Understimulerad och förändringsbenägen

Den senaste tiden har jag börjat märka av en väsentlig förändring hos mig själv. Mina krafttag med maten, samt antideppen tror jag spelar en stor roll i detta. Jag vet inte hur jag ska förklara detta på bästa sätt men det har liksom kommit in nya tankar i mitt huvud som inte fått plats på många år.



Jag VILL verkligen ha en förändring i mitt liv. Dock har jag inte rett ut virrvarret i huvudet än så jag vet vad det är för förändring jag behöver. Och nu pratar jag alltså inte hälsomässigt, att bli frisk från ätstörningen m.m. utan något i livet/livsstilen.

Jag försöker att inte bli stressad av detta, men jag är "rädd" att det är en avgörande förändring jag vill/måste göra i mitt liv.

Innan jag blev sjuk i ätstörningar hade jag alltid mycket på gång, får dela upp det hela lite:

 1. Jag studerade på högskolan.
Alltså, don´t get me started säger jag bara! Jag har alltid ÄLSKAT att studera (plugga, skriva, diskutera vid seminarium etc). Mina favoritgrundämnen är svenska och historia/idéhistoria. Favoritfördjupningsämnen är filosofi, psykologi, sociologi etc. Blir alldeles lyrisk bara av att skriva detta haha! Min hjärna måste få jobba, det är bara så! 

Förändringsfunderingar:
börja studera något? Typ kvällskurs, kompetensutv gm jobbet eller liknande. Något jag gjort på senare tid för att tillfredsställa detta behov hos mig är att jag har anmält mig till skyddsombud på jobbet haha.. då får jag gå en utbildning och lära mig något nytt.



 2. Engagemang/Samhällsengagemang
Jag engagerade mig i saker, exempelvis ledamot i styrelseförening, tog ansvar för att genomföra olika projekt, hjälpte mina medmänniskor med alltifrån rådgivning till flytt, hobbyterapi, skolarbete etc. 



 3. Umgicks
Fikade/shoppade/gick på bio och bjöd hem kompisar. Finns inget bättre än att träffas och tjöta över en fika. Åka till ett köpcenter och shoppa tillsammans, gå ut och gå ihop samtidigt som man pratar om allt och inget. Förr tog jag mig ofta en daglig dos av umgänge.

Förändringsfunderingar:
Hur få upp en bekantsskapskrets igen? 
Även att gå emot känslan av att jag "inte vill göra någonting". Steg tagna i denna riktning är att jag har börjat umgås mer med släkt och kollegor, inte tackar nej till bjudningar, hälsar på svärföräldrar/föräldrar spontant. Vill ha en nära tjejkompis igen, jag går under utan någon att prata med!



 4. Tog hand om mig själv
Jag flirtade, jag skrattade, jag lade ner tid på mitt yttre (inte av tvång utan för att det är ett stort intresse hos mig med smink, kläder etc), jag gick ut på krogen/afterwork m.m., jag bokade in middagar med vänner och bekanta och njöt av maten, jag tränade (för rent välbefinnande), jag smörjde in mig med bodylotion, jag målade tånaglarna.. ehh? hahaha! jamen ni vet.. liksom TOG MIG TID för mig själv istället för att ägna massa tid åt att hata mig själv.

Jag tänker avsluta detta inlägg nu, för jag vet inte riktigt vart jag vill komma... men ni kanske förstår? Jag känner nu för första gången på flera år att jag faktiskt VILL massa saker.

Jag vill inte längre hetsa och svälta, JAG VILL JU FÖR SJUTTON LEVA LIVET!


Kommentarer
Postat av: Lisa

Detta gillar jag!! O du kommer fixa det! - viljan är början vet du.. :)

2011-09-24 @ 09:42:58 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: Linda

Härligt Jenny, även om du inte behöver göra allt och inte på en gång så är det underbart att höra dina tankegångar.

Stor kram hoppas du får en bra lördag

2011-09-24 @ 11:11:42 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Johanna

Att du iaf tänker i nya banor jenny är ju as bra! Vi behöver förändringar, något nytt så den platsen äs tar/tagit fylls med något nytt och framför allt någonting bra som inte är destruktivt! Tänker på dig <3

2011-09-24 @ 11:15:10 / URL: http://brunnbergjohanna.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus