Långfredag

Godmorgon solstrålar, vad säger ni; ska vi satsa på att få en fin påsk!? Dagen idag började med att sambons klocka ringde vid 7 och nu har han åkt iväg för att hjälpa sin bror att kapa ved. Jag har varit med något år tidigare, men tyvärr är jag för trött för att orka med det just nu. Dels rent fysiskt (hur kroppen mår), psykiskt (antideppen), men det beror också på maten. Är det inte tröttsamt att maten ska behöva va så jäkla laddad???

Det äts alltid mycket mat när vi är hos svärföräldrarna. Kommer ihåg en gång när vi var där så sa svärmor att hon skulle göra pannkakor till lunchen och jag tänkte att "äsch, hur farligt kan det vara?!", men sen satte hon igång... Tog ett halvt margarinpaket (nåja, inte riktigt men enligt matmonstret var det det) och sedan hällde hon i HELA smeten och rörde runt i det smälta smöret och gjorde alltså en sån där "hel" pannkaka i stekjärnet. Sen stekte hon ägg och korv i samma järn att ha till.



Hahaha... sambon höll på att döö när han såg mitt ansiktsuttryck! :) Nu efteråt kan man ju skoja om det men då var jag rent ut sagt livrädd. Verkligen. RÄDD . FÖR . MITT . LIV ! Men hallå? Utan mat, det är ju DÅ vi dör! Den här sjukdomen gör en verkligen felprogrammerad.

Jag vet iaf att jag åt på tok för lite och det slutade med hets på kvällen. Och ofta är det väl så? Man får ju ändå i sig kalorierna på det ena eller det andra sättet? Det ser ju kroppen till (den kämpar ju för vårt liv!). Även det vi äter i smyg är ju mat... Tänk så mycket trevligare det hade varit den gången om jag hade kunnat äta mig mätt (utan ångest) tillsammans med alla andra den gången.

Jaa.. många sådana här minnen blir det under åren med ätstörningen. Är bara lite sur att jag/vi ännu en påsk ska behöva ha med äs-monstret vid bordet. Usch vad jag hatar honom!


Kommentarer
Postat av: My

God morgon på dig med. Såklart ska vi få en bra långfredag. Nu visar vi "honom" vad jäklans starka vi är som inte låter honom påverka oss. Stort pekfinger åt honom nu, och jäklar kommer vad han kommer ångra att han tagit sig in i våra liv.... ha ha...



KRAM <3

2011-04-22 @ 08:44:36 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Ida

Självklart ska vi ha en BRA påsk!! Det är DU som bestämmer och inget matmonster! Eller hur?



Det där med att äta tillsammans med andra har/är varit jättejobbigt för mig. Jag tycker fortfarande det är jobbigt att äta med mamma, syrran släkten ect. MEN konstigt nog är det inte lika jobbigt att sitta på ett cafè där ingen känner mig och äta. Då är jag lugnare. Annars känns det som alla stirrar på mig och kolla hur mycket/lite jag äter. Jag kan inte koppla av. Jag vill bli behandlad som en frisk person och inte ses som om diagnos!

Vad är det jobbigaste för dig med att äta med andra? Vad tror du dom tänker?

Försök att utmana dig succesivt. Ät med en god vän och berätta hur jobbigt du tycker det är och att du inte vill att han/hon ska göra nån big deal av det. Focusera på DIG själv! Jämför dig inte med andra. DU vet vad DIN kropp behöver för att inte hetsäta senare. Ät långsamt och andas lugnt. Gäller att utmana sig om man inte vill bli styrd av maten resten av livet. I påsk ska jag äta med hela släkten vilket känns jobbigt men det ska gå. Jag äter långsamt. Sen känner jag mig lätt stressad när det är mycket folk runt, gör du det med?

Vet inte om jag kom med några bra tips men... Du är inte ensam men låt det inte styra över ditt liv. Gå emot!

Stor kram

2011-04-22 @ 10:34:02 / URL: http://HTTP://FIGHTFORLIFE.BLOGGSIDA.SE
Postat av: Anni

Det gör vi! Jag önskar dig en riktigt fin påsk!

Kram

2011-04-22 @ 16:20:01 / URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: ellinor

Ja är tråkigt alla ggr man stannat hemma pga att det bjuds på mat. Men tycker nog att jag har kommit över det och det är skönt. Stannar mer hemma pga panikångest. Men vill bara säga att det går att få bort de där tankarna. Att inte låta maten styra vad man ska göra. GLAD påsk och ha en bra dag!

2011-04-23 @ 13:31:11 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Bundle

Hej Jenny! Har läst ikapp i din blogg eftersom jag varit borta ifrån bloggvärlden ett tag nu. Du verkar ha haft det riktigt tufft den senaste tiden. Känner igen mig i så mycket av det du skriver. Fascinerade på ett sätt, att vi med äs går igenom samma tankar och känslor. Det är ett dagligt krig med matmonstret och depressioner, som ingen annan utomstående har en susning om att förstå. Därför är det så skönt att finna styrka hos varandra i bloggvärlden. Har saknat det.



Fortsatt fin påsk och en massa styrkekramar till dig.

2011-04-24 @ 06:44:25 / URL: http://enmammaskampmotbulimi.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus