Meningslöst

Helt meningslöst inlägg men försöker hitta mig i det och bli på det klara med vad jag ska jobba med.

"Anorektikern framkallar kräkning som en nödlösning snarare än som rutinhandling och eventuell hetsätning är inte lika frekvent förekommande som vid bulimia nervosa."

"Gemensamt för de flesta anorektiker är att kroppen är det mest centrala i livet och tillvaron. Den sjuke är besatt av att känna sig smal, slank och lätt, och kan börja undvika vissa
kläder som denne tror sig se tjockare ut i. Den sjuke kan även bli fäst vid ett visst plagg som får denne att känna sig smalare. I vissa fall försöker anorektikern bära bylsiga kläder för att "gömma" sig, vidare kan en anorektiker bli helt paralyserad av att bära tighta kläder som kan få denne att upplevna "svullnad" och därmed inbillad viktuppgång."

"Den sjukliga rädslan för viktuppgång är det mest karaktäristiska
symptomet på sjukdomen, och normalt brukar anorektiker göra allt för att inte behöva konfrontera sig själva med situationer som kan få dem att känna sig tjockare."

"Vidare kan ätstörningen utveckla sig till en form av självkontroll, att den drabbade blir
euforisk av att lyckas skippa måltider och att denne tycker sig ha "misslyckats" med sig själv som person om den hamnar i en sådan situation att den måste äta."

De fetmarkerade områdena är mina främsta bekymmer. Jag jobbar i terapin på hur jag stegvis kan släppa det tvångsmässiga användandet av vissa av mina klädesplagg (jag kan t ex åka hem tidigare från jobbet bara för att jag måste ta på mig ett visst klädesplagg som jag använder hela tiden nu), och jag vill också kunna sitta uppe längre på kvällarna ("måste" oftast gå och lägga mig tidigt för att jag inte klarar av att sitta uppe och känna kroppen). Att jag inte heller klarar duscha normalt är också självklart ett väldigt stort problem. Överätningar som ej är överätningar. En tjock tjej i spegeln som andra säger inte finns. Ätstörningen har tagit ifrån mig så mycket (och lagt till en hel del jobbigt), men kanske en dag är jag frisk från den. Jag längtar så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus