Tina Nordlund

Igår var jag hemma hos mina föräldrar och hämtade lite böcker jag förvarat där (eller ganska MÅNGA böcker, flera flyttlådor haha!). En av böckerna var Tina Nordlunds "Genom helvetet", i vilken hon berättar sin historia om anorexin hon drabbades av runt 2002. Och jag läser om den just nu. Känner igen mig något otroligt.



Ett ex på ett stycke ur Tinas bok:
"En av de första uppgifterna jag hade fått av psykologen var ju att skriva ner vad som var positivt med att vara sjuk. Jag hade svårt att förstå tanken bakom uppgiften, men efter ett tag sjönk det in. Jag hade skrivit att det var skönt att sjukdomen lät mig slippa alla måsten, att den lät mig slippa vara stark, att den lät mig känna att jag hade kontroll.

Det som sjönk in var insikten att jag hade rätt till allt det där utan sjukdomen. Jag hade rätt att säga nej, att bli respekterad utan att prestera, jag hade till och med rätt att vara ledsen.

Anorexi har egentligen inte särskilt mycket med vikten att göra, kilona som försvinner är bara ett yttersta tecken på en sjukdom som förlamar själen."

Finns en massa mer bra och igenkännande hon skriver i boken. Jag ska även läsa om James Frey´s "Tusen små bitar". Älskar den! Tyvärr verkar den vara slut att köpa över nätet, men länkar till beskrivningen.



Har ni några boktips? Någon som läser en bra bok just nu kanske?

Kommentarer
Postat av: My

Kände också igen mig otroligt mycket i nordlunds bok, tyvärr får man väl kanske säga.



Tack för det andra boktipset :) En bok jag minns jag tyckte var bra är; Tisdagarna med morrie av Mitch Albom. Mycket tänkvärt har jag för mig att det var. Den jag läser nu tipsar jag inte ens om för jag läser den bara för att läsa ut den nu. Trodde den skulle bli bra med tiden men nix.... så besparar dig den tråkiga :S



Kram på dig vännen!

2011-07-12 @ 07:24:10 / URL: http://tankarimy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus