Jobbig terapi och matschema

Nyss hemkommen från terapin. Det var så himla jobbigt där idag och jag fattar inte hur jag ska klara av att fortsätta arbeta med min hälsa. Trött på allt. Terapin, terapeuten, mitt förbaskade huvud etc. Ja ni hör väl själva att just nu är jag inte på topp. Vill bara försvinna.

Terapeuten började prata om min vikt när jag berättade om hur dåligt jag mår just nu och nu ska jag vägas en gång i veckan, samt måste börja ta tag i maten ordentligt. Jag har gått i tanken  att "jag äter ju regelbundet så allt är som det ska", medans jag successivt minskat matmängden och ökat min fysiska aktivitet. Detta är katastrof! Jag mår så dåligt just nu så jag kan inte tänka klart. Jag MÅSTE verkligen ta tag i detta nu. Hon erbjöd en ätträningsenhet men det är 9 mil hemifrån. Jag klarar inte det just nu, även om jag skulle behöva det stödet. Jag vill va hemma och kunna jobba (om jag nu orkar). Så nu är det matschema som gäller. Hur klarar ni det? hur ska jag tänka? Hur ska jag motivera mig själv?

Jag behöver nu hjälp och råd, allt jag kan få! Snälla ni, hur gör ni med de lagade måltiderna? Jag klarar för närvarande inte av att laga mat själv. Kan jag köpa färdigmat? eller är det inte tillräckligt "bra"? Men kanske bättre än inget alls eller det lilla jag petar i mig nu? Hjälp mig, detta är hemskt. Känns som jag är på ruta 1 igen. Och nu ska sambon steka pannkakor, jättesvår mat för mig. Skit är det. SKIT.

Kommentarer
Postat av: My

Jag vill hålla om dig just nu och säga att allt kommer bli bra eller åtminstone bättre. Det får bli en cyberkram istället. Det är jobbigt att gå i terapi, urjobbigt, och det måste bli svårare under en period för att det ska kunna vända och bli bättre. Jag tror faktiskt att det ligger något i det talesättet, även om jag önskat att det skulle varit enklare såklart. Själv var jag inlagd under den period det var som allra jobbigast. Jag önskar jag kunde vifta med en trollstav för att få dig att må bättre just nu vännen, men det går att vända på det....jag lovar!



När det gäller maten, huvudsaken tycker jag är att du ÄTER. Om du äter hemlagat eller färdigköpt, skitsamma skulle jag säga. Ät det du känner att du klarar av, och är det färdigmat som kanske är enklare för dig så kör på det. MEN ÄT DEN PORTION DIN KROPP FAKTISKT BEHÖVER!! Dra inte in, deala inte med äs. Låt den inte få ta ännu en dag ur ditt liv. Tänk ett mål i taget, en stund i taget. Och om du faller, så försök se FRAMÅT, på det igen. Lätt att säga, svårt att göra....tyvärr!



Kan du inte få näringsdrycker utskrivet på recept? Jag använder de knappt längre, men ibland kanske det kan vara lättare att dricka i sig en sådan istället för mat. Naturligtvis ska du inte dricka sådan i all evighet, men jag har haft hjälp av dem när jag haft svårt att få i mig "vanlig" mat. Under en period kanske det kan vara ett komplement till den andra maten åtminstone? Tycker verkligen du ska kolla upp det!



Det viktigaste.....deala inte.... och försök håll dig till att äta på ungefär samma tider. Det kanske till och med kan bli en trygghet med tiden. Även din kropp behöver näring för att orka. För att också hjärnan ska orka. För att tillgodogöra dig terapin på bästa sätt måste du få näring....även om det inte känns så. Kämpa på nu vännen. Plåstra om dig och ge dig en kram istället för att klanka ner på dig själv. Du vill och du kan, men tänk en stund, ett mål.....inte för långsiktigt. Oj, detta kanske blev lite mycket....



Stor kram i alla fall. Fightas!!!

2011-01-04 @ 20:00:07 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Linda

Jag lagar varm mat på helgerna och i stora mängder så jag kan frysa in i lagom portioner att tina i veckorna. Det funkar för mig för det mesta.

2011-01-04 @ 21:26:52 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Bullen

När jag började min behandling och skulle börja äta lagad mat på riktigt fick jag hjälp att fylla min frys med färdigmat... Jag åt ju hälften av mina måltider på sjukhuset då, men middagarna fick vara färdigmat i början. Efter ett tag gick jag över till små delikatessköttbullar och makaroner, och så småningom började jag laga mat själv hemma. Jag tränade ju på att laga mat på sjukhuset så det föll sig ganska naturligt att börja hemma också efter ett tag.



Håller med My ovan, det vikigaste är att du äter - spelar ingen större roll vad. Och att du inte dealar med ätstörningen, lyssna inte på den! Stå på dig, säg ifrån, gör tvärtemot de sjuka tankarna!



Du kommer fixa det här! Det är asjobbigt, men du kommer fixa det!



Kramar!

2011-01-05 @ 23:21:09 / URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: camilla

hej :) får man fråga hur ditt schema ser ut? hur går det för dig?



kämpa på

2011-01-07 @ 06:49:41 / URL: http://resanupp.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus