Diabetes?

Det har hänt lite saker sedan dagens första inlägg längre ner; jag har ätit mer (såklart), grillat (massa olika korvar som vi skar i bitar och satte på spett, klyftpotatis, kall sås, honungsmelonssallad, vitlöksbröd och vin) och jag har även blivit lite sjuk. Känner att det är riktigt på gång i halsen, samt är trött och hängig.

Maten gick väl ok, men överåt efter middagen i köket. Typiskt. Blir så trött på mig själv!! Jag kan absolut inte hantera "vanliga" mängder!! Men kanske är det så alla gör egentligen när det är lite festligt och gott? Att man äter lite för mycket och tar lite från resterna efteråt när man sitter och pratar? Kanske inte i hemlighet i köket dock... suck.

Sen har jag ett problem efter måltider; jag blir så sjukt sötsugen! Måste liksom ha något sött efteråt... why?? varför sjunker blodsockret så mycket när jag äter? Känns inte normalt. Funderar på om jag kanske fått diabetes till följd av äs. Typ att jag ätit så mycket sött så att min insulinkänslighet rubbats och att det är en vidmakthållande faktor till överätning o så. Kan det va så? Kan inte sånt här... får väl googla...

Kommentarer
Postat av: rs

Jag är också så att jag blir sötsugen efter måltider. Eller iofs så är det inte lika som det var förut, men iaf när det är så så brukar jag ta ett glas fun light efter maten. Ibland hjälper det om det inte är ett så farligt sötsug.

Förut åt jag ofta en frukt direkt efter maten.

Men tror inte det är någon fara iaf, många jag känner blir sötsugna direkt efter att ha ätit mat.

Det man kan göra är att prova äta mer fullkornsgrejer och sånt.

Får inte samma sötsug när jag äter sån mat, men det hjälper ju inte tvångsätandet så mycket tyvärr...

2010-08-07 @ 11:26:27
Postat av: Lena

Beror det på vad du äter för mat?? det kan bero på att man inte har fått i sig från hela kostcirkeln o kroppen vill ha nåt mer liksom..När jag har ätit pasta/ris så känner jag ett enormt sug efteråt.. Dela så är jag tydligen känslig för just den sortens mat o det kan trigga sötsug.. jag ska därför äta begränsad mängd av detta.. kanske du fungerar likadant att du triggas av viss sorts mat...Hoppas att du får en bra Lördag.. KRAMAR

2010-08-07 @ 17:21:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus