Meningslöshet

Måste berätta något som är väldigt jobbigt för mig just nu och det är att jag vaknar varje morgon med en känsla av meningslöshet och vemod inom mig. Tidigare har morgnarna varit ”min stund” på dagen då jag känt mig pigg, alert och på gång. Men inte nu längre.



Jag BROTTAS verkligen med denna känsla av meningslöshet. Försöker tänka positiva tankar istället, men det går liksom inte, kanske ger jag upp för lätt (och låter mig skrämmas tillbaka till meningslöshetens mörker)?

Jag grunnar iallafall väldigt mycket på varför? Why? (grunnar alldeles för mycket btw). En faktor i det hela kan vara att jag drömmer verklighetstrogna och känsloladdade drömmar, som sätter igång det negativa känsloregistret. Jag minns bara korta snuttar av nattens dröm nu, men det var att jag fick reda på hux flux att jag var tvungen att flyga till USA själv för att ta reda på en sak eller nåt liknande.



Jag tycker INTE om att resa längre sträckor i ett kör. Framförallt för att jag vet att jag måste genomlida även hemresan... bara där fick jag ångest x 1000. Damen som skulle kolla mitt pass kände inte igen mig på passfotot pga äs(!), det var en massa skrikiga ungdomar och festande på planet. Jag som bara ville sova bort resan över... det var väldigt trångt på planet, packningen inför resan hanns knappt med därav hade jag helt fel saker med mig. typ högklackade skor, ruttna päron (?! haha) osv. Allt gav bara panik och känsla av att inte kunna komma därifrån (typ klaustrofobisk känsla).

Problemet är att panikkänslorna, tröttheten, oron, ilskan på ungdomarna osv liksom SITTER KVAR i mig när jag vaknar.. Men de visar sig mest som det här vemodet, känslan av att jag inte orkar leva mer.

Jag drömmer även mycket om folk i min omgivning. Särskilt kollegor, och ibland är de så verkliga att jag tror att t ex ett samtal vi hade i drömmen faktiskt ägt rum på riktigt.

Bööööööööööööööööl!!!


Kommentarer
Postat av: Anni

Så jobbigt att vakna till den känslan. Min psykiater, som jag stakt misstänker är freudian, skulle ha kastat sig över dina drömbeskrivningar. Hon menar att drömmar ger ett ocensurerat sätt att komma i kontakt med känslor och upplevelser. Om du börjar i terapi av något slag igen kanske du skall ta upp det...

Tack för sin snälla kommentar. Kram!

2011-09-01 @ 21:17:44 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Anni

Lustigt, förresten, att det ibland krävs att man skriver ner det för att se vad det egentligen är man gör. Visst tränar du! Och det vore ok om du också klarade av äta...

2011-09-01 @ 21:20:17 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Linda

Kram kram kram fina du

2011-09-01 @ 22:19:46 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: 28-åringen igen

Först: vilken hemsk dröm! Jag som flygrädd skulle haft paniken x 100... Och det värsta är att lite av det faktiskt hänt mig. Efter en ångestfylld resa London-Singapore (som dessutom bara var stopp på vägen) blev jag onormalt hårt granskad i passkontrollen. Till slut sa den läskiga damen på andra sidan: "Har du gått ner i vikt sedan det här togs...?) Ja, man gör liksom det om man inte vågar äta och är ett vrak...



Men angående din känsla av meningslöshet: jag tror det kan vara en ganska "naturlig" kemisk reaktion i hjärnan när du slutar ge den kickar. Jag upplevde också så när jag bestämt mig för att bli frisk: var ju på ett sätt lättad över beslutet, men samtidigt kände jag total tomhet. Vad skulle jag nu någonsin kunna se för mening i något om jag inte fick svälta mig till eufori, eller döva ångesten med massor av mat? Positiva tankar har väldigt svårt att bita då, så klandra inte dig själv för att det inte fungerar... Däremot måste du tro på att det BLIR BÄTTRE. Ja, jag vet. Alla säger det hela tiden och jag har själv spytt (sic!) på det och vägrat tro. Vissa delar av mig är fortfarande där. Samtidigt måste jag ju erkänna att den där totala känslan av meningslöshet infinner sig allt mer sällan...

Du kan också nå dit Jenny!

(och sen kan vi båda kanske nå ännu längre?)

2011-09-02 @ 19:42:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus