Ut ikväll

Hej fina ni, hur mår ni?

Jag mår sådär om jag ska vara ärlig, har varit helt splittrad och ofokuserad på jobbet idag.. känns inte bra! Skulle hålla i en informationspunkt på ett personalmöte i morse och vet knappt vad jag sa eller nånting!



Men ok... det är så ibland. För alla! Jag sammankopplar dock mycket med min ätstörning och depression. Tänker ofta att "dåliga dagar" har med sjukdomarna att göra... Ofta är det nog så också, men inte alltid. Kan vara bra att vara medveten om det faktiskt.

Ikväll ska jag och sambon ut på middag med en styrelse han är ordförande i. Jag känner folket också, de är kanon. Blir kina/mongoliskt/thai. Buffé. Kan göra det hela både lättare och svårare... ni förstår säkert hur jag menar?

Ex hur det kan bli: Man plockar av maten, det känns som att man tar skitmycket och sen jämför man med de andras och inser att "nope, not så much som jag trodde neeeeej..." och så får man äta det första man gör när man kommer hem! hahah... det är en klassiker! ELLER så blir det precis tvärtom:

Dvs jag vill verka så "frisk" som möjligt, plockar av både det ena och det andra, ska verka oberörd, tar t o m i överkant och har sedan världens ångest över portionen och hur mycket har jag ätit egentligen osv.

Men nej, MATEN har jag inte någon speciell ångest för ikväll. Jag tycker att det är ok att äta med andra nu, det är inget problem. MEN... varför finns det alltid ett men? TRÖTTHETEN, den skrämmer mig! Kommer jag somna mitt i en tugga? Kommer jag orka konversera? För att inte tala om att vara trevlig?

I tell you.. att vara trevlig tar på krafterna när man är så otrevlig som jag är!

moahahah:)



Den förbaskade tröttheten..

DEN är jag orolig för! Och DEN kan skapa ångest inför maten, minska min motståndskraft mot monstret inom mig. Då tar han nämligen sin chans, den fulingen!! Men jag vet att det är så, ska göra mitt bästa. Nu blir det duschen. Ååå... Jag vill verkligen inte gå ut ikväll...

MEN (japp, där kom det igen!)...

...det blir en bra kväll. Det blir det.

Kram på er godingar!!

Kommentarer
Postat av: 28

Som vanligt känner jag igen mig:



1) Så fort jag tycker något är jobbigt i livet (på jobbet, med familj, med sociala aktiviteter, med mig själv etc) sammankopplar jag det med sjukdomen. Som du säger: ofta är det nog den som spökar. Men ibland kan jag känna att det är lite... en ursäkt? Saker kan ju vara jobbiga för alla. Och det kan ju bero på både yttre och inre omständigheter som inte handlar om en ätstörning.Och då blir ju inget bättre av att skylla på den! Ju friskare jag känner mig, desto osäkrare blir jag, dessutom. Har ju mest kretsat kring maten och ångesten så länge - ska det finnas ANDRA SAKER jag måste jobba med och mot i livet? Som sagt, bra att vara medveten om...



2)Den där läskiga tröttheten kan knäcka mig också. Speciellt om jag tycker maten funkar bra - blir liksom irriterad på att jag ändå känner mig så svag och slutkörd. Lite "men nu ger jag ju kroppen all energi (och lite till) den behöver, visa lite tacksamhet och ge mig ork då!".

(för annars kommer de där jobbiga tankarna om att vikten som jag avskyr inte var värd det...)



Men se det bra nu: tänk hur hemskt det kunde vara att äta med andra förr, vilken ångest en buffé kunde ge etc. Om du inte kommit så långt som du gjort hade du aldrig kunnat skriva "de är kanon" - för du hade inte brytt dig det minsta om människorna utan bara tyckt de var en jobbig och läskig distraktion. (iaf om du är lika lik mig som jag verkar va dig! ;-) )

Ha en BRA kväll!

2011-11-09 @ 19:17:40
Postat av: Anni

Hoppas du har en riktigt bra kväll!

Kram

2011-11-09 @ 19:36:39 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Jenny. Du kämpar. Du får bakslag. Du går framåt. Bra att du känner att det är OK att ha en dålig dag och väldigt insiktsfullt att du sammankopplar det med ÄS. Du ser ÄS utifrån nu och det är så skönt att läsa. Många kramar till dig och hoppas kvällen trots allt blir fin.

/Cecilia

2011-11-09 @ 20:04:46
Postat av: My

Hoppas du får en bra kväll och att du inte dimper ner med ansiktet i tallriken av trötthet, hihi.... det hade ändå varit en synd det. Håll med om det. Och du, det är ok att inte vara sådär himlans social och trevlig jämt. Men jag förstår hur du menar. Man vill ju.....



Kram i mängder!

2011-11-09 @ 20:26:48 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: viktoria

Jag känner igen mig i det du skriver. OCH DU, du är himla bra på att sätta ord på dina tankar och känslor :) Det är ju jätte bra i ett tillfrisknande!

Heja dig, stor kram!

2011-11-09 @ 21:26:37 / URL: http://enlivsblandning.blogg.se/
Postat av: Bullen

Åh vad du har rätt när du säger att alla dåliga dagar inte går att koppla samman med ätstörningen! Även friska människor har dåliga dagar ju :).



Hoppas att du har haft en fantastisk kväll, och att det gick bra med buffén! Härligt att läsa att du inte oroade dig särskilt inför den!



Kram på dig!

2011-11-09 @ 23:59:06 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus