Lugnet före stormen



Sitter i soffan i min sambos stora fleecetröja och en filt över fötterna. En älggryta står och puttrar på spisen och jag är djupt försjunken i tankar. Känner en begynnande huvudvärk. På ett vis älskar jag dock den här stunden... precis innan sambon och hunden kommer hem och det blir fullt liv.

Jag skulle vilja dra ut på stunden längre än vad jag kan, men istället har jag hetsat bort eftermiddagens dyrbara timmar. Mår så dåligt över mig själv..! Ja, jag skäms ganska mycket egentligen, men försöker slå bort självhatet och skammen. Försöker hantera det med DBT-strategierna jag lärt mig och övar på så gott som varje dag. Nu måste jag bara använda dem till att minska hetssessionerna också. Jag intalar mig att "det kommer", "jag kämpar", "jag kommer bli frisk", "allt löser sig". Men fan.. det känns inte så i hjärtat just när man är inne i det.

Igår hade jag möte med min chef. Kunde t o m redogöra för framsteg. Kändes bra, men samtidigt brottas jag med en känsla av kluvenhet, falskhet... det är skitjobbigt! Jag vet att jag inte är allt jag skulle kunna vara just nu. Jag är en kompetent, intelligent tjej egentligen. Men på nåt sätt har jag fastnat i det här ekorrhjulet av ätstörningar, depressioner och självhat. Vill inte vara en siffra i statistiken över flickor med höga krav på sig själva som fastnar i destruktivitet, men lik förbaskat sitter jag här. Som fången i nån sorts parodi jag helst bara vill komma ur enkelt och snabbt.



Men det finns ingen quick fix. Det är bara att hoppa upp och ta tjuren vid hornen igen. Men hur gör man om man inte orkar det då? Imorgon är en ny dag, med nya möjligheter. Nu ska jag sätta på potatisen. Tack för att du som läser det här finns!

Kommentarer
Postat av: Helen

Tack för att du finns!! Hoppas du får en bra kväll med sambon och vovven Sköt om dig!!

2011-05-25 @ 18:06:00
Postat av: Ida

Vill bara säga att du inte är ensam. Jag känner exakt som du. Självhat, deppig o ångest o ätstörningar. MEN det MÅSTE bli bättre. Vi MÅSTE tro på det och INTE ge upp! För då vinner ju äs... Kul att jag kunde inspirera dig att äta kvällsmaten :-) Hur gick det? Här gick det sådär=/ Överåt :-( Spydde pyttelite för fick inte upp nåt typ. Ångest o tjockhetskänslor nu.

Men nya tag imorgon.

Stor kram

2011-05-25 @ 20:32:46 / URL: http://HTTP://FIGHTFORLIFE.BLOGGSIDA.SE
Postat av: lena

tack för att du finns vännen... kram

2011-05-25 @ 20:34:43 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Mary

Hej tjejen!

Det är så sjukt svårt att tro på det, men som Ida sa så får vi inte ge upp för det! Att acceptera känslorna, men inte låta dem ta över förnuftet. Jag läser en bok av Anna Kåver "Att leva ett liv, inte vinna ett krig" om acceptans av jobbiga tankar och känslor. Om jag praktiserar det själv är en annan femma.. :P Hade själv panikattack på jobbet igår, trodde allvarligt jag skulle dö. Pinsamt. Du kunde ju redogöra för framsteg! Du har kommit längre än många andra. Hoppas det blir en ny fin dag idag!

2011-05-26 @ 08:04:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus