Orolig, men trygg

Jag börjar redan känna mig lite orolig inför vecka 29 då jag påbörjar min semester. Den veckan jobbar nämligen sambon och jag tänker "usch tänk va fet jag kommer hinna bli innan han väl blir ledig". Hade det varit i min mest anorektiska fas hade jag tänkt att "yes!!! ännu en vecka till jag hinner svälta innan han blir ledig!!" 

But times changes... och det är jag jäkligt glad för!! Jag är dessutom glad att jag blivit äldre och längtar tills jag blir ännu äldre, ännu lugnare och mer erfaren. Ja, jag vet att det är en utopi... det är inte alls säkert det blir så, men jag kan inte låta bli att känna mig mer tillfreds inuti, ju äldre jag blir. Trots äs! På många sätt är jag lugnare, trots ångesten och panikångesten. Jag är inte lika osäker som jag var när jag var 20 och jag vet att livet går upp och ner. Jag går inte ner mig lika länge och lika intensivt (om man bortser från de kvällar jag har extrem ångest givetvis). Till en stor del i mitt liv är jag faktiskt lycklig och jag ska kämpa för det liv jag vill leva.

En stor del i mitt nya tänk kommer från medveten närvaro som vi övat på i DBT-gruppen. Jag tycker det känns som en lyx (även om min terapeut kallar det för läxa) att få vara medvetet närvarande. När jag väl kommer ihåg att jag ska öva på det vill säga.

Hoppas ni inte tycker jag låter som en präktig skrytmåns som är sååååå lycklig och allt är såååå underbart och jag har gått ner maaaaassa i vikt!! Så är det INTE, jag har inte gått ner i vikt (vilket är lätt att tro när folk skriver positivt i sina bloggar), men ju mer jag övar på saker som tar mig till friskheten.. ju säkrare känner jag mig och ju mindre bryr jag mig innerst inne om äs innerliga strävan efter magerhet. Jag vill ha ett hållbart liv och leverne, jag vill inte vänta längre!

Ibland bekänner jag äs tankar i bloggen, kring känslan av misslyckande, känslan att vilja bli smalare osv. Men jag, Jenny, vill bli frisk hellre än nåt annat! Även om äs vill få mig att tro annat, få mig att oroa mig för den ensamma semesterveckan, för resan till london etc. Men innerst inne känner jag mig trygg. Allt kommer bli bra. Det är bara förbannat tufft just nu..!

Ska kolla läget hos er, mina underbara bloggvänner, nu!

Kommentarer
Postat av: Paulina

Svårt det där med att vara nöjd....vill bara säga att du är unik och fin precis som du är.

I mörkret hör man detta av många men man greppar det inte riktigt, men jag vill ändå säga det:)

Du är värdefull och duger precis som du är

Tankar o stykekramar Paulina

2010-07-08 @ 18:17:41 / URL: http://mitthopp.blogspot.com
Postat av: My

Jag tvekar inte en sekund på att du kommer blir frisk. Och du...ta varje dag som den kommer och försök att inte oroa dig alltför mycket inför v. 29. Säger jag som oroar mig för v. 30....:S. För tänk vad onödigt att lägga en massa energi på det egentligen.



Kram på dig vännen! Du är en riktig fighter!

2010-07-08 @ 19:54:37 / URL: http://tankarimy.blogspot.com
Postat av: Lena

jag har just nu haft 4v semester.. o jag har precis liksom er andra oroat mig innan just semestern.. vi fungerar alla olika.. visst har det varit jobbigt periodvis.. men det är det oxå när jag jobbar.. men ångest o mat o annat.. Det är nog rätt att ta en dag i taget, ibland kanske 1 timme i taget.. jag tror inte att det kommer att bli mer "fel" just för att vi har semester, jag tänker att ska det gå på tok så kommer det göra det iaf.. En väg är aldrig helt rak, o jag har insett att min väg har många fallgropar.. men dem måste få vara där.. det svåra i det hela är att inte värdera det hela tiden.. det är jag expert på.. Jag har gjort planering för varje dag på min semester.. jag gör vecko planering, just för att ha lite o fokusera på.. det var inte enkelt o göra men man får lite se det som ett jobb för att gå framåt o bli frisk.. låter kanske skitdumt men det kanske kan vara nånting.. jag tror att du kommer att fixa det jättebra.. vi är alla här o stöttar dig oavsett.. stor kram till dig

2010-07-09 @ 15:37:44 / URL: http://tyrasmamma.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Stor KRAM till dig!

2010-07-09 @ 16:38:46 / URL: http://livetsnyanser.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus