Back on track!

Ni tror väl inte jag är knäckt efter gårdagens bakslag? Hell no!! Idag ska jag göra precis som Skalman och gå efter mat- och sovklockan. Finns ingen återvändo, finns inget annat sätt än att fortsätta framåt på denna ny väg.



Jag älskar denna nya väg jag svängt in på..! Det känns precis som att mitt tänkande ändrats drastiskt och igår när jag vräkte i mig glass, grädde, tortillabröd, kladdkaka, prinsessbakelser osv så mådde jag faktiskt t o m FYSISKT illa. Jag riktigt kände hur dåligt kroppen mådde av behandlingen äsmonstret utsatte den för och insåg att han bara kommer med förbannat massa skitsnack när han lurar i mig att jag ska testa stigar bort från den nya huvudleden jag befinner mig på.

Nä, död åt monstret och liv åt oss. Ni är så himla fina och stöttande och jag känner mig så pepp på livet. Så nu; Ordentlig frukost så jag klarar nationaldagen med bravur. Tur jag har min sambo som stöttar mig också - in sickness and in health som man säger:)


Kommentarer
Postat av: Bullen

Du är så himla bra! Och vad skönt att du älskar din nya väg! :)



Skalman är en jättebra kille! Honom har jag också relaterat till en del... ´



Vad är dialektisk beetendeterapi? Det låter spännande!



Jag gick på vanlig dagvård, eller vad jag ska säga. Jag var på sjukhuset varje vardag mellan klockan 8 och 15, i tre månaders tid och efter det gick jag på öppenvård och pratade med psykolog i nästan ett år. Jag fick hjälp att äta tre måltider där och så fick jag äta tre måltider hemma, på egen hand. Kram!

2011-06-06 @ 11:16:09 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: Lisa

Vad underbart att du känner att du inte längtar tillbaka! Asbra! Tror verkligen på dig, den motivationen du har nu, det är den jag menade förr som måste komma för att du ska klara det. Du är där nu. Du kommer lyckas, mer och mer och mer. Jag vet. :)



styrkekramar

2011-06-06 @ 11:31:39 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: H

Precis. Det kommer alltid hinder på vägen, man faller ner i en grop eller snubblar på en sten, men vet man att man är på den rätta vägen så blir det lättare att se dessa avstickare som något som bara hände längs den rätta vägen.



Det är ju också ganska realistiskt att det händer avstickare, eftersom det är invant beteende sedan lång tid. Skulle man bestämma sig för att sluta borsta tänderna idag, så skulle man antagligen glömma av sig och göra det av ren vana imorgon bitti ändå. Då krävs det aktiv avvänjning ett tag till det nya beteendet satt sig.



Mycket bra jobbat iaf! Jag kämpar själv just nu med att ta mig ur vissa ätbeteenden och komma vidare med livet. Jag kämpar mycket med att jag blivit så bitter på alla år jag haft ätstörningar och alla de negativa konsekvenser jag bär med mig efter det.



Ha en underbar dag!!

2011-06-06 @ 11:47:18 / URL: http://nejnujavlar.wordpress.com/
Postat av: Bullen

Hej! Får jag länka till din blogg från min? Jag skulle vilja skriva ett inlägg om att vara på sin vakt och vara uppmärksam på varför man vill vissa saker, vad man har för motiv... Och det är du som har fått mig att börja tänka på det, på riktigt.

2011-06-06 @ 11:54:53 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: Ida Jansson

You go girl:-) Du kommer få bakslag flera gånger men för varje gång kommer du inse att du inte vill vara där nere och du får mer och mer kraft och vilja att vilja bli frisk för varje gång du faller. Se det så :-)

Idag är en ny dag och nya tag! Du kommer klara det! Underbart med en peppande sambo. Önskar att jag oxå hade det...

Ang vikten så tycker jag själv att när jag vägde "normalt" så uppfattade jag mig faktiskt som smal. Smalare än när jag va underviktig. Konstigt kan tyckas med hjärnan får den näring den behöver o kroppen med då kan man tänka o se klarare på saker o ting. Så jag tror inte du kommer känna dig stor som ett hus när du når din idealvikt:-) Sen behöver det ju inte gå jättefort. Utan i lagom takt (0,5-1 kg/ vecka) så du hänger med rent mentalt. Så oroa dig inte för det. När jag va underviktig o satt i rullstol o var nära döden så kände jag mig fet som en gris. Idag är jag normalviktig om än i underkant men känner mig INTE fet som ett hus.

Jag tror stenhårt på dig! Kram o ha en fin nationaldag vännen :-)

2011-06-06 @ 12:08:06 / URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: Bullen

Tack, har redan börjat skriva på inlägget - men nu känner jag att jag behöver en paus från skrivandet... Tror att jag ska bege mig ut mot havet och fundera vidare. Så får jag fortsätta skriva när jag kommer hem.



Jag tänker lite att det är som att vara nykter alkoholist. Det kanske låter lite hopplöst, men jag tänker att man kanske inte blir helt fri från en ätstörning... Vissa delar kanske man måste acceptera och bara lära sig att leva med. Jag tror till exempel att jag kommer behöva hålla mig borta från diverse siffror (vikter, kaloriinnehåll, bmi och annat sådant) ett bra tag framöver - om inte hela livet. Men det går ju väldigt bra att leva ett liv utan att ha en våg hemma - livet behöver inte bli mindre rikt för att man inte äger en våg.



Jag tror att jag kommer kunna leva ett fullt friskt och normalt liv - men kanske kommer jag behöva vara på min vakt gentemot vissa saker.



Låter som en bra typ av behandlig, den du går! Jag kan känna ibland att jag hade behövt mer hjälp med att hantera känslor och relationer. Jag har fått verktyg att hantera själva matsituationerna, men vad hjälper det de gånger känslorna spelar fritt?

2011-06-06 @ 12:57:52 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: camilla

det är klart du kommer fixa denna dagen :D låter som du kommer få en helt fantastisk dag.

Många kramar

2011-06-06 @ 13:50:51 / URL: http://resanupp.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus