Svar på fråga, Helena<3


Buttra jag på väg till jobbet i morse

Hej tjejer. Vilken morgon jag hade idag. Grät som en TOK över min kropp och visste inte vad jag skulle ha på mig. Min kropp växte för varje sekund och jag bad min sambo att älska mig trots min stora mage och att jag har en sådan ful kroppsform.

Självklart äs-tankar alltihopa, och jag hörde vad mitt förnuft skrek inom mig, men fan vad svårt det är att tänka förnuftigt när äs-tankarna väl börjat härja runt i huvudet och väckt massa jobbiga känslor!! Jag kände mig så värdelös och ful.

Helena, du frågade mig hur jag ser på det som står i Mattillåtet att om man kompletterar lunch och middag med både knäckemacka, mjölk och frukt så blir det optimalt för kroppen.

Mina tankar/erfarenheter kring detta är att kroppen allt oftare berättar för mig (eller så är det så att jag lyssnar mer på den haha) vad den vill ha/behöver och hur den vill ha det. Efter en måltid kan jag t ex känna mig trött och "seg" (vilket lätt gör mig nedstämd och framkallar ångest). Tar jag en frukt efter maten så hoppar blodsockret upp ett snäpp. Det är ren kemi faktiskt. Ibland när jag varit riktigt våghalsig har jag tagit en kanelbulle och kaffe en stund efter maten och det funkar likadant fast man håller sig mätt ännu längre såklart. Faktiskt känner jag mig mer tillfredställd när jag kompletterar typ biff, potatis och sås med bröd/knäckebröd. Tror att det är pga att kroppen spjälkar detta olika fort och mättnaden på så sätt blir mer långvarig.

Hoppas att de reflektionerna gav någonting iaf..? Jag är långtifrån perfekt och mår stundtals skit pga att jag äter och håller i ätandet hela tiden. Idag är en sån där dag då jag hatar allt, allt, allt och känner mig djupt olycklig osv. Vill bara dra en gammal filt över mig typ.

EN JÄVLIGT GAMMAL FILT!

Kram<3

Kommentarer
Postat av: Johanna

Du ställer dig alltid upp efter varje fall, vet du hur jädra strongt det är? Du är grym!! <3

2012-03-08 @ 19:43:35 / URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Postat av: :)

Tror det där är mycket individuellt och beror nog på vilken form av äs man har, och om man behöver gå upp i vikt eller inte. Jag har kommit fram till att jag inte kan äta vegetariskt och fettsnålt utan måste äta rejält med kött för att må bra och inte känna mig sugen på mer efter en måltid. Äter JAG för mkt kolhydrater, så blir jag bara sugen på mer och lockas till att hetsa. Skulle jag avsluta varje måltid med en knäckemacka och frukt hade jag garanterat börjat hetsäta. Kan vara så att man kropp "behöver" mkt kött nu för jag var vegetarian i 7-8 år, eller så har min kropp aldrig klarat av för mycket kolhydrater, eller så är den bara så just nu.Men som du säger - jag tror att vågar man lyssna på sin kropp och PRÖVA sig fram så kommer man att detta det som passar en själv bäst! Det som passar ens syster, mamma, bästa kompis el som läkarna säger kanske inte passar en själv (så länge man inte ignorerar verkligheten och låter äs bestämma vill säga!).

2012-03-08 @ 20:44:18
Postat av: Hanna

Sötnötan... glöm inte att äs-tankarna bara är just TANKAR, ingen verklighet!Vet precis hur du känner dig, vi står ju i samma ingenmansland, right ;)... men vi ska därifrån!Kram!!

2012-03-09 @ 07:41:38 / URL: http://vagtillfrihet.blogspot.com
Postat av: Helle

Vissa dagar är sämre än andra helt enkelt och visst är det skitjobbigt när äs-tankarna maler på så högt och så övertygande att man till och med ber om omgivningens förlåtelse för hur man ser ut (det har hänt mig med sas)!Som vanligt tycker jag att du är otroligt stark som ändå fortsätter på den väg du bestämt dig för, den "ätande vägen".Kramar

2012-03-09 @ 07:46:23 / URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: camilla

tycker du resonerAR väldigt förnuftigt <3 och att du känner dig stor är bara äs tankar. Inte sant alls!ÅÅ ja att jag estämde mig att gå på den föreläsningen var jag så glad över efteråt för de va den ästa jag vart på någonsing tror jag. Det var via skolan :)

Hon erättade liksom allt om sitt liv, allt från simning, ätstörningar, alkohol prolem, viljan att ta sitt liv, Prestationskraven hon har osv... allt och det var så öppet och ärligt liksom. Blev alldeles rörd. Får du chansen att gå på den gör det :)kram på dig

2012-03-09 @ 09:05:37 / URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: sofie

know the feeling... känner mig ENORMT mycket större nu än för ett par veckor sedan :( Och SÅ mycket kan väll inte några kilon synas??! ELLER? kläderna är ju inte för små precis. men gud vilket helvete och ångest det skapar :S

kram på dig!

2012-03-09 @ 17:24:43 / URL: http://zebrans.blogspot.com
Postat av: Helena

Tack för ditt svar!<3

Du är till en sån otrolig hjälp för mig. Hoppas din helg varit bra! Kram

2012-03-11 @ 19:30:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus