Bli inte chockade nu...

...men idag avslutade jag terapin. 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det första min terapeut frågade mig när jag kom in var "Jenny, vilket beslut blir det?"
Då kom jag ihåg att hon bett mig lista fördelar och nackdelar med att sluta respektive att fortsätta med terapin. Detta hade jag glömt.

Men trots att jag blev "tagen på sängen" (haha) av hennes direkta fråga så satte vi oss direkt och listade ner dem där och då. Och jag har nu alltså tagit beslutet att sluta i DBT. Detta betyder att den enda behandling jag kommer ha är den antidepressiva medicineringen. Och det ska inte påverka min sjukskrivning heller sa terapeuten. 

Jag tänker inte tillbringa tid med att ångra mitt beslut och tänka att allt kommer gå åt helvete nu. Hell no.

Jag tänker inte heller att jippieeee!! äntligen fri, nu kan jag hänge mig helt åt ätstörningen! Hell no även på det. 

Nej, nu får jag stå för det här beslutet och fortsätta min kamp precis som jag gör idag. Och om några månader, om jag ångrar mig då, är jag välkommen att ta kontakt för terapi igen. Känns bra att veta. Men då är det isf för samtalsterapi, inte DBT. Ämnar jag börja i DBT igen får jag nog vänta något år isf. 

Så är det, så blir det... Jag borde gjort detta för ett halvår sedan, det hade besparat mig mycket grubbel och dåligt samvete, jag har inte varit motiverad att jobba med färdigheterna i DBT, jag har haft fullt upp att jobba med maten.

Nu ska jag kika in hos er<3

Kommentarer
Postat av: My

What.... blev min första tanke. Men det är klart att du gjort rätt som tagit ett beslut. Bara det att slippa grubblerierna på om du skulle fortsätta eller inte tar ju enormt mycket energi och kraft. Och skulle det visa sig att det är fel beslut, eller att du är mer motiverad och redo längre fram, så verkar det ju ändå gå att få hjälp igen. Huvudsaken är att du känner att du gjort rätt, och faktiskt.... ditt inlägg genomsyrar nästan en lättnad över beslutet. Är det så? Kämpa vidare nu fina du. Du vet att du kan!



Kram!

2011-08-16 @ 18:32:44 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Lena

bra att du tagit ett beslut.. det kommer att underlätta mycket.. jobba nu i den riktningen som du verkligen vill på egen hand.. du fixar det.. kram

2011-08-16 @ 19:38:05 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Linda

Toppenstarkt av dig att ta ett sådant tufft och viktigt beslut. Är stolt och glad för din skull. Man ska inte fortsätta med något som man inte känner känns bra.

Stor kram fina du

2011-08-16 @ 20:34:44 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: Anni

1. Tack för din kommentar. Jo, det har varit dåligt ett bra tag, med start för ca 2 år sedan då jag hade min värsta dipp i anorexin. Jag kan inte skylla allt på äs och jag borde ta itu med problemet, men orkar inte just nu.



2. J

2011-08-17 @ 09:20:27 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Anni

Oops råkade trycka på skicka för fort. Här kommer fortsättningen:

2. Jag måste erkänna att jag blev chockad när jag läste att du skulle sluta med terapin och var genast i gång med att formulera argument emot det. Men sedan läste jag vidare och upptäckte att beslutet verkar välgrundat och att du fortfarande är motiverad att bli frisk. Jag vet inte riktigt vad DBT går ut på, men att jobba med andra saker än maten är nog övermäktig när man är mitt uppe i äs. Däremot tycker jag du skall vara öppen för att börja i samtalsterapi igen, men det verkar du ju vara också.

Så skönt att det inte påverkar sjukskrivningen, du behöver verkligen få tid till vila också. Själv skall jag fortsätta jobba 50 % och just nu känns det faktiskt helt ok, även om jag ständigt har någon på min axel som säger att jag borde jobba mer.

Kram!

2011-08-17 @ 09:26:29 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: sofie

Oj nu blev jag lite chockad... hoppas verkligen det var rätt beslut! Jag tror på dig i alla fall. Det är ju trots allt ändå DU som ska genomföra kampen i slutändan. Och terapin är och kan ju "bara" vara en hjälpande hand/röst. Men det kanske tar för mycket energi/ångest av dig med att ha det uppbokat? Eller vad är det som gör att du tar steget att släppa det nu lixom? Mitt inne i ditt friskförsök? Även om jag förstår att du funderat länge på att avsluta kbt:n så undrar jag vad som får dig att välja att göra det? Styrkekramar

2011-08-17 @ 17:41:15 / URL: http://zebrans.blogspot.com
Postat av: Linda

Hej vännen, hoppas det känns bra med ditt beslut idag med och att du kan känna styrkan i att du tagit det steget. Tror på dig i alla lägen och håller alla tummar att det ska gå åt rätt håll

kram

2011-08-17 @ 21:54:26 / URL: http://frokenlejon.blogg.se/
Postat av: My

sv: du får gärna maila mig så kan jag berätta mer över mailen istället ang. din fråga. [email protected]



Bara om du vill förstås :)



Nattiskram <3

2011-08-17 @ 22:05:49 / URL: http://tankarimy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus