Frånvaro i bloggsfären

Som ni säkert listat ut så har undertecknad fortfarande ingen uppkoppling med yttervärlden! Jag börjar vänja mig och får se hur mycket bloggande det blir framöver. Oavsett vad så finns ni i mitt hjärta<3

Igår fick jag träffa min läkare och ska börja med Voxra. Erfarenheter någon? Eller är Risperidon att föredra..?

Jag har vägt mig (helt mot mina principer med andra ord)! Och ja, jag har nu normalvikt. Det känns hemskt på ett sätt, men mest känns det så jäkla bra. Nu är viktuppgången överstökad och det är istället självkänslan jag måste jobba med, och alla mina matnojjor som finns kvar. Min depression osv... Därför har jag nu bestämt mig för att börja i terapi igen. Så blir det!!

<=(",)=>

Kommentarer
Postat av: Helle

Jag har provat Voxra två ggr och upplevde ngt mindre hetsätningssug (de används mot bulimi i USA bland annat), men fick inte ngn egentligt effekt på min depression i längden. Inte så mkt biverkningar dock, så det var ett plus i jämförelse med tex Cymbalta och Efexor.Grattis till normalvikten får man väl säga och hoppas att du kommer få ut någonting positivt med såväl terapi som medicin!Kram

2012-05-16 @ 12:58:50 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: Anni

Vad bra du är! Både som lyckats uppnå normalvikt och som beslutat att börja med terapi. Heja dig! Och jag hoppas att du kommer tillbaka till cyberrymden igen.

Kram

2012-05-16 @ 15:11:22 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Linda

Så härligt med ett livstecken av dig men förstår att det är lite skönt att inte vara beroende av internet, man tar sig tid till annat som kanske egentligen är mer berikande.

Vad bra att du bestämt dig för terapi igen, tror att det kan hjälpa dig vidare. Tänk vad du har åstadkommit på egen hand, det kan ju bara bli bättre med lite hjälp.

Har också varit inne på voxra tidigare men min läkare har varit sådär intresserad av det. Hoppas det fungerar på dig.

kram

2012-05-16 @ 18:47:32 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Anonym

Normaltvikt är rätt och du är grym! Tänker på dig J <3

2012-05-16 @ 18:48:25 / URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Postat av: Bundle

Voxra har väl samma verksamma substans som Zyban? Zyban används i samband med niktionberoende för att sluta röka. Visste inte att man behandlade depressioner med det. Risperdion är samma som Risperdal, och det är ett neuroleptikum. Jag har bara erfarenhet av det i samband med aggressivitet hos Alzheimer sjuka patienter.Härligt att du uppnått normalvikt, och det låter som om du tagit det till dig, bra gjort!! Ja nu är det självkänslan som man måste arbeta med, även jag.Massa kramar!

2012-05-16 @ 21:15:41 / URL: http://enmammaskampmotbulimi.blogspot.com/
Postat av: S

Jag ska också börja med voxra, var hos läkaren idag som föreslog det. Det är samma sak som zyban (bupoprion heter ämnet) och används mot depression. Fungerar på lite annat sätt än andra antidepp tex ssri. Jag hoppas att den ska fungera för mig av den anledningen, jag har läst mkt om den sedan tidigare och har förstått att den ofta hjälper vid symtom som ex. energilöshet som dominerar för mig. Hoppas att den hjälper oss båda! Liten varning för att den kan minska aptiten och ibland vikten, bra att hålla koll på för oss som har problem med mat.

2012-05-16 @ 21:45:24
Postat av: S

och grattis till att din kropp slipper påfrestningen att vara underviktig nu! Låter som en jättebra ide med terapi nu, när kroppen mår bättre och du har kämpat så bra på egen hand.

2012-05-16 @ 21:46:38
Postat av: Hanna

Jäkligt bra jobbat fina du!!! NU börjar den riktiga resan... mot Sherwoodskogen!! Eller förlåt... FRIHETEN!KRAM

2012-05-17 @ 14:02:49 / URL: http://vagtillfrihet.blogspot.com
Postat av: Anni

Glömde, nej jag har inte testat voxra. Tuggar fortfarande i mig mina cipralex. Hoppas det fungerar för dig. Kram!

2012-05-17 @ 20:26:56 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Linda

Starkt jobbat!

På FASS så står det att man inte ska använda Voxra om man har eller har haft ätstörningar. Vet inte om dem syftar på eventuella biverkningar dock, d v s aptitlöshet och viktminskning eller om det är av någon annan anledning.

2012-05-19 @ 22:37:33
Postat av: Jenny.

Vi saknar dig här i bloggvärlden också. =).

2012-05-20 @ 15:56:03 / URL: http://jcarpediem.blogg.se/
Postat av: S

Jag har också läst att man inte ska ta den med ätstörningar, och att skälet är att man då har högre kramprisk. De skriver även om man tidigare har haft ätstörningar, själv kan jag inte riktigt förstå hur det kan påverka. Jag har haft anorexi och har en lindrigare ätstörning nu, men antingen tar de inte den där varningen på så stort allvar (risken är troligen jätteliten ändå) eller så mindes inte min läkare det (det är inget vi pratar om). Sen kan det ju vara ett problem också om den ger minskat aptit och ev viktminskning dessutom. Men fördelarna kan ju överväga ofta.

2012-05-20 @ 16:04:59
Postat av: Anonym

J, hur går de med allt? Jag saknar dig! <3

2012-05-25 @ 20:32:32 / URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Postat av: sofie

åhh dumma ditt internet, börja fungera ^^ vill ha många inlägg ju! kram

2012-05-26 @ 21:13:17 / URL: http://sofiehagman.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus