Kväll

Å, vad det var skönt att skriva av sig här på bloggen inatt/tidig morgon när jag som vanligt hölls vaken av brutal ångest.

När verkligheten bara trycks upp i ansiktet på en och rädslan att "tänk om jag aldrig bli frisk" trycker som en sten i bröstet... den ångesten önskar jag verkligen inte någon! Men misstänker att alltför många av er tyvärr upplevt den. Tvi för den!



Så hur gick jag vidare när jag steg upp i morse efter att ha blivit misshandlad av L´angst brutale?

Ni tror väl inte jag gav upp och blidkade den jäveln?
HELL NO! Hmm.. Ni får ha överseende med både svordomar och bristfälligt ordförråd i denna blogg;) 

Nåja, istället för att falla sjukdomen till föga (dvs skita i allt, svälta, hetsa, inte gå till jobbet m.m.), så lade jag till en extra macka till frukosten, gjorde mig iordning och åkte till jobbet. Jag måste bort, bort, bort från det otillåtande när det gäller maten nu. Bara det att ta mer mat om jag fortfarande är hungrig osv. Det är ju viktiga grejer som jag måste börja ta tag i, helst igår! 

Ni vet den där känslan vid måltider att man hellre tar lite i underkant än riskerar att det blir "för mycket"..? Alltså jag blir irriterad bara jag tänker på det! Don´t get me started säger jag bara.



Sen bestämde jag mig även för att jag ska börja äta mer lagad mat. Jag äter ofta frukostmat till lunch och/eller till middag. Detta pga rädsla för ångesten jag känner när jag tillagar mat till mig själv och lägger upp den på tallrik/i matlåda. Till lunch idag blev det därför fisk med äggsås och kokt potatis.

Nehe.. nu är jag trött. Hoppas att vi alla har en skön natts sömn framför oss sen. Kram


Kommentarer
Postat av: tictactoe

Du skriver så bra och humoristiskt, kul att läsa :)

Jag har haft ätstörningar i 6 år och nu har jag äntligen sökt hjälp så nästa måndag blir det först ett läkarbesök. Får du profssionell hjälp?

Jga bli så inspirerad att börja bli frisk och göra som dig! Är man inte överviktig så behöver man ju faktiskt inte banta, skulle bara vilja skita i det så ska kämpa vidare! :)

2011-09-12 @ 22:16:44 / URL: http://tictactoe.blogg.se/
Postat av: 28-åringen

Va glad jag blir! Och vad jag känner igen mig: igår gick jag och tänkte på bilder-från-förr-grejen (vem är hon? ska jag dit igen?). Idag tog jag mig både till läkarkontroll och hel dag på jobbet, trots tankar om att vilja smita. Och nyss har jag ätit VARM middag och TAGIT OM för att kroppen inte var nöjd och det var gott att äta. :-)



Ibland går det. Och jag håller fast vid min abstinensteori: ångesten kommer att fortsätta drabba oss ett bra tag. Tänk på en alkoholist: det räcker ju knappast att låta bli sprit en vecka eller två... Sen har vi det tyvärr tuffare på ett sätt: för alkohol kan man radera ur sitt liv - men att undvika mat raderar istället livet... :-(

Men man måste väl tro på att det ska gå över? Att friskheten kommer att komma?



p.s. du antyder rätt ofta att du är så mager och ser sjuk ut, så jag antar att du är rätt långt till normalvikt? vet att man vägrar tro alla som säger att tankarna blir lättare ju närmare man kommer rätt BMI... men det ligger nog ändå något i det, kan jag säga nu när vågen klättrar... d.s.

2011-09-12 @ 22:23:30
Postat av: Sofie

Kan bara säga att ojojoj så jag kände igen mig i ditt förra inlägg! Du vet, när man känner "det kunde varit jag som skrev det där"... Fy fan vad tungt det är stunder när det verkligen går upp för en hur mycket man gått och går miste om, hur nära och kära skadas ofrivilligt, vart man annars kunde ha befunnit sig i levet etc. Stunder då ångesten är extra närvarande och plågande! (Är ju så "lätt" att annars tränga bort dem där tankarna så långt in det bara går. Kanske med en hets?! -.-)



Och till detta inlägg säger jag bara: STARKT jobbat med frukost och lagad lunch! (Och fasen vad gott det såg ut med kokt potatis och fisk!!!! Annat mot mina äckliga kolhydrater jag spolade ner i toaletten för 1 timme sedan. Suck och pust!)

2011-09-12 @ 23:15:38 / URL: http://zebrans.blogspot.com
Postat av: My

Det är så inspirerande att komma hit in till din sida. Jag blir peppad till tusen. Och du.... mitt matstöd brukar säga "Det finns inget som heter otillåtet längre", och hon har ju faktiskt rätt. Så våga äta de förbjudna sakerna. Våga ta en extra macka om du är hungrig. Heja dig, säger jag bara nu.... och god morgon förresten :)

2011-09-13 @ 08:51:59 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Lisa

JÄTTEBRA beslut det sista tycker jag! Mer mat, det kommer lösa så mycket, jag lovar! stöttar dig till max, kram!!

2011-09-13 @ 09:32:45 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: Loke

Känner igen mig så mycket.. Ständigt krig med ens tankar och ångest.. Men satsar på att vinna, och hoppas att även du går segrande ur striden! =) kram

2011-09-13 @ 12:23:21 / URL: http://medestruit.blogg.se/
Postat av: tictactoe

Du är ju som värsta bra mentorn ju med dina smarta och kloka råd.



Jag köpte faktiskt mattilåtet för kanske 4 år sedan för jag tänkte att den kunde hjälpa men jag kände varken igen mig i att svälta eller spy eftersom jag mer var åt ortorexi-hållet. Men nu kollade jag faktiskt den nyligen och läste detta med att sluta hetsäta och ja den är verkligen bra, ska läsa den ännu nogrannare nu! :)



Du är verkligen stark och modig som genomgått olika behandlingar, förebild är du! Förhoppningsvis blir du snart helt frisk!

kram

2011-09-13 @ 14:03:33 / URL: http://tictactoe.blogg.se/
Postat av: tictactoe

Du är ju som värsta bra mentorn ju med dina smarta och kloka råd.



Jag köpte faktiskt mattilåtet för kanske 4 år sedan för jag tänkte att den kunde hjälpa men jag kände varken igen mig i att svälta eller spy eftersom jag mer var åt ortorexi-hållet. Men nu kollade jag faktiskt den nyligen och läste detta med att sluta hetsäta och ja den är verkligen bra, ska läsa den ännu nogrannare nu! :)



Du är verkligen stark och modig som genomgått olika behandlingar, förebild är du! Förhoppningsvis blir du snart helt frisk!

kram

2011-09-13 @ 14:04:09 / URL: http://tictactoe.blogg.se/
Postat av: Myza

Jag är impad!! Strongt gjort att lura den illmariga jäveln så galant som du gjorde. Var stolt!!

2011-09-13 @ 15:51:05 / URL: http://bulimianervosan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus