Måndagskväll

Usch, vilken ångest jag hade inatt (i vargtimmen, som du skrev Tingeling). Jag har skrivit om det innan, hur jag vaknar och liksom ser KLART på min situation.. typ som att bubblan jag går runt i plötsligt har ett hål i sig och jag kan se ut. Jag får då se sanningen i vitögat.

Nu har det varit munnen som spökat. Jag har sår och är svullen bakom övre tandraden och i gommen. En följd av hets och spy. Det är jobbigt NOG att äta enligt matschemat, nu gör det dessutom fruktansvärt ont! Ångesten över allting höll på att äta upp mig inatt... jag smög ut ur vårt sovrum, ner till soffan, för att inte störa sambon som skulle upp och jobba på morgonen.



Jag får ju skylla mig själv att jag har ont, och den insikten svider lika mycket som såren...

Och det här att sambon började jobba idag är ett faktum som också har bekymrat mig. Dvs; HUR blir det när jag blir själv om dagarna innan mitt eget jobb drar igång? Man kan ju tro att jag skulle känna "Jippiiiiiee, nu kan jag hetsa och spy bäst fasiken jag vill!"

Men NEJ. Nu är läget annorlunda än för några månader sedan. NU vill JAG något för en gångs skull! Och det är att käket ska funka, jag vill innerst inne inte hetsa längre (även om längtan efter det till och från är sjukt stor!).



För att rädda dagen drog jag till shoppingcentret A6 i Jönköping och spenderade dagen där. Shoppade för mycket och käkade lagom/tillräckligt mellan varven; mellis på ett café och lunch på Ikea. Skönt att vara ute bland folk! Lättare att äta när andra sitter och gör samma sak tycker jag. Men jag är verkligen mager, folk tittar och jag känner mig som ett skelett. Dessutom ser jag sjuuuuukt trött ut! Fy fan! 

Detta har lett till att jag inte längre tycker det är roligt att prova och köpa kläder (något som jag vanligtvis älskar). Jag ska ju dessutom jobba mig till en kroppsvänlig vikt och vill inte slösa pengar på skitsmå kläder som bara ger ångest sen. Ångesten är ju tillräcklig nog ändå!


Mellanmål på A6

Men TROTS att jag fattar att jag är skitsmal är det jobbigt att äta..!? HUR FAAAAAN kan det vara det???? aaaahhhrrrrggggggg....!!!!! Jag hatar den här skitsjukdomen!!! 

Jaja... Nu har jag i alla fall ätit kvällsmat tillsammans med killen. Vi har pratat om dagen och jag har visat mina inköp haha... måste ju berätta för er om dem också: en väska i mocka med långa fransar på, ett nudefärgat läppstift (MakeUpStore), en mineralfoundation (BodyShops), en top och ett par byxor (99:- på H&M - då känns det inte så jobbigt sen när jag får slänga dem för att jag börjar närma mig min kroppsvänliga vikt), ett par sandaler (Scorett), en kokbok och 4 nya matlådor (HAHA! Så typiskt en ätstörd!:))




Några av inköpen..

Usch... nu är jag trött, somnade aldrig om i morse så varit uppe några timmar nu. Ska kolla läget hos er sen duscha och göra mig "nattisklar", som jag alltid brukar säga:) Så kan man bara lägga sig och sova sen när ögonlocken håller på att falla ihop. Kram till dig som läser det här<3

Kommentarer
Postat av: Tingeling

Det var bra att du inte satt hemma och släpade.. ångesten har en tendens att göra sig ännu mer påmind då när man är trött och ensam. Dessutom fick du ju lite nya saker på köpet.. det är ju alltid trevligt ;-)))

Har kämpat hela dagen mot mina matdemoner som säger åt mig nu i ägglossningstider att jag är hungrig och sötsugen. Gjorde något så otroligt att jag gjorde pannkakor med choklad idag.. för det första vet jag inte när jag åt "mat" senast och för det andra lagade mat!!! Jag bakar som en tok flera gånger i veckan vilket jag oxå gjort idag. Morotskaka, sirapskakor och bondkakor.Mamsen ska ha besök.. men det är ju det att mitt i allt så är jag ju en sabla sockerråtta och älskar allt som har med sött att göra vilket gjorde att självklart va jag där och smakade.. Magen gillade inte att jag ens åt pannkakan vid halv tolv.. tog 6 timmar innan magontet försvann.. då åt jag bara en.. brukar kunna vräka i mig en hel del.. men men .. ångest ångest... har funderat hela dagen om jag ska ta snabblaxerande men eftersom jag ätit idag skulle den ändå inte hjälpa förrän imorgon.

Ska ev följa med mamma till stan (stockholm city) imorgon. Vi skulle fika och även om jag ser fram emot det så bringar det som vanligt en smula ångest över det hela.. dels för att om morgonvikten inte är bra kommer jag ha ångest innan jag ens kommer iväg och sen efter den planerade fikan kommer den vara på på topp... Jippi...

Nä nu ska jag inte plåga dig mer idag..

vi hörs imorgon igen.. ;-)

sov du vackra... <3

2011-07-25 @ 20:32:39
Postat av: Lisa

Har du tänkt på så många kloka insikter du kommit fram till i ett o samma inlägg?



Du åkte iväg för att inte vara hemma och må dåligt.. du ÅT och det BRA. Du är medveten om att du är för smal och att du VILL upp till normalvikt.. du vill inte heller göra det du brukar vilja när du blir själv sen. Fatta vilka framsteg??! :) :)

2011-07-26 @ 00:17:48 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com
Postat av: ellinor

Bara att du kan se att är mager är ett framsteg även om du är rädd att gå upp i vikt. Men du kunde lika gärna tycka att du är stor fast du är tvärtom, men det gör du inte och det betyder att din kroppsuppfattning inte är helt fel som den ju så ofta är.

2011-07-26 @ 00:24:27 / URL: http://ellinorss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus