:09 / URL: http://ljusochsilver.blogg.se/
Postat av: Ella

En idiotiskt och oigenomtänkt kommentar. Jävlar vad arg man blir...MEN jag tror att precis som alla ni andra skrivit att han inte alls menade någonting illa, snarare någonting väldigt positivt! Att vara pinnsmal verkar inte alls vara idelaet för den generationen, hellre vara en "frodig" kvinna med kurvor. Kanske en mer hälsosam syn, men man blir ju fortfarande förbannad.KRAM

2010-09-15 @ 12:02:55
Postat av: Anna - mitt liv med bulimi

Åh, tack för din kommentar! betyder jättemkt faktiskt!

Jag ser det själv, att äs vill förstöra för mig, men ändå så lockas man.

Jag ska kämpa o fortsätta stå emot den där skiten!

Duktig du är som kämpas så!Vart går du på behandling?

Kram

Hoppas du har det bra!

2010-09-16 @ 22:31:41 / URL: http://sanningenfan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus