Har precis....

....påbörjat en hetsätning (köpte 6 bullar och lösgodis och käkade i bilen på vägen hem från jobbet). Tänkte först skriva överätning, men så blev jag förvirrad över defintionerna.
Vad säger ni läsare? Är överätning när man helt enkelt äter för mycket av "ett" mål (typ tre tallrikar fil m müsli och 6 mackor m ost till) eller är det en hetsätning? På nåt vis så låter själva ordet hetsätning som att det handlar om betydligt mer än några mackor för mycket?

Jag tänker på hur starka känslor det är inblandade också.. Ni har väl varit med om känslan/ilskan när någon råkar göra så att man inte kan hetsa som man "planerat"? Shit, man är verkligen inte att leka med då! 

Jaja, det kanske inte är så svårt att definiera ordvalen ändå och det kanske man iofs inte behöver heller, men det är intressant att gå lite djupare på det faktiskt... När jag var hos min psykoterapeut för första gången för någon månad sedan och hon frågade hur min ätstörning yttrar sig så visste jag inte riktigt vad jag skulle säga. Jag sa "överätning, tvångsmässigt ätande".  Men vet fortf inte om det är rätt ordval egentligen.

Oftast känns det som en dålig vana jag har kommit in i som jag inte klarar (vill?) bryta, att jag helt enkelt väljer att växla mellan svält en viss del av dagen och vräka i mig mat den andra delen av dagen. Och man kan också säga att jag känner det som att jag medvetet väljer fel sorts mat och inte sådan som man "borde" välja. Sen ibland tänker jag "men nej, jag är faktiskt sjuk, det handlar inte om att jag väljer att göra fel, det är en konsekvens av äs uns". jaja ni förstår säkert hur jag menar...

Dock vill man ju inte se sig som ett offer utan en valmöjlighet.

Funderar på om jag ska till affären och köpa mer bullar... känner för att "fylla" magen och det vill jag inte göra med kalorier som inte är goda. Undra om det är vanligt bland andra med ätstörningar att tänka så också. När jag är hetssugen så duger det inte med vad som helst bara det finns hemma.. i alla fall inte i hetsens inledning. Men när det man handlat däremot tar slut så kan det slinka ner både ett och annat som man inte planerat in i hetsen.

kram

Kommentarer
Postat av: pussel

Jag vet inte heller var gränsen går mellan hets och överätning. För mig innebär väl överätning oftast att jag äter mer än en normal portion, men äter inte tills jag blir helt proppfull och spyr.



Jag skulle nästan kunna döda någon när jag inte får hetsäta tror jag ^^. Iaf förr när jag bodde hemma eller var hemma på besök. Lånade ofta bilen och åkte hem till min lgh (1,5 timme med bil) för att få hetsäta. Skyllde på att jag "ville" eller "måste" hem av nån anledning. Och vilka gräl jag haft med mina föräldrar. Vad jag hatat. =( Då har jag ofta överätit och känt att jag varit "tvungen" att få hetsa, men inte kunnat p g a att jag varit med ex vis mamma och/el pappa.



Så du är också 27 alltså... Det var inte du som mailade mig? Hur hittade du min blogg?



Kram!

2010-04-30 @ 18:18:24 / URL: http://pussel.blogg.se/
Postat av: My

Jag tänker som så att hest är när man äter okontrollerat. Man äter vad som helst och kan inte sluta, tappar kontrollen helt. Enormt stora mängder. Skulle inte ens våga skriva ut hur mycket.



Överätning....även om det känns som om jag tappar kontrollen så kan jag ändå sluta innan det brakat

helt åt skogen. Så är det för mig o så tänker jag.



Hoppas du får en bra valborg. Kram kram!



2010-04-30 @ 19:06:51 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Kristin

Jag har väl kanske en liten egen definition av över- och hetsätning. Överätning för mig är när jag äter mycket av det jag har hemma, dvs inte så onyttiga saker, och det hamnar inte på mer än 2500 kcal. T.ex. jag har ätit middag och fortsätter att äta två portioner till. Hetsätning är när jag går iväg och köper mat, onyttig mat och godis, glass, bullar, chips etc. Och då handlar det om betydligt mer än 2500 kcal, snarare runt 4-6000 kcal. Då äter jag tills jag är absolut stenproppmätt & magen står rätt ut.



Fast jag hörde nångång att läkare brukar sätta gränsen till 3000 kcal, över 3000 är hetsätning.

2010-05-01 @ 13:56:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus