Snälla hjälp?

Idag har jag massa funderingar;

För det första, jag har absolut ingenting att göra. Igår var jag iväg på ett större shoppingcenter och funderar på att åka dit idag igen. Men nu är det så att jag vet att min bror och hans fästmö ska dit idag. Jag hade gärna gjort dem sällskap, men vågar inte fråga om jag får följa med. Och det är precis det som vi sysslar med i DBT:n nu. Relationer. Att inte vara så rädd för ett nej, att våga fråga. Jag är ju rädd för att brorsan ska känna sig tvingad att ta med mig och svara ja fastän han/de inte vill... (jag vet ju hur jag själv känner och är ibland när någon frågar och jag egentligen inte vill).

Fundering nr 2 är motion. Hur gör ni? Jag vågar inte röra så mycket på mig, dels av rädsla för att jag ska bli manisk och dels av rädsla för hungern som kommer. Motion har alltid lett till en förvärring av äs för min del (svält/hets osv). Hur ska man tänka?

Fundering nr 3 är vad jag vill kontra vad kroppen vill. Hatar när kläderna blir för små. Jag har normalvikt, men ändå ger sig inte kroppen, jag går upp i vikt. Varför är den så fläskig och svullen? Så fort jag äter upplever jag att magen svullnar upp. Detta leder till panik hos mig och att jag hatar att äta, förbuden växer och varje måltid blir en hård kamp! Why?? Min terapeut har sagt att jag kan äta utan att gå upp i vikt! Men nu tvivlar jag på detta..:( Ljuger hon? Jag tycker att nu när jag äter mer regelbundet borde min kropp ha stabiliserat sig för länge sen och inte ge mig såna svårigheter att tampas med?! Snälla hjälp. All den här ångesten över maten och motionen tar snart död på mig. 

Kommentarer
Postat av: Lena

jag har oxå i periodvis inte tränat alls.. just av samma anledning att inte få det till ett tvång igen.. men ju mera man håller sig ifrån saker o ting, ju mer kommer triggar det, iaf så fungerar det så för mig.. Kanske du skulle testa o börja med små promenader. bestämma dig redan innan du går hur långt o hur länge du ska gå.. Nånstans så är det väl så att Önskar dig en bra söndag.. kram

2010-09-12 @ 14:14:30 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Linda

Ja, tyvärr kan jag inte komma med några svar. Det där är funderingar som jag själv har. Speciellt nr 3. Dvs viktuppgång och svullen mage. Min mage svullnar titt som tätt och det är verkligen jättejobbigt. :-(



Håller utkik här på bloggen om du får några svar på dina frågor. :-)

Lycka till!

2010-09-12 @ 17:54:19
Postat av: ida

hej,vet inte om du har fått hjälp med svullen-mage-känslan o det,men jag har lånat en bok på biblioteket just som heter "bli vän med kroppen & maten. en bok om ätstörningar" av camilla porsman. har precis börjat på den,men den verkar ta upp sånt här också-vad som händer ikroppen vid olika äs och när man ska börja äta mera normalt.varför man svullnar eller blir övermätt av en tugga o sånt.kanske kan du hitta lite svar där.hon skriver bra.

(hon är pt,kostrådgivare,journalist,författare,fd chefredaktör för tidningen fitness,och fd anorektiker)

2010-09-19 @ 21:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus