Dagens alternativa hets

Skum rubrik jag vet, men jag visste inte vad jag skulle kalla det.
Kan börja med att berätta bakgrunden.

Min ätstörning visar sig bland annat i sjuka rutiner. Exempelvis har jag under lång tid avslutat arbetsdagarna med att åka till en mataffär och köpa fikabröd och godis och ätit i bilen på vägen hem. Ganska ofta har jag "fyllt på" under bilresan hem med t ex baguette och smör som jag ätit hemma, eller mer bullar och godis.

Men så sakteliga har jag märkt att min terapeuts ord tränger sig in i mitt medvetande under de här stunderna när jag är på väg att köpa hetsmat och idag gjorde jag på ett annat sätt än jag brukar.. Tro mig, jag är nästan lite chockad själv, för oftast är ju allt terapeuterna säger så svårt att omsätta i praktiken (suck).

Min terapeut har sagt till mig (och det här är inget nytt för varken er eller mig) att min kropp måste skrika för att få mat och det är den så van vid. Alltså upplever jag oftast ett enormt "sug". Min kropp lever på svältgränsen pga svältandet mellan hetserna, och ju fler tuggor den får desto hungrigare känner jag mig.
 
I alla fall så för några gånger sedan när jag var hos terpeuten så berättade jag för henne att jag ätit en hel kanelkrans innan jag kom till mötet. Och då sa hon: "Men det är ju i alla fall bättre än ingenting alls!" och sedan att "din kropp behöver kalorierna men att det såklart varit bättre om du gjort ett annat val rent näringsmässigt". Och det dök upp i mitt huvud idag. Jag var på väg att köpa den sedevanliga kanellängden och så rätt plötsligt tänkte jag; men eftersom jag ändå ska äta och kommer äta en ansenlig mäng kalorier så kan jag väl lika gärna köpa bröd och nåt pålägg istället?

Alltså tog jag inte bort hetsen, men det blev ett annat val. Tog ett bröd med olika frön i och en philadelphia gräslök som pålägg. I övrigt gjorde jag som vanligt: åt i bilen, snabbt och flera brödskivor. Slängde det jag absolut inte kunde tänka mig att äta för att inte riskera en fullständig urspårning (så gör jag ofta). Nu är jag skitmätt men på nåt sätt känns det inte lika jobbigt som efter en kanellängds/godis/baguettehets... känner mig rätt stolt över den "vanliga" maten jag köpte och åt. Kändes trevligare i kassan om inte annat...
Jag var tvungen att ringa min sambo och berätta. *känner mig töntig nu*

Självklart är det här fortfarande helt absurt och ätstört och allting, men det var iaf nåt nytt och lite bättre val än jag brukar göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus