Tvångstankar/handlingar

Jag kan med allt klarare ögon se på ett antal tvångstankar/handlingar ätstörningen resulterat i, och som jag vidmakthåller:

 - jag kan bara ha vissa/viss typ av kläder
 - jag kan bara duscha om jag känner mig på ett visst sätt (t ex att kroppen måste kännas "smal")
 - jag för mina händer på ett visst sätt över min mage (som jag håller in) - flera gånger om dagen!
 - promenerar jag så ska jag gå en viss, speciell runda
 - jag äter under en lång sammanhängande tid viss sorts livsmedel och/eller maträtter
 - och jag utesluter under en lång sammanhängande tid vissa livsmedel/maträtter

De två sistnämnda kan växla en del över tiden. jag "snöar in" väldigt lätt på vissa livsmedel, äter nästan bara dem ett tag och sen så byter jag (omedvetet oftast, men märker efter ett tag att tvånget skiftat).

I vilket fall som helst; blir det annorlunda än ovanstående punkter så får jag ångest.

För närvarande mår jag inte så bra faktiskt. Orkar knappt jobba halvtid. Det är ett ångestframkallande tillstånd jag är i just nu känner jag. Jag känner mig väldigt svag, trött, stundtals avtrubbad, konstig och har ont i kroppen.
Jag vet att det är självförvållat men jag orkar och vågar inte se det!

T ex så somnar jag kl 19:30 i princip varje kväll i soffan. Sover fram tills 22:30 då sambon väcker mig; "ska vi gå och lägga oss?" Haha... ehh ja, otroligt skönt att ha försovit "lite". Typ ett antal timmar! Sen sover jag ändå hela natten. Eller iaf fram till 04:30 då jag brukar vakna. Detta blir ju som en ond cirkel till slut... men jag orkar inte rota i det just nu. Det är en del saker som trycker mig, känner bl a så starkt att jag vill vara själv. Jag VET att det är ätstörningen som är framme och vill isolera mig, men shit vad underbart det hade varit att bara vara SJÄLV nån gång.

Och på tal om tvångstankar så är ju såna tankar extremt ångestframkallande! Jag får genast tvångstankar i stil med att jag önskat någon i döden. Sambon kommer krocka på hemvägen idag! Nu kommer min familj dö osv osv. Det dåliga samvetet är nästintill outhärdligt när jag tänker så!

Jaja, hoppas ni mår ok där ute! Ska kika in till er nu.

Kommentarer
Postat av: My

Varje gång jag tittar in här på din sida, så slås jag över hur insiktsfull du är. Därför är jag också säker på att du kommer fixa det här. Du kommer må bättre en dag och du är på god väg, men det tar sin tid. Och det FÅR ta sin tid.



Stor kram på dig vännen, och godnatt, även om du kanske tar en liten förlur i soffan just nu. Nattis!

2011-02-22 @ 21:13:19 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Lisa

Vad händer om du försöker bryta mot någon punkt? Börja med någon som känns lättare än någon annan.. promenaden kanske? Om du får ångest, försök bemöta den, bemöt den, låt den vara där och vänta tills det går över, för det går över, bara en fråga om tid.. Men ah, jag vet själv hur svårt detta kan va. Men tror vi måste försöka bryta vissa mönster som håller ätstörningen vid liv för att kunna bryta ner den =/ inte allt kanske, men det som andra kanske ite skulle gjort . Kämpar själv med vissa saker. De blir lättare o lättare för varje gång, ge inte upp! Har man inte gett upp - har man inte förlorat!



O tror du inte att det kan vara antideppen som gör dig lite trött o dåsig också, om du fortfarande äter dom? "Avtrubbad" kände mig hela tiden förutom de första dagarna när jag testade en kort period iaf.



Kämpa på tjejen jag vet att du klarar detta! Du är så klok det ser man när du kommenterar på andras bloggar! stor styrkekram!

2011-02-23 @ 10:03:24 / URL: http://www.hatkarlek.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus