Liten vändning

Tusen tack för era kommentarer, jag ser faktiskt en ljusning nu. det känns så skönt! Ni får mig att känna att ni finns där ute för mig och det känns så underbart när man inte har några andra nära vänner. 

Idag fick jag en kommentar av en kille på jobbet: "Har du slagits med en katt eller?" (apropå mina skärsår på en arm) "Typ", svarade jag men sa inget mer. Konstig kommentar tycker jag, och han ville väl ha en förklaring vad sjutton jag gjort. men jag tänkte inte berätta hur det var i alla fall. Skäms så här i efterhand men döljer inte såren.

För övrigt idag så har jag varit hos frisören, mitt hår har växt fort, det är jättelångt nu och fortfarande blont. Litegranna uppklippt. jag gillar "barbiestilen" med lockigt hår (lockar det ofta), dock ska det inte vara superblekt utan många blandade slingor så det ser fint och naturligt ut. Bla bla bla... jag är petig med mitt utseende. Det är väl en kombination av intresse och enormt dålig självkänsla. Måste vara perfekt för att duga.

Dock är jag aldrig nöjd, tvärtom. Det hela gör ont inombords... många missförstår mig för att vara ytlig och kanske lite "blåst", och som bara bryr mig om det yttre. Ändå mår jag ofta dåligt när jag får komplimanger. Jag känner mig obekväm och ibland t o m arg på något sätt... Jag både vill och vill inte synas... Det är en konstig paradox: jag vill synas för den jag är, ändå har jag min yta som sköld för mitt innersta. Det är ensamt... men jag har min blogg och alla er jag följer. Det känns som en mjukare värld på ett sätt, där jag inte behöver låtsas. Där jag kan visa vem jag är och berätta hur jag mår.

Kommentarer
Postat av: ellinor

skönt att du känner en ljusning! Alla bryr sig väl mer eller mindre om sitt utseende. Man är ju inte dum i huvudet för att man bryr sig. Men när man har ätstörningar blir det ju lite annorlunda. Man har dåligt självförtroende hur man än ser ut typ. Handlar ju mycket om osäkerhet och man tror man blir lyckligare för att man ser ut på ett visst sätt. Men har aldrig tänkt på dig som ytlig. Men för människor som inte vet om ens problem så väl kanske uppfattar en som det.

2010-10-25 @ 20:18:26 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: elin

fortsätt kämpa vännen, det är värt allt slit!!

2010-10-26 @ 14:01:57 / URL: http://simsalabimen.blogg.se/
Postat av: ellinor

tack för dina söta kommentarer. hoppas din ljusning fortsätter. sov gott!!

2010-10-28 @ 00:13:32 / URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: My

Vad skönt att det börjar vända uppåt för dig igen. Det är nog många människor runtomkring oss som har svårt att lossa på den där masken utåt. Jag är en av dem, men ibland försöker jag, och faktiskt......jag tror till och med att det ibland känns helt ok. Så länge det är med folk jag känner mig trygg med. Men förstår dig så väl. När man släpper masken så blir man också mer sårbar. Det är ett stort dilemma för mig i alla fall......



Hoppas du får en fin torsdagkväll nu vännen. Stor kämparkram till dig för det är du VÄRD!

2010-10-28 @ 15:00:48 / URL: http://tankarimy.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus