....

Bakslag idag hörni... Allt gick bra fram till lunchen (dvs tillräcklig frukost och förmiddagsfika slank ner utan någon vidare ångest). Lunchen övergick däremot i hets och kräk och det är vad jag sysslat med mellan kl 13-18 idag. Klokt spenderad tid. Hej ångest!

Alltså åhhh... så himla onödigt. Jag har analyserat det hela och tror att jag vet varför det blev såhär: Jag höll en gruppinformation på jobbet i förmiddags. Det var många som stannade kvar och ville prata och hade ärenden de ville ta upp osv. Med andra ord så blev klockan långt över lunchtid innan jag kom iväg för att hämta mat.

Konsekvens? Jag var inte bara hungrig, utan på tok för mycket hungrig (för nej, det är INTE bra att vara det när man har ätstörningar och dessutom lider av hetsätningar).

Jag hade redan bestämt att jag skulle ta tacobuffé med mig hem från ett ställe i stan. Om jag säger så här.. buffén var ganska tom efter att jag gått loss i den. Lade allt i två folielådor som knappt gick att få igen. Hela tiden pockade hetsen i bakhuvudet och jag visste redan att den hade vunnit över förnuftet. 

Tja, vad ska jag säga..? INTE bra! Man måste verkligen ha enormt med respekt för den här sjukdomen. En halvtimmes extra väntan på maten kan vara förödande! Jag har inte de marginalerna att spela på nu när jag försöker bli frisk, för då hugger monstret mig direkt. Obönhörligt.

Svängde inom en affär på vägen hem och väl hemma satte jag igång med den sjuka sessionen, som om den vore en helig rit:

På med TV och dator, rulla ner persiennerna, fylla vattenbringare, fram med skedar och djupa tallrikar, handduk på bordet till att ställa allt på (försöker alltid hålla så rent som möjligt när jag hetsar, vilket är en del av kompensationen för mig), hink med plastpåse på golvet och - skratta inte ihjäl er nu - på med mössa och tjock tröja! Alltså jag fryser som fasen när jag hetsar och glass är inblandat. Det är så sjukt allting jag vet. På med spisen. Fram med allt jag köpt, dvs förutom glass även lite annat smått och gott.



Efter tacosen var intagen fortsatte jag med jasminris och korvstroganoff, stuvade makaroner med falukorv (hur gott är inte stuvade makaroner?!), prinsessbakelser och litervis med glass. Såhär fortsatte det i omgångar hela eftermiddagen. I halvlek var jag framme på lokala affären och handlade mer. Bränner pengar som satan när jag är igång. Men bryr jag mig där och då? Nej. Det är SEDAN, närmare bestämt NU, som allt kommer över mig.

Men jag vet att gjort är gjort. Vad ska jag göra? Ta en tidsmaskin och resa tillbaka i tiden? SIST JAG KOLLADE HADE INGEN UPPFUNNIT EN SÅDAN.

Alltså ÅÅÅÅÅÅÅÅ, jag blir så lack! Ahhhrrrrgggg! Behöver jag säga att det tar emot att fixa kvällsmat nu?

Kommentarer
Postat av: viktoria

Sänder en kämparkram! Släpp dagens händelse och gå vidare. En ny dag imorgon, en ny dag med nya tag! Regelbundenhet, bra variation och bra mängd! Heja dig! :)

2011-09-13 @ 20:43:26 / URL: http://enlivsblandning.blogg.se/
Postat av: Anni

Nej jag har inte heller hört om någon tidsmaskin, tyvärr. Annars skulle jag också ta mig tillbaka och fixa lite grejer. Men du har ju lärt dig något, inte skjuta på måltiderna. Kanske kan du se till att ha med dig något litet att äta när det händer sådant du inte kan styra över själv.

Och så kommer det ju alltid en ny dag i morgon!

Kram

2011-09-13 @ 20:59:36 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Linda

Åh vilken tuff dag :( jobbigt som faan.

Skulle hellre vilja ha en tidsmaskin som tog en framåt i tiden då man förhoppningsvis mår bättre och kan se tillbaka på livet med en man vid sin sida, barn och kanske barnbarn och man kan njuta av en fika utan att ens tänka på det.

Du har så mkt kämparkraft i dig och är så stark så jag hoppas och tror att du kan vända det imorgon och glömma idag.

Stooor kram

2011-09-13 @ 21:19:30 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: sofie

...Det där med att frysa vid hets känns igen!! Brukar alltid ha mjukisbrallor och munktröja på mig. Och givetvis de neddragna persiennerna. Och bort med bordsduken. Och på med tv och dator som bakgrundsljud!



Det där frysandet när man hetsar...jag har tänkt att det kanske beror på att kroppen då lägger energin på att försöka sätta igång och arbeta/smälta allt man trycker i sig och därför strömmar allt blod och arbete till magsäck och tarmarbete. Vilket då gör att den inte tycker det är så viktigt att värma kroppen för tillfället. Låter väll rätt logiskt tycker jag!



Tänkte på en sak nu när jag läste ditt inlägg... det lät så mycket mer sjukt att "höra" någon annan beskriva precis samma sak som jag ju också gör. Men när man själv gör det är det ju en sån invan ritual, "inget konstigt", samma gamla vanliga... men gud vad konstigt beteendet är EGENTLIGEN:S Varför varför varför. Själv kommer jag hålla på precis så där imorgon! Och värst av allt - jag ser fram emot det. Jag ser fram mot att få tillaga och vräka i mig det jag köpt hem saker till.(Och lite ironiskt nog nu, så består mitt hetsinköp bland annat av taco ingredienser och en falukorvsring!?! Hade funderat på stroganoff men glömde lök ^.-)

2011-09-13 @ 22:26:00 / URL: http://zebrans.blogspot.com
Postat av: Anonym

lider med dig, men skam den som ger sig! och det är bara att ta nya tag! har förstått att du kräks upp det mesta när du hetsäter, men allt är ju svårt att få upp. själv har jag mkt svårt att kräkas..har typ inga kräkreflexer. men har du gått upp i vikt av den senaste tidens hetsätningar? har nä,ligen fått den uppfattningen att du är underviktig..ny dag nya tag!

2011-09-13 @ 22:29:52
Postat av: Anonym

lider med dig, men skam den som ger sig! och det är bara att ta nya tag! har förstått att du kräks upp det mesta när du hetsäter, men allt är ju svårt att få upp. själv har jag mkt svårt att kräkas..har typ inga kräkreflexer. men har du gått upp i vikt av den senaste tidens hetsätningar? har nä,ligen fått den uppfattningen att du är underviktig..ny dag nya tag!

2011-09-13 @ 22:30:23
Postat av: h

Idag kom en liten bula på vägen, imorgon är en annan dag, med nya krafter att fortsätta på vägen!



Du är modig och jag är superimponerad av dig!



ps.haha, såg hur gott ut som helst med makaronerna och strofanoffen!

2011-09-14 @ 04:59:33 / URL: http://nejnujavlar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus