Terapistörande beteende

Inom DBT som jag ska börja i (jag har bestämt mig för det nu) så pratar man om olika hierarkier som man bearbetar inom behandlingen. Prio nr 1 är att få bukt med självmordstankar /sucidbeteende och självskador. det som är viktigt näst därefter är att ta tag i terapistörande beteende (kan vara allt från att man gör överenskommelser man egentligen inte är med på, inte kommer på bokade möten/uteblir, inte gör de hemuppgifter som ska göras efter gruppträffarna eller struntar i att fylla i sina dagbokskort och ta med dem). 
Tredje nivån handlar om livsvalitetstörande beteenden såsom ätstörningar, drogmissbruk, sexmissbruk (vad det är må vara som man är drabbad av, får ångest av etc.

Idag tillämpade jag dessvärre terapistörande beteende... suck... jag var på väg i min bil för gruppträffen "Inför DBT" för fjärde och sista gången. Vrålhungrig (självförvållat under press från äs), stressad som bara den efter jobbet, ledsen, nervös/rädd. Nästan bredvid sjukhuset ligger en matbutik. Frestelsen (äs skrik inom mig) hade alla förutsättningar för att sätta dit mig, och gjorde det också. Jag ringde min terapeut och sa att jag inte kom på dagens gruppträff, men att jag ville gå behandlingen. Sen åkte jag till matbutiken och köpte hetsmat. En kanelkrans, en baguette, smör och godis. Men som sagt; jag ger inte upp, jag känner mig trots allt på rätt spår och längtar till den dag jag frigjort mig från äs makt.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Nej, jag sover inte på dagarna heller. =/ så jag sover otroligt lite!



Du har helt rätt i att det inte spelar någon roll. Jag ställde mig på vågen och såg att jag gått ner lite men jag förstod faktiskt att sorgen inte riktigt har med det att göra för mungipan ryckte inte ens upp lite. Det är någonting annat som gör mig deprimerad.

2010-06-09 @ 22:18:16 / URL: http://ljusochsilver.blogg.se/
Postat av: My

Dina gulliga ord till mig värmer. Vi kämpar på nu både du och jag......jag åt ju också kanelkrans idag kan jag tillägga....med smör och ost...hur knäppt är inte det? Åhhhh...!!!



Men vi fightas nu. Du är på rätt spår vännen, verkligen. Och varje gång du klarar stå emot äs så kommer du ännu en liten bit på väg. Små små steg, som en dag kommer bli stora. Godnattkramar till dig. Ska slänga mig i soffan nu, men ville bara skriva ett litet inlägg till dig först. Nattis <3

2010-06-10 @ 00:11:32 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: ellinor

antar att du hade ätit för lite under dagen. Vet hur det är och vilket sug man får. Går inte stoppa sig själv, man måste bara hetsäta. Den där regelbundenheten

är så svår. I allafall för mig. Enligt capio ska man äta frukost lunch mellis middag mellis. Har inte gjort

det en enda gång sedan jag slutade på capio. Är

jättesvårt.

2010-06-10 @ 10:23:28 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Sara

Du är på rätt väg! Små, knappt märkbara steg är också steg!



Varm kram

2010-06-10 @ 15:26:41 / URL: http://viljanattleva.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus