Svar till carolineelizabeth, del 2:

Ett annat tips för att underlätta ätandet och klara äta sig mätt är att tänka STRUKTURER; Ät mat som har olika tuggmotstånd! Jag anser att knäckebröd är skitbra här. jag smular ALLTID ner det i min müsli, samt kombinerar med minst en mjuk macka till det (ofta äter jag detta till frukost och mellis). Det är viktigt att man känner att man får tugga (Giselas budord.. haha!). Och jag upplever faktiskt att det blir en skönare och längre mättnad om man har lite olika konsistens på maten man äter.

Om vi tar potatis och bröd som exempel så bryts ner olika fort i kroppen och kombinationen gör att mättnaden förlängs och blir behaglig känner jag.

Ett annat strukturexempel är när jag äter en lunch ute. Jag försöker att alltid ta ett bröd och/eller knäckemacka till. Om jag inte vågar ta så många potatisar pga brödet så har jag faktiskt låtit det vara så och inte dömt mig själv så hårt för det..! Det kan låta kontroversiellt (och absolut inget man skulle tillåta på någon behandling). MEN det har gjort att JAG vågat mig på fler livsmedel, jag har liksom låtit mig LYCKAS med det. 

Målet får ju dock såklart alltid vara att kunna äta allt på tallriken och ändå ha brödet till. 

Att kunna äta alla måltider regelbundet/varierat/tillräckligt osv är såklart MÅLET. Men att klara halva vägen är inte heller dåligt eller hur? Allt är inte svart eller vitt; Man måste ju för sjutton börja någonstans!

Sen vet jag att jag ofta skriver att jag känner mig tjock och att byxorna är så tighta nu osv. Men i ärlighetens namn så är det ätstörningen som talar! Ge kroppen tid och försök lyssna. Även om man har normalvikt behöver man tillräckligt med mat! Annars hamnar kroppen i samma obalans som den gör om man underviktig och svälter. Det är ingen skillnad där.

Var det ett ok svar? Jag skulle kunna skriva två mil om mina metoder jag använt för att klara bryta svälten haha! Fråga gärna mer om något känns oklart.

TÄNKER PÅ ER SÖTISAR!!! Ha en fin torsdag. Nu ska jag göra mig iordning för möte på jobbet!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Tusen tack för svaret! Supersnällt att du tog dig tid att skriva så bra och engagerat. :-) hoppas du får en fin dag vännen! :-?

Kram

2012-02-09 @ 07:06:14 / URL: http://carolineelizabeth.blogg.se/
Postat av: Caroline

Det jag är mest rädd för är ju att jag ska rusa upp i vikt, gör man det? Och hur tacklar man det isf utan att dra ner på maten? Jag är livrädd för att jag skall bli tjock! Kram

2012-02-09 @ 07:40:58 / URL: http://carolineelizabeth.blogg.se/
Postat av: Anonym

tycker att det är jätte bra och behövligt att läsa tips ifrån andra som har eller haft det jobbigt med maten. att läsa att det faktiskt går att äta vanlig mat, att kroppen behöver det. tack för att du delar med dig! :)

2012-02-09 @ 12:21:18 / URL: http://wooohop.blogspot.com
Postat av: Helena

Nu har jag bestämt mig. Jag kör på din bana. Enda hållbara vägen antar jag. Har även bestämt att sluta läsa träningsbloggar som bara triggar igång mig. Men nu känner jag mig helt utlämnad. Vad äter man exempel till mellis och kvällsfika? Skulle betyda sååå mycket om jag kunde få lite råd och tips av dig ang framförallt på det.

Kram!

2012-02-09 @ 13:56:11
Postat av: elin

sv. Ååå jag önskar så att jag läste din kommentar innan. Dagen blev skit! Jag kom hem halv 11 och hade då alltså lång stund för mig själv hemma. Planerade även på bussen hem att jag skulle göra det, men samtidigt försökte jag få bort tankarna! Så väl hemma så började jag göra iordining lite mackor och mjölk/flingor vilket brukar vara en början på min hetsätning.. sen var det kört, vräkte i mig allt jag kunde komma på. Sen stod jag där på toan i säkert en timme efteråt. Har sån ångest! jag skulle ju inte misslyckas! Men nästa gång jag börjar planera en hets så ska jag verkligen tänka på det du skrev!!! Tack så mycket! <3

2012-02-09 @ 14:41:00 / URL: http://elinwkarlsson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus