Svar till Helena:

Först; Åååå vad underbart om du tar något kliv in på den friska vägen..! Blir så glad för din skull och finns alltid här om du behöver stöd och råd..!<3

Bli inte ledsen på dig själv om den här vägen har många svängar och gropar/backar. Kom ihåg att en uppförsbacke i princip ALLTID slutar i nedförs-lut! Du behöver inte klara allt direkt och perfekt. Att försöka och "misslyckas" (eller lyckas till hälften) är ju bättre än att inte ha försökt alls, eller hur?

Innan jag svarar på Helenas fråga om exempel på mellanmål/kvällsmål vill jag bara förtydliga en sak: jag går inte i någon behandling just nu och ni som läser detta vill jag råda till att ALLTID följa er läkares/behandlares plan för just ER. Det kan ju innefatta näringsdrycker, vissa påläggsalternativ och variation osv. Fina ni<3

Exempel på mellanmål/kvällsmål som jag ätit under veckan:

1. En djup tallrik innehållandes: müsli blandat med 1-2 nedsmulade knäckebröd (tänk i alla fall alltid att 2 knäckebröd i är Ok och INTE förbjudet!), nån matsked keso, 0.5-1skivad banan och fil på det. jag mäter aldrig upp mängderna utan går på förnuft eller frågar sambon om jag tagit tillräckligt (det är lätt att bli sifferberoende!!!)

I alla fall; Man kan variera detta mellanmål med ex bär/nötter, havrefras, nån annan frukt än banan eller liknande. det man tycker är gott ju:).

2. Två knäckemackor med skinka och gurka.

3. Två mjuka mackor med kycklig (!) på.

4. Två knäckemackor med ost och ett äpple till.

5. Fil m müsli och en mjuk macka med pålägg till det.

6. En mjuk macka med pålägg och en apelsin till.

Jag är nog lite tråkig vad gäller att variera mig..(?) Snöar gärna in på några olika alternativ och går alltid på dem. Har alltid "vanlig" fil och "vanlig" keso. Utan smaktillsatser. Äter inte heller lightvarianter (ibland har jag gjort undantag med keson).

Anledningen till att jag hellre tar icke-lightprodukter är att jag är rädd att jag inte ska våga äta de "vanliga" produkterna om jag vänjer mig på lightprodukter först. Dock: Det enklaste brukar vara att äta det som resten av familjen/sambon o liknande äter. Jag har turen att ha en kille som inte deffar/bulkar/är utseendefixerad.. och det tackar jag gud för!!! Jag äter det han köper hem.

Hoppas du tycker att svaret är hjälpsamt<3

KRAM

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken klippa du är :). Det är så nyttigt att du skriver sådant här, det får mig att trots allt känna mig lite duktig för att jag är på rätt väg och gör en hel del rätt. Tack för tipsen om mellanmål tycker det är så svårt så lätt att det blir för lite.

Kram

2012-02-09 @ 15:54:53 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: elin

Ja fan vad vi hatar honom!!

2012-02-09 @ 16:49:04 / URL: http://elinwkarlsson.blogspot.com
Postat av: S

"Kan hon så kan jag"...Tack nu fick du mig att äta ett kvällsmål! Dina mat tips är verkligen jätte nyttiga och känns ofta genomförbara.

Kämpa vidare och glöm inte bort dig själv, utan dig kan vi inte få dina kloka ord!

Kram S

2012-02-09 @ 23:13:32 / URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: Helena

ÅÅÅ TUSEN TACK FÖR DITT SVAR!

(Har varit bortrest under helgen och inte haft till gång till någon dator.)

Om du bara visste vilken otrolig hjälp du är till. Jag har gett mig tusan på att fixa detta nu och att få bolla med någon som dig då man tvekar och stöter på hinder är ju helt obeskrivligt värdefullt!

Och det är ju precis som du säger, vissa dagar känner man sig så stark och fixar allt men vissa dagar så faller allt.

Vad otroligt glad jag blev då jag såg ditt inlägg om träning oxå! SÅ BRA!

Tack att du finns!<3

KRAM!

2012-02-12 @ 13:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus